Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

desko
..не знаеш миналите истории. Май ти харесва да имаш история! За ТЕС!
Нямам намерение да обяснявам, ще го преодолея и това.Ти жертва ли искаш да си, така ли се харесваш?! Ще се потесам и ще видя дали въобще ще се занимавам да и отговарям.това добре, но звучи като- ще потесам за да отбия номера, за да не се чувствам гузна че не го правя, а не за да свърша наистина работа. Знам, че ако и отговоря, ще станат още по-големи скандали и пак до никъде няма да се стигне. Само опънати нерви ще имаме.На това му се казва програмиране на отрицателна програмка
Хайде на работа, ама истинска!
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Алиса, имаш малки грешчици по написаното от теб относно характеристиката ми, но нищо :)
Първо, хич не ми харесва да имам истории. Просто, който иска да разбере за какво иде реч, да прочете моята тема. Не искам да обременявам и да повтарям вече същото. Затова така отговорих. Нито искам да съм жертва, нито нищо. Просто исках да ми дадете съвет какво да правя с въпросното писмо. Вече много по-бързо приемам нещата, не се задържат в мен толкова дълго отрицателни чувства и това определено го дължа на ТЕС. ТЕС ми действа още след първите 2-3 кръга, явно когато човек успее да се поизчисти от големите емоции, вече нещата стават по-лесни. От всичките ТЕС-аници съм си стигнала до определени изводи. И един от тях е, че когато се поддам на лоши предизвикателства, после повече страдам. А, когато ги подминавам, бързо ги забравям и не се тормозя.
И още нещо постигнах с ТЕС. Хайде малко да се похваля :)
Нали ви бях разправяла, че има нещо, което иска да изскочи от мен, а аз не го пускам. Е, видях си най-накрая въпросното нещо. Изчистих си мръсните камъни около мен и го видях. Толкова ясно беше. Видях себе си като малка, сгушена в отробата ми. Усмихваща се, спокойна и държаща кукла :) Така ми олекна на душицата.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Деско, защо ми се сърдиш? Чела съм ти историята и я знам. Забележи, че това, че не ти помагам по начина по който ти очакваш, не значи че това не е помощ, която да ти помогне да си решиш проблема! Нима не искаш страничен и външен, необременен поглед, защото бидейки вътре в играта ти го нямаш?
Аз ти посочвам това, което аз виждам четейки написаното от теб "мръсните камъни", така както аз го разбирам. Ако можеш да го приемаш и да ти е полезно, добре! Ако не можеш, пак добре, ще си се помотаеш по твоя си начин и ще си намериш пътя.
Ти се хващаш за писмото, аз за принципа. Писмото е просто поредната тресчица, която да те отклони от пътя, от това да вникнеш в същността на генералния проблем. Тази тресчица -писмо, идва, за да ти покаже ти къде си. Ако не искаш да разбереш това, каквото и друго да ти кажа, ще бъде лъжа, с цел просто да те успокоя и да ти замажа очите.
Виждам че напредваш, че работиш и за това ти помагам, защото оценявам желанието и напредъка ти! А написаното от мен не те задължава с нищо!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Извинявай Алиса, не ти се сърдя. Да, хващам се за думите, но и виждам, че наистина успяваш да ми отвориш очите. Защото също съм забелязала, че когато някой ми помага с мили думи, работата не върви. Но, когато някой говори по-твърдо с мен, сякаш ми затръшва тази врата, от която излизат лошите ми мисли. И благодаря на всички от този форум, които ми помагат.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Отстрани, без да се знае гледната точка на всички замесени е трудно да се дават съвети.
Ето какво аз виждам - три жени, които се изживяват като жертви и които се страхуват да си кажат нещата право в очите и да се изяснят.
Майка ти се изживява като жертва, че някой я е накарал да си продаде апартамента, свекърва ти - че се е почувствала виновна, без никой всъщност да я вини, ти, че свекърва ти се държи така необяснимо.

