Всичко това е за ТЕС, както и самообвиненията, че си се пазила и си взимала хапчета антибебе. Само ти можеш да помогнеш сама на себе си.Проблеми, които ме мъчат:
- нямам работа, съответно нямам и пари. На издръжката на мъжа ми съм. Занимавам се с едни интернет продажби, но не вървят и имам нужда от постоянене и добър доход. В момента си търся и работа, и това също ме напряга.
- мъжът ми има други разбирания за живота- традиционалист е, свикнал е да се храни с повечко месо, да меси храни, не може да откаже цигарите/ поне ги намали около 5 на ден/- общо взето не обича промените.А за мен липсата на бебе трябва да му даде мотивация да промени нещо в себе си. Това ме дразни, рефлектира в отношенията ни, от там липса на секс или секс по график. Като цяло е добро момче, но не е това, което беше преди и което бих искала да бъде. Работи много и е все изморен. Ето това е за ТЕС -май. Мислила съм си и за раздяла, ама не съм на 28, на 38 съм, и край с надеждите ми за семейство и деца. Не знам. Знам, че няма как да го променя, ако той не пожелае. Просто ще си дам малко време да го приема такъв, какъвто е, ще видим накъде ще ми тръгне живота .
- най-големият ми проблем е да се смиря, да се опитам да си представя живота и без дете, без семейство, да намеря смисъл в живота си, да не се чувствам самотна и нещастна.
Не знам дали си попадала на тези клипчета с ТЕС за здраве, пари и късмет:
https://www.youtube.com/watch?v=VwsFEv_xD5I
https://www.youtube.com/watch?v=g1LC-C3cy94
Като напишеш David Childerley или Brad Yates излизат доста клипчета с тях с ТЕС за късмет, пари, изобилие, печалби от тотото и т.н. На английски са. Нещо подобно:
EFT Tapping: Be Lucky 30-Day Challenge
https://www.youtube.com/watch?v=iCFPKA5Rw94
Друго - компреси със студено-пресовано рициново масло. Намазвам се добре с рициново масло, отгоре слагам някаква кърпа и най-накрая електрическа възглавница- това е за подобряване на кръвообръщението,изчистване на лимфата, срастванията , кисти, миоми.
Нещо не разбирам, как помага за изчистване на сраствания? Те могат ли да се изчистват без операция? Според лекарите не. И аз не разбирам как нещо, което се е превърнало в някаква тъкан и се е сраснало с някакъв орган ще се стопи?
Питам, защото се оказа, че от първата лапароскопия са се получили много сраствания както от ляво така и отдясно на апендицита ми. Това се разбра на втората лапароскопия и лекарят ги е отстранил, отляво изцяло, отдясно частично колкото е могъл. Но се опасявам, че може да са се появили нови. Вярно, че и двата пъти са ме мазали с гелове против сраствания, но явно първия път не са помогнали особено. Опасявам се болката отляво да не е от нови сраствания. Всъщност това би бил по-добрият вариант отколкото да е нов рецидив. От друга страна много се страхувам тези сраствания да не запушат единствената ми останала здрава тръба – този страх е за тесане разбира се.
За д-р Томов съм чувала само суперлативи от няколко места, вкл. и от лекари и от пациенти. Мисля, че е добър избор. Но все пак ще ти предлага решения от гледна точка на официалната медицина, които не знам дали би приела.Прегледи само при професори - сега мисля да си запиша един час при професор Томов, в клиниката на Горчев.
Гинекологът ме изпрати на изследвания и се оказа висок пролактин, ама много висок. Започнах да приемам бромокриптин, но се чувствах ужасно - главоболие, коремни болки, запек, липса на енергия, сила, подуване. Пих го общо около 3 седмици. Не издрържах и си уредих преглед в АГ Шейново-София, където буквално ми казаха, че няма проблем.
На какви основания ти казаха, че нямаш повече проблеми с пролактина? В смисъл след като спря Бромокриптина, направи ли си след няколко месеца изследване на пролактин, за да се види дали е отрицателен? Питам те, защото може инцидентно да е бил висок вследствие на стрес, но е възможно да има други сериозни причини за високия пролактин. При мен причината е пролактином или с други думи микроаденом на хипофизата (доброкачествен тумор на хипофизата, секретиращ пролактин).
