Иначе това, което знам по въпроса е, че в един пушач има средно отколо 50 болезнени чувства, които предизвикват желание да запали цигара. Трябва да бъдат изчистени те, т.е. до колкото разбирам тази зависимост има средно около 50 корена.
В идеалния вариант, ако приемем, че всеки път, когато човек почувства нужда от цигара и теса това чувство, успява да го изчисти напълно с 3 тесания ще се получат средно 150 тесания. Днес броя и записвам от колко тесания на ден имам нужда аз и довечера ще ти кажа за да можем да пресметнем минималната възможна продължителност. Мисля, че са около 10, но така по спомен, не съм броила. Ако са 10 това прави 15 дни минимум, но колко би могъл да бъде максимума ...?!
Склонна съм да вярвам, че информацията, която ще мога аз да ти дам (ако всичко протече нормално) ще бъде сравнително представителна, тъй като според мен това, че аз пуша малък брой цигари на ден не е от рещаващо значение. Мисля, че по-голямо значение има продължителността на периода, през който съм пушила – т.е. колко дълго съм имала възможност да трупам коренче след коренче. А при мен той е досатъчен за да послужи за целите на статистиката. Въпроса е колко бързаш с издаването на брошурата и дали ще имаш време да ме чакаш да си повярвам, че съм приключила