Дневник. Това-онова

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
mayadob
Яка ТЕСла

Re: Дневник. Това-онова

Мнение от mayadob »

Когато започнах да тесам, при почти всички негативни емоции усещах стягане в слънчевия сплит. Постепенно това е изчезнало.
После май имаше усещане в гърдите, не го помня точно.
След това стана стягане в гърлото. Първо в цялото гърло, после в горната част. Напоследък е много нагоре в гърлото и е силно, но в съвсем малка зона. Последните няколко дена (откакто тесам, базирайки се на моновата теория) стягането ту изчезва, ту се появява, но в още по-малка зона, а понякога и по-слабо.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Нямах време с предния пост да допиша следното.

Ако до скоро стягането в гърлото беше с интензитета на бормашина, то сега се усеща само вятърът от машината. И понякога докосването.
Например, на моментите, които ме разплакват във филмите. Отдавна установих, че са свързани с признание, доброта и доверие. Но с никакво тесане не можех да освободя стягането. Все още не е освободено напълно, но доста се разкара.

Занимавам се с детронирането си като майка :lol:
Изхождайки от това, че всеки човек си има кой да се грижи за него по-добре от който и да било друг човек (за висшия Аз става въпрос), сега тесам с "Отказвам се да бъда най-важния човек в живота на децата"
Започна да се получава, но не успявам за постоянно да се детронирам и сега опипвам почвата и се чудя как да го довърша.
Има моменти, в които се усещам дисоциирана от ролята "майка" и тогава има съществена разлика в отношението ми към децата, по-точно чувствам достойнството им - нещо, за което все ми се иска да си давам сметка, но ми се получава само умишлено, а не спонтанно. Е, сега с детронирането, ми се получава спонтанно :D

Мисля, че за пълното детрониране ме спира "А каква ще ми бъде ролята след това?" Уж и това тесам. Не знам. Предстои по-сериозно изследване, явно.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

А, каква хубава идея ми даваш със самодетронирането! Мерси!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Да, и забравих да кажа, че първо детронирах родителите си, разбира се :)
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Стана една седмица, откакто се сецнах. По-рано казах, че тесах само вярвания и убеждения. Забравих да кажа само, че първата и втората нощ се уплаших, че болката е много силна и може съвсем да ме обездвижи и си правих въображаемо БАБА в просъница.
От няколко дена болката е много лека, още я има. Но не ми ограничава движенията.

Има един странен страничен ефект. Преди, когато лежах по гръб и исках да се изправя, понякога усещах едни остри болки в кръста (или тазобедрените стави, не мога да си спомня точно). Сега тези болки ги няма.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Днес бях в един басейн и кръстът ми е още по-наместен.
Трябва да кажа, че от преди това сецване често имах болка в кръста. Имах едно сецване преди година и нещо (бях бременна и се понесох двете малки деца на излизане от морето). И мисля, че от тогава имам често появяваща се болка. Тоест, преди това май не съм имала (освен тази болка, която се появява само при изправянето от легнало по гръб положение и която сега взе, че изчезна).
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Доста пъти съм тесала с "Освобождавам се от... /нещо, което искам/". Например, освобождавала съм нуждата с мъжа ми да бъдем приятели, да ме разбира и т.н. Практиката показа, че работи, тоест с това освобождаване успявам да премахна нещо, което ме е тормозило (гняв, тъга и под.) Не можех много добре да обясня защо работи, но работи. Сега обаче имам читаво обяснение :) Една приятелка ми го показа днес.

Според теорията на Мона всеки си има висш Аз, който може да му осигури всичко най-хубаво (съкратено и набързо казано, но сега не е въпросът да задълбавам в значението на това.) И, според това колко и как си свързан с висшия Аз, можеш да се чувстваш доволен, стабилен, влюбен. И това е "правият" начин да се постигат тези състояние. "Куцият" начин да се чувстваш влюбен е да си намериш обект на любовта - човек или друго, все тая. С фразата "Отказвам се от нуждата да бъда влюбен в..." всъщност не се прави отказ на любовта, а се прави отказ на това любовта да се свързва с този човек.
"Отказвам се мъжът ми да ме разбира" не означава, че се отказвам да се чувствам разбрана изобщо, а се отказвам да получавам чувството, че съм разбрана по куция начин.

Много е яко. И работи :D
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Мая, темата е интересна и хем разбрах , хем не разбрах. Има един виц по повода :))))). Един мъж правил секс с козичката си , а гонил жена си да я коли. Тя извикала полицията да оправи ситуацията с мъжа й. Дошла полицията и му казала:
- Ей, Човече, жена е за секс а козичката е за колене !
Човекът си повтарял: Жена за секс а козичката за колене.
И когато дошъл момента за неговите желания един ден той си задал въпроса:
_ сега кое беше за колене , кое за секс :))))

Та и аз сега не знам , кое за какво е според теб :)))), но пък знам че този въпрос ме е занимавал при ТЕС. Ако може кажи го пак по-категорично за мен :))))).
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Т.е. отказвам се да намирам/търся нещо извън себе си/ от друг/друго!?
Избирам да намирам/търся нещо в себе си!?
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Случи се нещо интересно.
Преди няколко дена започнах да пиша отговор на Ники. Неочаквано бебето чукна един клавиш (така го усетих) и затвори прозореца. И зарязах отговора.
Вчера пък с Ники се чухме по съвсем друг повод и в разговора си изяснихме кой какво има предвид. Аз не бях разбрала точно какво ме пита. Но сега зная и си давам отговора:

