Мимка, ми за какво са кавалерите, а?

Аз съм си такъв, видя ли нередност, не си мълча и понеже видях такава и тъй като те по принцип не ми допадат, написах какво мисля, като разбира се се надявах поста ми да бъде приет като градивна критика.
А и имам усет или усещане за хората, които никога не са ме подвеждали, освен ако сам пренебрегна тези усещания.
Иване, някои неща ти си ги усетил погрешно, по отношение на Мимка, мен и още други, навярно. Ето, и сега съм бил прав, като съм я усетил от разстояните и чувствата, предизвикани от поста ти, както и положението на безисходица. А ти като вещ в темата за ТЕС мисля, че трябва да проявяваш търпимост към нас, начинаещите. Няма нужда да пояснявам къде точно си категоризирал или по-точно охарактеризирал, то се вижда ясно и в случая на мен точно не ми влияе мнението ти, но има хора, които са в състояние да се затворят и даже да се обърнат против нещо добро само защото не са разбрани правилно. Всеки лидер знае това и знае как да се оправя с хората.
В края на краищата, ти си решил да помагаш на хората, приемай критиката от други, които виждат отстрани нещата, грешките, и аз се опитвам да правя това. И няма нищо лошо в това, че някой като мен ти пише в подобен стил, никой не е съвършен, нито ти, нито аз. Ако сметнеш, например, че съм тук в този форум, само за да те критикувам, ще си в грешка

В грешка си и, че съм се засегнал от теб, това, че давам примера с охарактеризирането, не значи непременно отрицателни емоции, я си представи, че се опитвам да те разбера и на свой ред и аз да помагам, а

Чувал ли си за японската градина с 9-те камъка, разположени по особен начин така, че на който и от тях да стъпиш, винаги виждаш 7, а не 8, както би трябваяло да е, като поуката тук е, че каквото и да правиш, все някой отстрани вижда нещо, което ти не виждаш.
Ще ти дам пример за конкретната тема. Две седмици жена ми прави ТЕС процедури с малкият ми син, който кашля, има силна хрема, едното му ухо е запушено, сменя фрази, декларации, какво ли не, но досега нищо - резултата е тридневен антибиотик, понеже нещата се усложняваха и още не е излекувано момчето ми. Не знам ТЕС до колко помогна или не, но това е положението. Аз лично съм чел внимателно книгата ти два пъти и съм вниквал в нещата - ако желаеш, може да ти кажа очи в очи кое според мен е неясно, къде съм видял грешки, къде не са свързани тематично.
А имай предвид, че съм говорил и на хора за ТЕС, книгата ти съм я купил специално за мой приятел в Канада и ще пътува за натам. Така че недей да си правиш погрешни изводи за хората. Не знам дали имаш представа колко хора наистина не могат да се справят с точно тази материя, а имат желание и никой няма право да ги упреква, че били мързеливи или т.н. Ето, авторката на темата
Suomi след поста си нищо не е писала, що ли? И аз съм спец в една област и понякога също ми е идвало раздразнение от лаишките въпроси, задавани в съответните форуми, но не всичко е свързано с мързел и се опитвам да разбирам и помагам на хората, доколкото мога и имам време.
И накрая - смисъла на всички религии, учения и т.н. е постигане на съвършенство, духовно израстване, ти не се ли стремиш към това? От поста ти разбрах, че просто си се приемаш такъв, какъвто си и много би се радвал и другите да те приемат точно така, което е в разрив с личностното себеусъвършенстване и стремежа към това. А дано да не съм те разбрал правилно де.