Нямам някакви кой знае какви проблеми, върху които да работя с тес (като хронични или други заболявания), но често използвам тес в ежедневието си, когато нещо ме е ядосало, или пък усещам някакв дискомфорт. А още по-често не я ползвам

Аз си ТЕС-ам навън, ако е много наложително. Обикновено използвам само точките на ръцете, а понякога съм забелязала, че и само повтарянето на декларацията наум ми върши работа за успокоение.desko написа:Ами ако си навън, как ще ТЕС-аш тогава? Аз заради малкия съм почти нон-стоп навън.
Започнах да правя тес на детето веднага и много скоро лед като се прибрахме той заспа дълбоко в ръцете на баща си. Тесала съм го може би около половин час, през повечето време потупвах моите точки, но когато можех потупвах неговите. Стараех се да фиксирам червенината на темето, и когато беше подуто също, за да се съсредоточа по-добре, а понякога затварях очи. Подобрението дойде още с първите серии, също така изпих и доста вода. Спа дълбоко около един час и много сука, като се събуди беше много весел и тръгна да ходиArethuse написа:И аз имах подобен случай. Реших преди малко да използвам прекрасния следобед да се поразходя със сина ми (като го носех качен на раменете/врата си). Още на съседната къща се спънах и паднах. Детето също падна естествено. Не от много високо, но не знам точно от колкоivangp написа: "Въпреки че си ударих главата и много ме боли и мястото се зачервява и подува и вероятно ще ми излезе цицина аз моля тялото си да мобилизира всичките си лечебни сили и да успокои болката и заличи подуването и зачервяването сега."
Приложих техниката на Избора. Като замених моля тялото си........... с избирам тялото ми да..........
Резултат - тя спря да плаче, зачервяването намаля до почти незабележимо, не получи цицина и майка й изобщо не разбра какво се е случило.. Удари си и главата. Веднага се прибрахме и започнах да тесам - първо себе си, после детоето, като използвах тази фраза за основа. Подуването на тила изчезна първо, а след това зачервяването. Сега детето спи, надявам се да е добре като се събуди. Интересно е да се отбележи, че като го съблякох имаше драскотини по гърба, а след тес (използвах и фразата - избирам да неутрализирам всички последствия от удара), не се забелязват. Дълбока въздишка на облекчение.
Да, става и на ръцете, макар че не е толкова силно и ефективно, но при мен определено работи. Обикновено тесам дребни неща, та с точките само на ръцете обикновено ги изчиствам достатъчно, за да не ми пречат и ядосват докато съм навън.desko написа:Значи ставало и само на ръцете например, така ли? Аз все още съм много боса в тези неща и се опитвам да събера каквато се може информация. А как ТЕС-аш детето, на него ли прилагаш точки или върху себе си, като казваш "аз съм .......(името на детето ти)"?