Автоимунни заболявания и антитела
Автоимунни заболявания и антитела
Разбрах,че Иван е на мнение ,че антителата присъщи на автоимунните заболявания са следствие на загнездено чувство за вина.Аз си го обеснявам така:обвиняваме се за нещо,а организмът като послушен компютър изпълнява какво му нареждаме и започва да се самоунищожава,тоест самобичува,също както ние се самобичуваме когато се обвиняваме и в този момент започват да се произвеждат антителата.Какво мислите по въпроса?
антитела и щитовидна жлеза
До сега в учебник по психология подобно тълкуване за болестите не съм срещала,има само психосоматични заболявания,но автоимунните не са сред тях.Относно автоимунните на щитовидната жлеза и изобщо всякакви проблеми на щитовидната жлеза открих някои други предполагаеми причини:Чувство, че ви атакува живота. "Те се стремят да се доберат до мен".Чувство,че сте в безизходица''-това е според Луиз Хей
Както казах вече, чувството за вина е една от възможните причини, а не единствената. Цялата ми информация е на английски и не знам точно какво пише в книгите на Българския пазар.
Но това не е толкова важно.
Важното е да се работи, да се прилага ТЕС.
След известно време при приложението на ТЕС истинската причина ще си излезе наяве и ще бъде елиминирана. Без ТЕС само с размишления на съзнателно/логическо ниво това е изключително малко вероятно да стане.
Но това не е толкова важно.
Важното е да се работи, да се прилага ТЕС.
След известно време при приложението на ТЕС истинската причина ще си излезе наяве и ще бъде елиминирана. Без ТЕС само с размишления на съзнателно/логическо ниво това е изключително малко вероятно да стане.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Допускаш класическа грешка. Искаш съзнателно да разбереш какво се крие в подсъзнанието. Т.е. да намериш корена на болестта , така да се каже и да го отсечеш с един удар.
Няма да стане. Това е често допускана грешка. Която води до вечно отлагане на приложението на дадена техника, в случая ТЕС, която би могла да помогне, до момента на откриване и осъзнаване на причината за болестта. Което от своя страна никога не настъпва.
Пиша го за трети и последен път:
Да правиш ТЕС някак е по-добре отколкото да не правиш ТЕС изобщо.
С правенето на ТЕС ще навлизаш все по-дълбоко в подсъзнанието и в един момент ще осъзнаеш каква е причината, къде е коренът на проблема ти.
Само с чете не книги и умуване, без приложение на ТЕС, до никъде няма да я докараш.
Сядай си на д...то и почвай да правиш ТЕС.
Спри да теоретизираш, умуваш, разсъждаваш и нищиш заплетеното кълбо от възможни причини на проблема ти. Просто хвани един конец от него (една негативна емоция/един симптом), който и да е и го махни с ТЕС, послед следващия и т.н. докато не остане нищо за махане. Тогава няма да има нито кълбо за разнищване нито проблем.
Няма да стане. Това е често допускана грешка. Която води до вечно отлагане на приложението на дадена техника, в случая ТЕС, която би могла да помогне, до момента на откриване и осъзнаване на причината за болестта. Което от своя страна никога не настъпва.
Пиша го за трети и последен път:
Да правиш ТЕС някак е по-добре отколкото да не правиш ТЕС изобщо.
С правенето на ТЕС ще навлизаш все по-дълбоко в подсъзнанието и в един момент ще осъзнаеш каква е причината, къде е коренът на проблема ти.
Само с чете не книги и умуване, без приложение на ТЕС, до никъде няма да я докараш.
Сядай си на д...то и почвай да правиш ТЕС.
Спри да теоретизираш, умуваш, разсъждаваш и нищиш заплетеното кълбо от възможни причини на проблема ти. Просто хвани един конец от него (една негативна емоция/един симптом), който и да е и го махни с ТЕС, послед следващия и т.н. докато не остане нищо за махане. Тогава няма да има нито кълбо за разнищване нито проблем.
Последно промяна от ivangp на 13 Юли 2008 08:43, променено общо 1 път.
Добре де, ако те боли главата, можеш да тесваш болката, без да знаеш причината. Иван каза да тесваш симптом, а не емоция. С напредване на тесването нещата ще започнат да се разплитат. ПОнеже виждам, че се тормозиш, може да пробваш и с "Въпреки, че не знам коя емоция, свързана с.... (заболяването) да тесвам..."
Писах ти на лични вече и ти дадох примери за Настройки. започни с тях.Basted написа:Аз си взех книгата вчера и я почвам,все още не ми е ясно какво трябва да сложа като емоция която трябва да определя по скалата.Хем не трябва да работя директно с последствието,тоест болестта,хем незнам каква емоция да тесвам.Ще чета,но ако пак не разбера ще пиша пак, и без да се сърдиш
Също така ТЕСвай симптоми и всички негативни емоции които наличието на болестта/симптома поражда в теб. Например: страх, яд , тъга, объркване и т.н.
Не се сърдя просто дъвчехме едно и също и тъпчехме на едно място без да се движим на никъде. Трябваше да бъда малко по-рязък (според мен) за да те извадя от това състояние на нерешителност.

Прочети книгата няколко пъти, поне 3. Всеки път ще откриваш нови неща които си пропуснала при предишното четене. Прави ТЕС поне една-две седмици НЯКАК (няма значение как) и после пиши какви са резултатите и какво не ти е ясно.
Ключът е в това да я правиш.

-
- Участник
Здрасти,Basted написа:Добре,ще пиша само ако по време на тесване възникнат други въпроси,на които няма отговор в книгата(ако изобщо е възможно да ги няма)
отскоро се регистрирах тук и попаднах на тази тема.Аз имам автоимунно заболяване на щ. жлеза и изчетох/изпробвах доста по въпроса. В основата на това заболяване стоят емоции като чувство за вина ,на безсилие да промениш нещо, на обида, нелюбов към себе си. Обикновено лесно раними натури са податливи повече и жените имат 10 пъти по-често проблеми с щ.жлеза.
Лошото на това заболяване е че няма конкретни симптоми които да третираш директно,нищо не те боли, но пък има една отпадналост, фонова депресия и нежелание за никакви действия ,мозъка ти е понякога като в мъгла,нали ? Затова не те разбират "колегите"
Така че започни с едно нещо. Започни с мързела... или Спомни си случка/случки за които имаш тези чувства и почвай да ги ТЕСваш. . Ефекта от ТЕС е наистина невероятен.
Ян Бибиян,ти явно си в начална фаза,за да нямаш симптоми,защото симптоми има и то ужасни-оплешивяване,сърдечни пристъпи,напълняване или отслабване,депресия,болки при преглъщане,задушаване,отоци....
Смея се защото са толкова много,че обхващат всички системи в организма-нервна,сърдечно-съдова и останалите...Всички заболявания на тази жлеза са лечими с изключение на Хашимото,което за нещастие го имам аз и сега лекарите ме карат да си чакам да остана без жлеза за да ми набутат две шепи лекарства,които да заместят всичките функции на щ.жлеза
аз обаче смятам да им покажа среден пръст и за това започнах ТЕС,ще пиша повече когато имам ясен резултат,така се разбрахме с Иван