Гена, всъщност ти не реагираш по- различно по същество, само по форма.
Понеже въпросът ми е интересен, ще го развия в следната насока
: Всичко е хипноза.
Какво имам предвид с това.
Убеждение (мисъл)- установена позиция, залегнала за някакъв период от време (минута, 50 години) в съзнанието (предсъзнанието, подсъзнанието, свръхсъзнанието...), което ръководи проявите ни (реакциите ни). Как се е стигнало до дадено убеждение? В момент на хипноза или автохипноза, казвам аз.
Доколкото аз съм схванала същината на хипнотичния процес, това е състояние на съзнанието в което се извършва запечатване и/или освобождаване на информация от/на различни нива на съзнаваното. Процесът на това запечатване/освобождаване се осъществява посредством ярка емоция- състояние на емоционалност (радост, уплах...), състояние на пълен покой на съзнанието(ума) когато падат границите (сън, полу-сън, кома, загуба на съзнание при висока температура, удар, липса на въздух...), многократни повторения ((физически тренировки, повторение на мисловни модели(мантри, положителни твърдения), звук)). Ако сме се самохипнотизирали, че сме грозни, понеже едната ни мигла е по-дълга от другата, то ние живеем като грозни. Ако сме се само/хипнотизирали че от
"рак" се умира, то от
"рак" се умира, ако сме решили че нещо е "така", а не иначе, то то е "така". Прилагайки някаква форма на хипноза/автохипноза (КС, ТЕС, баене, разваляне на черна магия, Симорон...) то се случва отместване на фокуса на хипнотичност (внимание) от една точка и тенденциозно (ТЕС- техника на избора, ДП4, бяла магия...) или свободно и непредвидимо (медитация, КС, Reconnection, Симорон...) наместване на фокуса.
Когато Маджик пише това:
MagicWoman написа:
Цитат:
"Твоите желания са заповеди.
От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!"
Това си е чиста хипноза. Но добра ли е тази формулировка, когато умът е винаги дуален. Rolling Eyes
Аз виждам две неща...че и повече.
Първо, че тя приема хипнозата, като нещо "лошо" . Второ, тя не вижда, че това че "умът е дуален" не пречи реакциите ни да са едностранчиви, а пък и няма "винаги" тъкмо заради дуалността, а и няма "дуален ум", а ум на който ние лепваме едностранчива характеристика под напора на нашето отношение, което в дуалността се проявява дуално. Пък "добра ли е тази формулировка"...ми според мисленето на четящия е! Тя набляга на "всичко, което мислиш", защото нещо я човърка там, страх някакъв, но точно там е и разковничето. Ние живеем преди всичко в мислите си, за това е толкова трудно да ги "спрем" при КС, примерно. А сме излезли от мисленето, а сме се оправили по "чудодеен" начин! А сме изТЕСали мисълта "болен съм от ...
(рак)",а сме "оздравели от ...
(рак)"! Само дето тук сме проследили малко по- отчетливо стъпките на случване на "чудодейното" изцеление.
Най-важното, да го подчертая за тези, които не са схванали съществото, тази формулировка цели насочване на фокуса на внимание на даден човек, към
осъзнаване на това че той случва нещата и в такъв смисъл, да
осъзнае собственото си участие и отговорност (сила, талант, способност, можене..), за своя живот, здраве, проблеми, късмет...,че фокусирането върху негатива, поражда и размножава негативи, фокусирането върху позитива, поражда и размножава позитиви. В нашия случай, фокусирането върху осъзнаването, носи осъзнаване, фокусирането върху приемането, носи приемане...При някой "и/или".
Та такива ми-ти идеи!...
P.S. Маг, Маджик е процесирана с ДП лично от Иван, но това знаеш лови противоположност, която е една от...