Моят подход е - "Отказвам се да свързвам любовта (или каквото и да е хубаво нещо, но да вземем за пример любовта) с него (да речем мъжа ми, има се предвид конкретен човек)"
Отново без коментари - "Отказвам се да свързвам любовта с него."
Въпросът на Ники е - дали се отказвам да свързвам любовта с конкретен човек (различен от мен) или се отказвам да я свързвам с който и да е човек (различен от мен). Отговорът ми е "Да" :mrgreen: Или по-точно:
Идеята е да се откажа да свързвам любовта с който и да е човек. За целта използвам конкретен човек, който ми е под ръка и с който съм склонна да свързвам любовта. Тесам конкретно за него. Ако потръгне и успея да го изтесам, тогава в резултат ще спра да свързвам любовта с който и да е човек.

Алиса, с това отговарям ли и на теб?

За кръста и сецването.
Няколко пъти бях в басейн. След всяко влизане се усещам много по-здрава в кръста.
Една част от вниманието ми постоянно отчита как се чувства гръбнакът ми. Преди време не съм следила толкова подробно това и не мога да кажа точно какви са разликите. Но да кажа как е сега:
На три места в гръбнака имам усещания (да речем, че е болка, но не ме боли и не ми пречи, затова казвам "усещания") Мързи ме да гледам по таблиците кои са тези места и с какво се свързват.
Едното е на врата, второто е посредата на гърба и третото е от сецването на кръста.

Като цяло намирам сецването като терапевтично и не го чувствам като травматично.
След него ми изчезна една болка - писах по-назад, че ме болеше кръстът или тазобедрените. Като се замислих най-вероятно е да ме е боляло в областта на опашната кост (при изправяне на коремна преса).
Освен това след сецването започнах да чувствам доста силно усещането за енергия между върха на езика и небцето. Ако за малко остана с долепен до небцето език и не мърдам, веднага започвам да усещам силно енергия там. Ако пък се застоя, става още по-силно. Една вечер имах усещане като за мехури от аеро шоколад и пукане (има едни пукащи неща в джънк храните - близалки и не се сещам какво друго). С тази разлика, че мехурите и пуканете не спираха изобщо. Много приятно.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Дааа.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Тригодишният ту тръгва на детска градина, ту отказва. Беше потръгнал с капки на Бах. Но сега пак не ходи. Започнах да тесам. За кой ли път темата с отделянето.
На него му е трудно да се раздели. Иначе там е чудесно, с кака си е, а и самата градина е много добра.

Общо взето тесането ми се върти така:
Когато детето се разделя от мен, започва да плаче. Това по принцип е добре, защото е чудесна система за самосъхранение. Отказвам детето да страда, когато се разделяме. Да, ама с мен е по-сигурно. Отказвам да вярвам, че детето трябва да бъде с майка си, за да бъде сигурно.
Уж го изтесах това, но после при една проверка се оказа, че с мен е по-отколкото с някой друг, защото аз съм права (по принцип). Отказах се да вярвам, че аз съм права - доста трудно, но пък накрая ми откри нови възможности: Отказвам да вярвам, че аз съм права и избирам да чувствам кога кой е прав. Добре звучи, но не зная дали успях да си го инсталирам наистина.
При друга проверка ми излезе - добре е детето да плаче, когато се разделяме, защото ако сме някъде навън и то няма чувството, че трябва да бъде до мен, може да се изгуби.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

След всичкото тесане за детрониране на родителите ми и мъжа ми, се налага да го подкарам по друг начин.
Като цяло в отношенията си с мъжа ми имам огромни промени. Но! "Но"-то е в това, че имам, макар и много леки гадни усещания. Изчистя една ситуация, появи се друга. Стари ситуации се връщат. С по-слаб интензитет, но се връщат.

За пореден път подкарах песента "Отказвам се -нещо хубаво за мен- да зависи от мъжа ми", което автоматично ме води до "Отказвам се -това хубавото нещо- да го свързвам с родителите". И нищо не става вече с тези фрази.
Затова извадих другата песен - започнах да задълбавам в това колко ми е нужно да имам проблема.
След известно тесане се върнах до момента, в който мъжът ми ми каза, че иска да имаме деца, а аз му казах, че това означава, че трябва да бъдем заедно цял живот. Вдигнах мерника на това вярване.
"Разводът е лошо нещо", защото "децата на разведени родители страдат" - това ми е силно вкоренено (аз не съм от разведени родители). Тесах да разкарам тези вярвания. Наложи се да си давам примери, в които деца без родители са станали щастливи хора и деца от здрави семейства се самоубиват.
Уморих се и заспах. Не зная дали успях да си сменя настройките.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Егати коледната програма! :lol:
Стискам ти палци да Нова година да я приключиш! :D
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Нали :)

Мъжът ми замина, което значително облекчава усещанията ми и ми усложнява тесането. Но успявам да изкопая случки, с които да провокирам емоциите си. Има още какво да се работи по въпроса.
Публикувай отговор