Решението - моето - понеже обичам простите неща и ясните взаимоотношения - събирам трите семейства, твоето , майка ти и баща ти и свекърва ти и свекър ти. Използвам Калоян като лост в случая да постигна това, което искам да постигна, т.е. заплашвам ги, че ако не ми играят по свирката няма да виждат Калоян. Доколкото разбирам това тях най-силно ги трови. Сядаме и слагаме картите на масата. Всеки да си каже ясно и открито какво мисли, кой на кого е виновен и за какво. Риск - да стане говорилня и доникъе да не се стигне, да се намразите още повече. Това няма значение. Казвам им, че това име шанса да си изкарат всички скрити емоции и че втори няма да има. След като се наговорите и и евентуално изясните, поставям улитматум - от тук нататък без недомлъвки, ако някой иска нещо да каже на друг, да го казва директно в очите или няма повече да виждат Калоян. В къщата на всеки важат негоите правила. Т.е. в къщата на вашите важат техните правила и когато отивате на гости у тях се съобразявате с техните правила, в къщата на свекърва ти - техните правила, когато сте на гости у тях се съобразявате с техните правила. У вас важат вашите правила и който и да идва се съобразява с вашите правила. Непоискани съвети относно възпитанието на Калоян се забраняват. Същото се отнася и за непоискани съвети относно отношенията между вас с мъжа ти, както и за това как си поддържаш, чистиш къщата, какво готвиш и т.н.

Така се зачитат правата на всички, има ясни правила и ясни взаимоотношения. Старите спират да се бъркат в живота на младите и обратно и всички знаят какво лседва от дадено поведение.

Този план е приложим при положение, че седнете с мъжа ти и се съгласите, да го изпълните. И трябва наистина някой сгафи ли, да се спира достъпа до Калоян.
Не е лесно да се направи, свързано е с доста негативни емоции (за ТЕСане), но за мен е най-краткият и прост път до целта. Повтарям, че не е най-лесният.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

ivangp:
Повтарям, че не е най-лесният.
Деско, според мен този е най-лесния...

По-трудния е да промениш собствено си отношение..в края на краищата-ти обичаш, детето си, и съпруга си обичаш..той обича теб, и детето ти обича, ти обичаш майка ти, тя обича теб и детето, съпруга ти обича майка си, майка му обича него и детето...и би следвало всичко да е просто, нали.

И сама казваш че това е дълга, повтаряща се история..ТЕСай отношението си.ТЕСай като четеш писмото, псувай, реви, падсмивай се , присмивай и се, пак псувай, ТЕСсай всечки подобни случки..и виж докъде ще те заведе това..ама направи нещо да промениш собственото си отношение .Твоето.Щото ти си тази дето ги предизвиква нещата, нещо там вътре в теб, спомен, убеждение нагласа и т.н..

И един ден на тва кой кво казал и кой къв акъл ти давал как да си гледаш детето и как да си чистиш къщата само ще се усмихнеш и ще кажеш нещо от рода "иии, тва страшна идея, хубаво, ама сега не ме уствойва, виж Калоян каква рисунка направи, виж сина ти какво ново нещо измисли..."

Иначе на лоста дупе да му е яко...
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Иване, това наистина е страхотно предложение и наистина може да се каже и най-правилния. Обаче аз имам някои съмнения дали ще стане, поради 2 причини. Първата е, че преди 5 години имаше такова събрание вкъщи и резултат никакъв. Е, сега имаме вече Калоян и това наистина е голям коз. Второто ми съмнение, че ще стане нещо, е че мъжът ми няма смелостта да се опъне на родителите си, камо ли да поставя ултиматуми с виждането на внучето им. Затова си мисля, че първо трябва много успешно да подготвя територията и тогава да действаме. Ето това наистина както казваш си е трудничко.
MAG2001, аз отношението съм си го променила вече. Единственото, което остана е треперенето и паниката, която ме обзема първия ден след някое нейно изпълнение и това е. Но определено бързо се овладявам. Над този проблем си работя и него остава да си изчистя. Въпросът е обаче, че не обижда само мен, а че свекървата търси интригата, търси как да привлече внимание и някакво съчувствие от страна на нейните близки предполагам. Тя обижда и майка ми, обижда и мен пред майка ми, когато никой няма и са само двете. После се оправдава с нея и с нейната възраст, че не помни и тем подобни неща. После майка ми реве пред мен, а свекървата си събира дрешките и се изнася като обидена. Това наистина е нещо, което не знам кой как ще възприеме, но не мисля, че е нормално. Аз вече не я мразя, не изпитвам никакви чувства към свекървата. Не знам как го постигнах, но ми е супер спокойно. Обичам си мъжа и се надявам трудностите да са ни вече зад гърба :D
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Деско, не ми се сърди, не искам да ти звуча и аз като даваща акъл, въпреки че точно това си правя в момента като се погледна, ама още променяне на отношението иска..в поста ти има доста неща които можеш да ги ползваш и като декларации и като материал за ТЕС
Успех! :D :D :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
desko
Напреднал

Мнение от desko »

