Всичко започна от един плексит в казармата. Тогава беше излекуван, но после през година - две рецидивираше. Преди 1,5 година болката освен в плешката обхвана и цялата лява ръка. Всеки месец ми предписваха по едно ново противовъзпалително, което облекчаваше нещата, но след 2-3 седмици болката се появяваше пак. Диагнозата вече бе - периартрит, но на ренгеновите снимки всичко бе нормално. направих и физиотерапия, но и този път подобрението бе временно, макар и за по дълго. Затова когато усвоих ТЕС, започнах с Предизвикателството, с което за три седмици болката изчезна напълно. Сега варира между 1 и 0, като 1 е сутрин рано, но след гимнастика и едно ТЕСване слиза веднага на 0. Разбира се по времето на ТЕСването, сменях Декларацията и НФ, в зависимост от това как варира и се опитва да се "изплъзне" болката. Сега остана само едно "хрупане", "прещтракване" в рамото, но болка НЯМА.
Докато се ТЕСвах за рамото, станаха без целево да съм ги третирал и следните неща: нормализира ми се ВОН - вътрешно очно налягане (което преди това бе леко увеличено), чуствам се много по-бодър и енергизиран, по-трудно се уморявам, разширените вени които имам вече не ме болят след дълго ходене и висене на крак. И най-вече промени се мисленето ми; имам усещането, че то се отвори за една нова Вселена. като, че ли до сега, всичко е било само някакъв предговор...