Майка ми страда от деменция. Това значи, че забравя какво й е казано почти веднага и че започва да губи логиката си помалко. Вярвам, че ТЕС може да й върне здравето и да възстанови структурите на мозъка.
Реших да опитам с Предизвикателството като аз я тесам, защото тя не може. Но колкото и да чета не мога да преценя какво е по-правилно да тесам: резултата - забравянето или диагнозата: деменция. Тя е в начална фаза и все още може да чете, така че пишем на листчета настройките и тя ги чете или ги казваме заедно. Тя повече се въодушевява когато настройката е свързана със забравянето, а не с диагнозата, но това ли наистина е правилното? Имам медицинска диагноза с детайлно описание на всички проблеми. Мога да ги тесам поотделно като аз говоря, а тя ме слуша, но това ли е най-доброто? В смисъл тя влага повече чувство, когато говорим за забравянето, защото това го разбира.
Когато става дума за предизвикателството все пак трябва ли да се тесат различни страни на проблема или е важно с една и съща формулировка да се изкара целия месец? Разбира се, че ако се появят отделни нови проблеми или болежки, те се тесат отделно.