1. Подавам ти мои конструктивни питания по написаното от теб в този пост / няма да го слагам целия/
Ти се хвана само на "зъбо-лек-ар".Иване, това ми е малко Rolling Eyes
първо- този, дето е измислил....
Забрави, да го приемам лично! И, май не разбра
на което също се хвана."една кръв"
2.ivangp
Alisa написа:не се пипат нервите в корените[/color], а само в камерите на зъбите, за да остане млечният зъб, да пази място на постоянния, който е разположен под него!
Това предполага пилене на зъба, т.е. нарушаване на целостта му, което смятам, че може да се избегне.
Цитат:( Обаче, ако не се отстрани възпален нерв на млечен зъб, е възможно инфекцията да засегне растежния орган на постоянния зъб под него."
Това, както и горното предполагат умъртвяване на нерв. Частично или не, смятам, че може да се избегне и не е толкова отчайващо необходимо, както твърдят хората наричащи се зъбо-лек-ари.
Защо не забеляза това, което е разковничето и подчертава как ти можеш да избегнеш всичко от там нататък, като "зъбо-лекар-ска" намеса и което ти е подвластно, а пак се хвана за пиленето

Защо разделяш и рушиш смисъла на написаното и къде съм писала "бактерии" аз!?Тук смисълът е АКО не ядеш съответната храна, да заместиш с четкане /без да навлизам в технически и технологични подробности/.AlisaТук вече точно ти би трябвало да се спукаш от смях или да изригнеш.Той казва още, че: "Плаката е основен фактор, за "болни зъби" и,
Аз естествено съм на друго мнение. Не смятам, че плака или бактерии са причина за болните зъби, а непълноценно хранене и негативни емоции.
Цитат:че правилното четкане е много важно, освен приема на сурови качествени храни, за да я няма тази плака. Четката за зъби замества триенето на естествената храна със зъбите и венците и за това техниката на миене е решаваща, за да са здрави те."
А аз смятам, че водещо са емоциите и, че каквото и да ядеш, ако емоционалната ти подложка не е в ред, пак ще имаш проблеми със зъбите! Храна също е външен фактор, както и зъболекарските похвати, но интерпретацията от психиката е вътрешен фактор, определящ дали и какво въздействие да имат външните фактори. /Тук да припомня, за пушачите и пиячите, хапващите само животински или само растителни храни,...., живеещи по 120 години в цветущо здраве./ И когато даваш и най- здравословната храна, ако това е под натиск, който се приема като такъв, то вероятността да добавиш още един проблем, към вече наличните, е много голяма!
В такъв случй си спори със зъболекарскаото съсловие и преподавателите му! А мъжът ми е достатъчно толерантен, за да не се вързва на изблика ти на емоции. Аз, от своя страна, ще се опитам, да предавам по-ясно това, което друг е казал, за да не давам предпоставка за грешки, в начина по който тълкуваш.Още глупости на търкалета. Надявам се мъжа ти да намери сили да ме извини за израза.....Искам да подчертая, че нищо в постовете ми не бе насочено срещу теб, дори и не конкретно срещу мъжа ти, а само срещу зъболекрското съсловие и това, което ги учат за да им дадат дипломи.
Останалите творения в поста ти, с обвинителни намеци, срещу несъществуващи твърдения от страна на мен и мъжа ми няма да коментирам, нелепи са!
Предлагам ти следното- виж от каква храна се нуждае детето ти и му дай нея!
Разберете се с жена ти, за да имате единна позиция и за да създадете необходимия здравословен емоционално- психически климат на дъщеря ви и тогава, каквото и да яде или не яде, мие или не мие, да има основното- сигурност и любов.
P.S. Мъжът ми "зъбо-лек-ар", също си почиствае зъбите само ако се наложи , набляга на здравите храна, вода и въздух, спорта и "здравите" емоции, не взима лекарства, не приема лекарите и зъболекарите, проявяващи наукоподобно тесногръдие и се бори с промитите мозъци на клиентите си!