Първо да кажа, че се радвам, че ви открих и второ - предварително се извинявам за дългия пост, защото съм сигурна, че ще е такъв (Ето го и черно на бяло чувството за вина).
Мисля, че е добре преди да разкажа за запознанството ми с ТЕС, да кажа горе-долу и какви са проблемите ми. Осезаемите здравословни проблеми започнаха през април 2013 г. - 4 месеца след внезапната смърт на баща ми, на която бях и свидетел. А емоционалните - доста по-рано - ще кажа само, че родителите ми никога не са се разбирали, което е много меко казано. За около месец стигнах до психиатър и антидепресанти, които не ми помогнаха и спрях след 2-3 месеца. По същото време имах късмета да започна психотерапия при един от най-добрите в областта специалисти, на когото цял живот ще съм благодарна, че ме извади от доста дълбока дупка за около година и нещо, без да плащам нищо, предвид тогавашното ми окаяно финансово положение. Смея да твърдя, че сеансите при него доста ми помагат сега и с ТЕС, тъй като доста добре се научих и да се самоанализирам, да търся къде се самосаботирам и да назовавам точната емоция, която изпитвам.
Няколко месеца след голямата криза напуснах работа, бях безработна за 5-6 месеца и после намерих работата, която бях решила, че искам. Само че след 5 месеца я напуснах, защото се преместих в друг град заради партньора ми, с който поддържахме връзка от разстояние вече близо 2 години. Още с преместването ми започнаха опитите за забременяване, които се увенчаха с успех 8 месеца по-късно, но за съжаление бременността приключи в 8-9 седмица с мисед аборт, т.е. плодът загива в утробата и не се изхвърля. Бях решила да не се давам, но... месец след това започнаха моите кризи, изразяващи се с внезапни пристъпи на прескачане на сърцето, много ускорен пулс в спокойно състояние и силен страх от смъртта. Да вметна, че и тук напуснах много трудно намерената си работата, тъй като не издържах психически и не можех да работя с тези симптоми. Все още съм безработна ( казвам го, защото съм убедена, че е важно).
Днес, година и половина по-късно си давам сметка, че това най-вероятно са панически атаки, след безбройните изследвания, холтери, лекарства и ходене по доктори. Оказа се, че си имам и предполагаемо Хашимото, без ТАТ и МАТ антитела, но висок ТСХ. И отново 7 месеца безуспешни опити за забременяване. И така - декември беше непоносим за мен, с почти ежедневни кризи, а също и нощем ми се случва да се събуждам с ужасно ускорен пулс и с чувството, че умирам. (Вече съм ТЕСала няколко пъти ужасяващия страх от смъртта и сякаш нещата се подобриха.) Има още много за разказване, но няма да прекалявам.
Попаднах случайно на информация за ТЕС през април 2016г. Тогава ми попаднаха едни видеа в Ютюб на Дейвид Уолфи -"'7 days to freedom'' мисля, че се казваха. Съдържат единствено обобщаващи твърдения, но тогава сякаш ми паснаха и усетих положителен ефект още на първия ден. Продължих и седемте дни и сякаш наистина имаше подобрение на състоянието ми. После ги изоставих. Правих няколко нови опита, междувременно бях открила и форума, но го бях оставила да си чака в ''reading list-a". В един момент ТЕС се оказа единствената ми надежда. Купих книгата, която започнах да чета чак след седмица, докато дочета "За трудностите в живота" на Петър Дънов, която също много ми помогна и препоръчвам горещо на хората с "вечни" проблеми. Изчетох и тук доста неща. Все още не съм пробвала всички техники. Започнах ежедневно ТЕСане на най-осезаемите ми болежки + "В мир със себе си". Мисля, че засега това е удачен вариант, тъй като се усещам по-добре от преди 2-3 седмици. И да - настроила съм се за продължителна работа, защото знам, че имам ужасно много да чистя. Моля за съвети и препоръки! Така като си гледам поста, май обичам да се оплаквам. Имам още много да ви споделям и питам, но засега е това. Благодаря ви предварително!