От доста време вече си разсъждавам по темата „Би ли могла ТЕС да има специфики при левичарите”, но не стигам кой знае колко далеч, защото нямам достатъчно знания (нямам и достатъчно спомени от ученото едно време по физиология и психология, нито пък познавам ТЕС толкова добре, че да насложа оскъдните си знания там). Но пък познавам един човек, който има. И вземайки предвид важността на темата за мен, както и факта, че всичко написано от този човек, което съм прочела, изигра стратегическа роля в живота ми, няма как да се лиша от чудесната възможност да се опитам да завържа разговор с него, от който се надявам, че всички гореупоменати, носещи това природно различие в себе си (често пренебрегвано от обществото) да извлекат полза.
Това върху което най-често разсъждавам е (Иване, обещай да не ми се присмиваш ако греша), че е доста вероятно при левичарите, ръководени от другото полукълбо, да съществуват различия при механизна на разрешаване на емоционални конфликти. Допускам неща от сорта, че е логично те да изпитват затруднения да разрешават конфликтите на физическо ниво (използвайки формулировки базирани на описания на физически проблем, каквито често използваме при Предизвикателството) и с значително по-голяма лекота да са способни да разрешават същите тези конфликти на емоционално ниво (използвайки формулировки съдържащи чувства, образи, асоциации и т.н.).
Ще дам един пример от моята работа с ТЕС.
Тесайки прословутия си „страх, че ще загубя” (има-няма 4 месеца вече

Обяснението от майка ми беше, че с това одеалце съм била оставена на баба и дядо на 6-месечна възраст и завивана до към 6-годишна възраст. Баба ми е казвала, че винаги съвсем съзнателно съм го намествала върху устата си и така съм заспивала почти веднага. Другото нещо което разбрах от майка ми е, че в този ден съм била отбита изведнъж. Ясно е какво казаха от алфа – може и да са пристрастни, но по отношение на майка ми те винаги казват едно и също „Така не се прави!”. И понеже към този момент аз вече бях приключила с прошките към тази жена (която между другото е направила и безброй хубави неща за мен, съжалявам, че тук все пиша лоши за нея), сега отново ми се наложи да тесам с „... избирам да простя”. Този път тесах с идеята да почувствам, че искам да я гушна, да усетя удоволствието и щях да знам, че съм и простила „захвърлянето”, но ... нищо не се получаваше, дори усещах отблъскване. Опитах отново – същото. Попитах защо, но отговора ми се стори абсурден за използване - майка ми винаги е била слаба, нежна и крехка, докато през последните десетина години понапъня (съвсем не толкова много!) и това ме отблъскваше. Не приложих този отговор разбира се и супер дълго време рових и тесах всевъзможни измислени неща от бета, докато разбрах, че така няма да стане – нищо в отблъскването не се променяше. Тогава теснах с „Въпреки, че ми е противно да гушна майка си защото е тлъста ....” Веднага всичко се отпуши и тръгна. Стана ясно, че „тлъстините” са за да се „предпази” от мен по начина, по който аз не успях да се „предпазя” от моя син и затова ... си тесам сега

А такива примери мога да давам до безкрай – особено с абсурдни за описание картинки, миризми и т.н.
Иване, другото, което живо ме интересува е доколко хората като мен (боравещи и с двете ръце - "изфабрикуваните десничари") се причисляват към категорията на левичарите, или към тази на десничарите, или към коя?
Освен това ме интересува всичко останало което знаеш по темата, ако или когато имаш време. Освен това, ако тук влизат левичари (сигурна съм, че е така) - всичко споделено ще бъде изключително ценно за мен, за нас. Както и всички останали, които имат какво да кажат по темата, нека се чувстват добре дошли!
Благодаря предварително на всички!