Laughing Ох Ники, май ти се играе на нещо, ама звучиш малко объркано, поне аз не те разбрах този път, освен че:
1.nikimm
Цитат:
Между това, което е прието и това, което всъщност е има разлика
Може да има, а може и да няма! Idea
2.Срещу какво/кого всъщност се бунтуваш?! Какво/кого всъщност искаш да разбереш?! Idea
Алиса, какво пиша аз , а на къде пак биеш ти

. По стар обичай, така междудругото ми пусна едно психо профилче

, но такъв е живота сега какво да правим. И с пеат без пеат и с позитив и без позитив думите ще си останат пак думи.
Марто, има нещо интересно за мен, което споменаваш за Живорад. Не можем да сме сигурни колко време е бил в условната нулева точка. Освен това той може би иска да продава методиките си и да пуска такива информации може би има и друг подтекст. Това над което аз съм мислил по отношение на всякакви техники е че винаги започват с емоции, породени от нашите оценки. Т.е. аз тръгвам да правя някаква техника с модела на даването на оценка, до момента в който ако случайно техниката стане да изпадна в състоянието, което или идва спонтанно или съм си представял че влизам. В този случай си казвам ок днес ще изчистя тази случка утре друга случка или проблем и т.н., но ритуалът винаги да оценям си остава. Да аз имам оръжия като тес, пеат и др., но все пак първо ще оценя, а пък после ще тесам или пеатвам с каквото съм учил като техника. За мен лично това е недостатъчно, защото връзката с мен преминава първо през мисълта за техниката, което вече е някакъв вид оценка, където на пръв поглед мен ме няма (имам пред вид че техниката е по-силна от мен). И вместо това време да е насочено към мен(както ти споменаваш), аз примерно бързам да правя тес или пеат или...... едва ли не без техниката нищо не може да стане. С това което ти пиша не обобщавам, в никакъв случай, а просто разказвам моите подходи към нещата в моя живот. В тази връзка аз търся присъствието си в оценките , които хвана, които са според моя опит функция на логичния ум , който за радост не може сам да се оценява, а пък ние вярваме често че той може сам да се оценява и преценя като казва е правилно и кое не . Всъщност според мен всичко това е една измишльотина, включително и това което ти пиша сега е пак измишльотина. Но сега вербално така намирам начина да напиша това, което искам. След всички тези приказки съвсем накратко, някак си виждам , че освен да наблюдавам друго нищо не мога да направя. Всички оценки които правим за плод според мен на навика да препрочитаме оценките (добре запомнени) от миналото. Какво ще стане ако спрем да ги четем

Това че сто хиляди пъти препрочитаме нещо, като реакция абсолютно нищо не променя. Дали приемам или неприемам има значение само за мен и животът си остава абсолютно същия, такъв че логически изобщо не можем да го обхванем. Не виждам защо трябва да поставяме нещата на каквото и да е друга платформа, след като и идеята за платформата е само идея. Това което провокира тези думи е именно последното , че е хубаво по-честичко да поглеждаме в себе си, защото зад този който гледа може би няма нищо друго , освен нищо

и както нищо не може да оцени себе си, така онова вътре в нас не може да оцени себе си, въпреки че на ума все му се иска.

. Когато се появи поредната спекулация на ума ние вярваме, често, че това сме ние.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет