ТЕС за концентрация и проблеми с ученето
ТЕС за концентрация и проблеми с ученето
Здравейте отново
Аз от малка имам сериозни проблеми с концентрацията и ученето,по-точно не мога да се концентрирам над текстове.Понеже в средното си образование това мъчение траеше с години,аз тотално намразих ученето.Психоложка ми каза че това при мен е така наречения ''синдром на хиперактивност'' или на англ.АТTENTION DEFICIT DISORDER-липса на внимание.Американците са добре запознати с тези неща,но ние като хора от третия свят обикновенно казваме за такива като мен,че ги мързи да учат.А това не е вярно!!!При мен не е въпрос на воля или на желание,аз просто четях думите и изреченията без да ги разбирам,сякаш чета на чужд език.Та през всичките тези години в средното си образование аз преживявах огромно напрежение и на края тотално намразих ученето,че дори не сядах да уча.Вървят ми само езиците,което е типично за хора с АDD.Ta какво се случи?Сега съм в сесия и за пореден път преживях огромно напрежение,намирах си всякакви занимания само и само да не седна да уча,тъй като наслагваната ми с години асоциация за отвращение към ученето ме кара да действам така.И понеже 4ета доста за ТЕС и хора с подобни проблеми реших и аз да тесна.Направих го само един път и резултата е налице.Тесвах директно симптома-''Въпреки,че изпитвам отврашение към ученето,аз...''И ето,сега даже сядам с желание да уча,чак започна да ми харесва.Та си мислех колко много изгубени години на мъчение могат да минат..тъжно е,но сега истински се радвам че открих ТЕС,живота ми наистина се промени с нея,защото знам ,че какъвто и проблем да имам,той може да се разреши,докато преди се оставях да вярвам,че има неща които не могат да бъдат променени,както АDD и други ''нелечими ''болести.Сега си обяснявам също,как човек може да има воля и желание за много неща,но на първо място трябва да премахне подсъзнателните си бариери,които в действителност го спират да използва целия си потенциал,който е много повече от това което подозираме!