Нервно-вегетативна дистония
Нервно-вегетативна дистония
Прочетох книгата,четох доста и из този форум...ще мога ли все пак от някой да получа по-точни указания как да действам...Аз съм с установена НВД,която се проявява със слабост в краката,болка в коленете,изтръпване на краката..и замайване на главата...от 3 месеца пия Ривотрил,а от 1 седмица лекарят ми включи и транквилант-серопрам,от който съм още повече отпаднала и още повече стимулирана да използвам ТЕС.Въпроса ми е,тъй като работя сред много хора...кое е най-необходимото,с което да започна..и в същия момент,най-незабележимо за околните...ще съм ви много благодарна за отговорите..
Прочетох и историята на Пепита..и това още повече ме стимулира....
Прочетох и историята на Пепита..и това още повече ме стимулира....
разбирам те..но все пак въпроса ми беше ..в това множество от хора сред което работя..кои са най-необходимите техники,който трябва да изпълнявам...все пак съм по 9 часа на ден в офис...и ще ми е трудно.с всички тези действия ...почуквания ..и въртене на очите..искам да започна..но не знам от къде...Arethuse написа:Моят съвет е да започнеш с най-проявените симптоми и тези, които най-много ти пречат.

Най-необходимо и незабележимо за околните според мен ще е да прочетеш книгата отново. Аз лично изпитвам известни съмнения дали си я чела. Поне от въпроса ти не разбирам за какво говориш. Незабележими действия...........
Плюс това в самата книга в глава Често задавани въпроси има отговор на въпрос: "Четох, четох и не знам откъде да започна?"
Този отговор да го препрочетеш поне 3 пъти!
И още нещо - ако работиш 9 часа, спиш - 8, пътуваш до и от работа - 2 часа, готвиш и ядеш в къщи - 2 часа, ти остават 3 часа в които можеш да правиш ТЕС. А това е предостатъчно време за човек който наистина иска да се излекува и да направи нещо по въпроса. Не е нужно изобщо да правиш ТЕС на работа, ако не искаш (не можеш).
А колкото до неможенето - На работата си 100 на 100 имаш почивки, ходиш до тоалетна и т.н. - все време в което можеш да се скриеш някъде и да си правиш ТЕС без някой да те наблюдава.
Абе изобщо начини има, извинения също.

Плюс това в самата книга в глава Често задавани въпроси има отговор на въпрос: "Четох, четох и не знам откъде да започна?"
Този отговор да го препрочетеш поне 3 пъти!
И още нещо - ако работиш 9 часа, спиш - 8, пътуваш до и от работа - 2 часа, готвиш и ядеш в къщи - 2 часа, ти остават 3 часа в които можеш да правиш ТЕС. А това е предостатъчно време за човек който наистина иска да се излекува и да направи нещо по въпроса. Не е нужно изобщо да правиш ТЕС на работа, ако не искаш (не можеш).
А колкото до неможенето - На работата си 100 на 100 имаш почивки, ходиш до тоалетна и т.н. - все време в което можеш да се скриеш някъде и да си правиш ТЕС без някой да те наблюдава.
Абе изобщо начини има, извинения също.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
Re: Нервно-вегетативна дистония
Честно казано, аз ако имам толкова сериозен здравословен проблем, мисля, че последното, което ще ме интересува, е какво отчитат или "забелязват" околните. За теб най-важно е собственото ти здраве, или как ще изглеждаш в очите на околните?делика написа:.............Аз съм с установена НВД,която се проявява със слабост в краката,болка в коленете,изтръпване на краката..и замайване на главата...от 3 месеца пия Ривотрил,а от 1 седмица лекарят ми включи и транквилант-серопрам,от който съм още повече отпаднала и още повече стимулирана да използвам ТЕС.Въпроса ми е,тъй като работя сред много хора...кое е най-необходимото,с което да започна..и в същия момент,най-незабележимо за околните.......

Ти само започни с ТЕС, пък после неусетно техниката сама ще те поведе и все ще намериш начин да се скатаеш някъде!
Успех ти желая!

Задължително пробвай ТЕС!

Запазих много от детското в себе си! Аз вярвам в чудеса!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
Здравейте !
Привет на всички с подобен проблем, аз също съм с диагноза /последната която ми поставиха след ходене по какви ли не лекари/ вегетативна дистония, като симптоми станаха почти постоянни и всекидневни, а те са: основно прилошаване и гадене, замайване, отпадналост, подкосяване на краката, болка и тежест понякога в ръцете и краката, бодежи в сърцето и гърдите и напоследък и болки в корема, ниско долу или по средата около пъпа/ да кажа само че имам и гастрит плюс хеликобактер пилори/, абе пълна картина. Просто живота ми от близо 3 год, се промени тотално, след първата така да се каже криза, която получих с всички тези симптоми горе и топли вълни имам дори. Та искам съвет да ми кажете, с кое първо да започна...другото което не ми е много ясно е кога се използва декйларацията и кога НФ, освен това Иван ми каза, че трябва да павя ТЕС 10 пъти дневно и въпроса ми е какво е 1 път,т.е. какво включва 1 път, за да знам какво да правя 10 пъти? Малко объркано го написах, ама дано някой ми помогне, че така не се живее вече. Снощи бях на кръчма и там ми прималя, ама се сдържах и останах, макар че поне 3 пъти ми прилоша....
((Просто няма значение къде съм и с кой, аз си получавам тези кризи, мойто и панически атаки може да е, вече незнам и аз, но ако има с подобни оплаквания и които са си помогнали с ТЕС, моля да споделят, от голяма полза ще ми е.

maiamito-Споменаваш,че живота ти се е променил преди 3г.Искам да ти обърна внимание,че не животът ти,а ти си допуснала и направила така,че да ти се промени и сега трябва да оправиш това което си допуснала да те доведе до това положение.
Желая ти успех!
Желая ти успех!

Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
:((
Ама въпроса е как да стане това, защото е ужасно всеки ден да ти става лошо, или да имаш бодежи в гърдите или да ти се вие свят или....все някакво неразположение.

-
- Напреднал
:(
Ами питането ми е как точно да се тес-ам, какво да тесам и какво включва един път тесане за да знам какво значат и 10 пъти, незнам какво се има предвид под един път тес? За самата декларация и НФ питам?
-
- Напреднал