От Джой Кокс
Аз съм сравнително нова в ТЕС и досега ми е било много приятно да я прилагам. Искам да ви разкажа за един мой успех.
7 годишния ми син е наследил проядените зъби на баща си. На 3 години той вече имаше 2 кариеса, които бяха пломбирани. Това бе ужасяващо преживяване за мен, неговата майка. От тогава всеки път когато ходим при зъболекаря за проверка (което е всеки 6 месеца) на него му откриват нови кариеси. Ние се храним много здравословно - много плодове и зеленчуци, никаква захар и изделия от бяло брашно. Търсих дълго зъболекар-натуропат но без успех.
( Бележка от Иван: Това са зъболекари, които използват алтернативни методи на лечение на зъбите, не вадят корени, не слагат амалгама или пластмасови пломби и т.н. Търсенето на подобни методи на лечение на зъбите нараства с огромни темпове в развитите страни. Така че ако има зъболекари които четат тази тема, добре е да се позамислят върху промяна на практиката си. Това е неразвита ниша на българския пазар.)
Когато синът ми навърши 5 години аз не можех повече да издържам агонията да гледам как му дупчат зъбите и реших, че нещо трябва да се направи и че е време да взема нещата в свои ръце.
Аз започнах да му мия зъбите и да ги чистя с конец по няколко пъти на ден. Контролирах внимателно какво яде. Абсолютно НИКАКВИ лакомства и сладки неща не му бяха позволени.
След няколко месеца той плачеше постоянно - един от кариесите му се бе развил дотолкова че трябваше да му извадят зъбчето. Сега той има празно място там където бе това зъбче.

През Април 2006-та отново отидохме на профилактичен преглед и отново му откриха 4 кариеса. Толкова ми бе мъчно за моето малко момче. Но през Април аз открих и ТЕС. Казваха, че работи за всичко, така че аз си помислих - Струва си да опитам.
Един месец ние прилагахме ТЕС за кариесите на сина ми всеки ден. След един месец аз вече не бях толкова стриктна и редовна с приложението на ТЕС всеки ден. Аз позволих на живота да ме повлече и да наруши установеният ни ритъм.
Бележка от Иван: Джойс не споменава какви точно фрази е използвала, но за 7 годишно дете аз бих предложил.
"Въпреки че зъбите ми не са толкова здрави колкото останалите части от тялото ми , аз съм страхотно хлапе."
"Въпреки че зъбите ми не са толкова готини колкото останалата част от тялото ми, аз очаквам те да станат по-добри в близко бъдеще."
"Въпреки че зъбите ме болят постоянно, аз имам много причини да съм щастлив."
"Въпреки че зъбите ми са надупчени от кариеси като швейцарско сирене, аз обичам зъбите си и съм едно много добро дете което всички харесват."
През Октомври ние отидохме отново на профилактичен преглед при зъболекаря. И за наша изненада, не само че нямаше никакви нови кариеси, ами и старите бяха изчезнали напълно!!!!!!!!!!
Зъболекарят не можеше да повярва на очите си. Той сравняваше отново и отново старите и новите рентгенови снимки и накрая заключи, че вероятно нещо не е било наред с рентгена през Април.
Е той може да си мисли каквото ще. Аз знам че всичко си бе наред с рентгена през Април и всичко това се дължи на ТЕС.
Огроооомно благодаря!
Джойс Кокс
Бележка от Иван: Ако искате да имате здрави зъби вижте този линк
http://www.fixyourteeth.org/
Аз също имах сериозни проблеми със зъбите, които никой зъболекар не можеше да оправи или дори да ми даде съвет как да оправя. От няколко години спрях да използвам паста за зъби (обратно на това което ни учат зъболекарите миенето на зъби с паста за зъби не е никак полезно) сега използвам само сапун за зъби и оплакванията ми изчезнаха. Е зъбите ми не са идеални, но не ме болят вече не се рушат и нямам плака и кървящи венци, и не ми се е налагало да ходя на зъболекар от 3 години.
На този линк можете да си закупите сапун за зъби и Моносодиев Фосфат.
Четкайте си зъбите 2 седмици със този сапун и вижте сами ефекта от него. А след това пробвайте пак да ги изчеткате с паста за зъби и ще осъзнаете какво сте си причинявали преди без да го осъзнавате.