На 24 год съм.
Мисля да започна по - отдалече . Според мен това бе началото на проблема . Преди 2 години почина братовчед ми на 18 годишна възраст - вродени проблеми със сърцето . Беше много неочаквано и никой не беше подготвен. От тогава започнах да си задавам доста ексистенциални въпроси от сорта : Какво ли е чувството когато умираш , какво става после , боли ли , страшно ли е , за какво въобще живеем след като накрая умираме и подобни ... Мина известно време ... На един "купон" с приятели направих грешката за която съжалявам адски много - пуших трева . След няколко минути ми стана много лошо , стори ми се че припадам и си помислих че умирам ... ужас :Х. Е не стана ... Помислих си , оттървах се с някакво пренапушване ли какво , просто повече няма да правя тази грешка и всичко ще е ок. Да ама не .. След 2 дни бях на заведение с родителите ми и телефона на майка ми звънна , обаждаше се вуйна ми (майката на братовчед ми ) . Майка ми явно неразбрала нещо направи няква странна физиономия и аз явно се сетих за братовчед ми ми прилоша много , отново чувството че припадам и умирам . Ходих в спешния център , дежурната ме прегледа за инсулти , измери ми кръвно и каза че всичко е наред и на нея и изглеждало като страх . Ходих по излседвания и нищо . Стигнах до психиятър , пих 4-5-6 месеца АД , накрая ги спрях на своя глава защото след доста четене разбрах че не решават проблема , а само замазват симптомите. ( диагнозата беше Паническо разстройство) . Разбрах случайно за ТЕС от статия , и едно момче от друг форум ми препоръча да го пробвам . Купих си книгата, все още не съм я прочел цялата, в процес съм . Та въпроса ми е дали с ТЕС има вероятност да се справя с моя страх от смъртта ( и то не като цяло , а само от собствената ми колкото и егоистично да звучи ) . Като цяло нямам панически атаки освен тези 2-3 в началото , но имам постоянна тревожност , мисля си за лоши работи , дори си разигравам сценарии на ум . Лошото е че страха ми е към единственото сигурно нещо в живота ... смъртта . Много ме е страх че всеки момент няма да ме има ... и че просто няма нищо след това. А трябва да го приема , и да се справя някак си защото ми пречи на всичко . Гонят ме различните симптоми на ПР - чувство за задух , замайване , деперсонализация , тремори , бодежи в гърдите понякога . Не съм постоянно в кризи , мъча се да живея нормало , но понякога имам и такива моменти . Пробвах няколко пъти в началото да ТЕС-ам , но не съм убеден точно какво ... от къде да започна , и има ли шанс да ми повлияе добре ? ... Благодаря и се извинявам за дългия коментар