О, със сигурност има още какво да се желае :D
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Здравейте. Да ви се похваля, че постигам известен напредък с ТЕС и за мойто момче. Малкият е болничък от вчера, болеше го главата. Съгласи се му правя ТЕС, а той да казва декларацията. Направих ме 6 или 7 пъти кръговете, като малкия казваше - въпреки, че ме боли главата, аз съм добро и послушно момче и после на всяка точка си казваше - "боли ме главата". След всеки два кръга, го карах да си поеме дълбоко въздух и пийваше по малко водичка. Накрая милото без да се усети заспа спокойно, свали температурката и всичко на сутринта беше отшумяло. За жалост малко преди да се върна от работа, баща му ми се обади, че го боли лявото ушенце. Като се прибрах направихме същата магия. Така му казвам на Калоян, за да е по-впечатляващо. Направихме точно два кръга, вече дивее и като гледам и температурката спада. Малко го е срам да говори декларацията, нещо не обича да го гледат, абе Деси две, да го кажа, но щом се съгласи и вижда, че му помага, става работата :)
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Онзи ден ви се похвалих с постижението ми към моят син и наистина за 2 дена всичко му мина.
Сега обаче ми се повтаря един проблем и искам съвет. Преди време бях споделила тук във форума за едно ужасно главоболие, което след ТЕС се засилваше още повече и просто се превърна в нетърпимо и разтрисащо главоболие, като успях да изплаша всички в къщата. Тогава Иване, ми даде съвет да пия вода след всеки кръг. Вече така и правя. За жалост обаче, снощи ми се случи същото нещо и отново нищо не ми помогна, ни вода, ни нищо, освен течен аналгин. Главоболието отново беше много силно, пулсиращо, все едно в мозъка ми бъркаха. Само виех от болка и нямах никакви сили. Опитвах се наум да се ТЕС-ам, пробвах и с потупвания, но всеки път ставаше все по-силна болката и не можех да издържам. И вода пиех и стисках зъби, но нищо не стана. Не мога да разбера защо се получава така? Когато ми е по-лека болката, успявам с ТЕС да я премахна, но като се стигне до този праг и нищо не се получава.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Нямам идея защо става така. Свързано е с някакава емоция, но каква, само ти можеш да кажеш.
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Хм, имам си някаква идея каква може да е причината, но въобще не съм сигурна. Отделно, че нямам спомен първият път като ме заболя главата, дали причината е била същата.
Ще ви разкажа и какво се случи.
В събота 21 юли, на обяд ме заболя главата. Бяхме с мъжа ми и детето на една хижа близо до Пловдив с една група за народни танци (като имам свободно време ходя да си потропвам хорца). Та тогава ме заболя главата и до вечерта ме боля, но що годе се търпеше и като се наспах вече ми беше минала. В неделя някъде следобед пак ме заболя и не съм сигурна дали е свързано и с изказването на мъжа ми или пък е било по-рано, както и да е. В неделя свекърът ми имаше рожден ден и мъжът ми каза на малкия, че като се приберем ще звъннем на дядо да му честитим празника. Съответно се очакваше от мен също да го поздравя и съответно да чуя евентуално гласът и на свекървата. Усетих го това притеснение, но не му обърнах внимание. Още с прибирането в Пловдив, вече главата яко ме цепеше. Побързах да вляза в банята, за да имам оправдание, че не мога да чуя който и да било по телефона. Отделно, че напоследък мъжът ми прави някакви изказвания за това, че трябва да се отиде до Бургас и да се говори за възникналите проблеми с отношенията ни. А аз не желая да ходя в така да се каже "устата на лъва". Там има ужасно много отрицателна енергия и имам просто усещането, че това ще е огромна грешка. Просто искам да се видим на неутрална територия и да се разберем и всичко да приключва вече.
Иначе откакто станаха последните случки ми е ужасно спокойно като знам, че няма да водя каквито и да било разговори със свекървата. Обаче времето наближава, за да се срещнем и колкото и да си мисля, че ми е спокойно, явно не е така, щом постоянно ми се появява главоболие.
Та, това общо взето ми минава през ума защо ме е боляла главата. Но никак не съм сигурна дали това е причината, просто едно предположение.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

И сега какво смяташ да правиш по въпроса, да седиш и да се чудиш това ли е причината или не? Или какво?
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Не, аз не се чудя само. Работя по въпроса да разбера от къде ми идват тези главоболия. Затова и споделям тук, та да ми се разяснят тези неща. Аз съм такъв човек, че колкото повече разсъждавам "на глас", по-бързо и по-ясно ми идват отговорите :) Отделно, че като слушам и съветите на другите, също отбирам това, което ми се струва реално и така. За ТЕС си е ясна работата, че и той е в играта. Абе оглеждам се отвсякъде и се надявам бързичко да ми изскочи отговора.
Публикувай отговор