Като се погледнах в огледалото ()преди около 6-7 месеца), имах едно тъмно кръгче, нещо като изсушена кожа. Започнах да се мажа (от дъжд на вятър) с разни масла, без особен ефект.
Преди около месец забелязах, че вече имам доста такива петънца, някои от които се лющят и са станали като ранички, а откакто се занимавам със зрението си, сърбежите се усилиха, като често по време на тес преминават в тръпки и изтръпване, което обхваща по-голяма част от гърба (но всичко е в лявата половина на гърба).
Понеже сърбежите станаха много настоятелни, се наложи да се заема с тях.
Започнах Предизвикателство с фразата "Въпреки, че имам ранички на лявата плешка, които ме сърбят, аз напълно и безрезервно обичам и приемам себе си и се освобождавам от раничките и сърбежите сега".
Също тесам и с други фрази отделно, че имам изъхнала кожа, че имам ранички, "язвички", сърбежа, тръпките и т.н.
От времето, когато се появи сърбежа, поизкарах някои стари чувства като гняв, обида, объркване, несигурност, също тесах и времето, в което забелязах тъмното кръгче и случките тогава.
По време на ТЕС често или почти винаги сърбежът се усилва и се появяват тези тръпки, които понякога пълзят, а понякога просто чувствам част от гърба си като изтръпнал. Тесам и това.
Докато тесах и се гледа в огледалото, установих, че всъщност откакто се помня имам доста кожни проблеми и винаги "стресовете" ми избиват на кожата.
Като малка имах алергия, която никой не разбра от какво е, но почти цялото ми тяло се покриваше със ситни червени пъпчици, които сърбяха ужасно. Предполагаха, че е от цветя, защото се появяваше в пролетно летния сезон повече, но тестовете бяха отрицателни.
Като още по-малка съм имала алергия от слънцето, каквото и да означава това.
После като момиче имах доста проблемна кожа на лицето, която се задържа доста дълго всъщност. Откакто започнах да се храня горе долу като човек имам мнооого голямо подобрение, но пак има какво да се желае, а и като се ядосам нещо веднага се опъпчвам като тийн.
Също по едно време имах манията да си човъркам косъметата на краката

Та тъй като според мен всички тези случки са малко или много свързани, най-вече като реакция на отношението към нещата, ще гледам да ги обхвана всичките, като се съсредоточа върху сърбежа и раничките, но работя и за всичко друго, което се появи междувременно (а като се има предвид, че тези неща ми излязоха само за 3 теса, кой знае какво ме очаква нататък

Ето и снимки на засегнатите области, които мисля да обновявам на няколко дни или седмица.
Да видим.