Разказвала съм в моята тема как ми се появи това заболяване. След смъртта на майка ми около 6 месеца нямах никакъв цикъл и качих 15 килограма, просто от нищото се надух. След време като тръгнах по изследвания се оказа, че пролактинът ми е извън норма, еднокриноложката ме накара и на втория месец да си пусна изследване, което беше още по-високо. Тогава пусна искане до Здравната каса за ЯМР на хипофизата, за което чаках няколко месеца и се оказа че имам микроаденом на хипофизата, който секретира в големи количества този пролактин.
При мен толкова години също няма никакъв секрет от гърдите, не винаги е задължително да има. Пролактинът е стресов хормон, много е важно спокойствието. Когато падна любимата ми котка от балкона, защото брат ми беше оставил прозореца отворен, на следващия ден трябваше да си правя изследване за пролактин - беше скочил на 1800, с 300-400 пункта от предишния месец. Никога преди и след това не е бил толкова висок. Първите няколко години се заинатих, че не искам да пия химия и ходех по какви ли не хомеопати, билкари, Смехотерапия и т.н. , но нищо не ми помогна, все нямах овулация и тогава реших да започна Бромокриптин и още на следващия месец имах овулация, но въпреки това не забременях. Сега не знам как ми е пролактина, защото след диагнозата след операцията просто реших, че няма да се тровя повече с Бромокриптин. Но просто от опит знам, че без Бромокриптин пролактинът ми е висок и нямам никаква овулация. Надявам се с ТЕС да се оправя, още повече че знам каква е причината за заболяването ми и как започна.
Действаш ли за бебе или ннямаш никакъв шанс за естествено зачеване.
Сега не правим никакви опити за зачеване, първо съм три месеца след операция, второ просто трябва да си направя преглед на живота с ТЕС и да си пречистя тялото, ума и подсъзнанието. В мен има някаква безрасъдност и лудост - готова съм да умра за това дете, ако сега се намери някой луд да ми каже – от утре примерно си на стимулации и ин витро, веднага ще се съглася, затова мъжът ми постоянно ми повтаря, че на първо място това дете има нужда от здрава майка и ме сваля на земята. Имам някакви шансове за естествено зачеване – с едната ми останала читава тръба, която при последната лапароскопия се оказа напълно проходима. Другата ми тръба ми е прекъсната заради извънматочна бременност. Надявам се на чудо.
Имам позната, която работи с болни деца от церебрална парализа- каза, че почти всички са инвитро. Да не говорим за риска от ракови заболявания след тия стимулации. Каквъв е смисълът да имам дете , а аз да съм болна и да не мога да го отгледам и да го даря с нужното внимание. Та така.
Разбирам те. Аз самата съм потърпевша от стимулациите, твърде възможно е тази миома да е била безобидна миома, но вследствие на две силни стимулации да се е изродила в сарком, това ни го каза един доц. от Ракова болница. Един познат лекар ни каза, че ако с моята диагноза се подложа на стимулация за ин витро, това би било равностойно да тичам срещу 100 стрелящи към мен картечници, просто ще ме убие. Вече знам за рисковете от ин витро. Знам, че трябва да се плати много висока цена, аз вече я платих, а отгоре на всичкото останах и с празни ръце. Но има и ин витро без стимулации, шансовете за извличане на фоликул са по-ниски, но получи ли се качествено ембрионче шансовете са колкото ин витро със стимулации.
По принцип рискът за децата не е само от стимулации, но и от недоносване, особено ако са трансферирани 2 или 3 ембриончета. Неотдавна четох по форумите за две близначета, заченати ин витро с донорска яйцеклетка, бяха родени около 600-700 грама, едва ги спасиха, направо ми се свива сърцето като си помисля какви увреждания могат да имат. Не се съмнявам, че стимулацията може да има последствия не само за майката, но и за бебето. Просто това е цената, която трябва да се плати...
За мен нещата не са черно-бели. Ядосвам се, че никой лекар не ме предупреди за рисковете от стимулации. Можехме да правим инсеминации и ин витро без стимулации и сега да съм добре. Но има и много щастливи семейства със здрави деца. Вчера като четох за Селин Дион и гледах нейни снимки с трите й деца ин витро, просто си казах, че да заслужава си да се плати тази цена и бих минала през ада, за да имам и аз това щастие…