ТЕС за намиране на работа
ТЕС за намиране на работа
Напуснах работа през 09.2009 г. Идеята ми беше да не стигам до борса, а да намеря и започна нова. Пари не вземах, ядове много. И все повтарях че от толкова ядове рак ще ме хване. Е, стигнах до болница и операция - гинекологична. Слава богу - добре съм физически, но емоционално не мога да си стъпя на краката. Все още съм без работа - криза плюс моите 54 години. ЕГН-то ми пречи най много, макар че всички казват че изглеждам по млада. Но мисля че освен външни имам и вътрешни някакви спирачки. Може би страх че няма да се справя добре на нова работа, как ще ме приемат и т.н. Също като че ли имам и спирачки да правя ТЕС за работа. Опитвам се да тесам всичко което ми дойде на ума, но резултат няма - за страховете, за това че нямам вътрешна увереност, макар че съм добра в това което правя, избирах до месец примерно да имам яснота и да се случи това което е най доброто за мен и т.н
Все си мисля че причините да съм все още без работа са в мен и не мога да изкарам негативните емоции навън, цял живот съм се старала да не ми личи как се чувствам.
Помогнете ми с декларации, не знам какво не правя добре. Вероятно не формулирам нещата както трябва.
Все си мисля че причините да съм все още без работа са в мен и не мога да изкарам негативните емоции навън, цял живот съм се старала да не ми личи как се чувствам.
Помогнете ми с декларации, не знам какво не правя добре. Вероятно не формулирам нещата както трябва.
Atinqnka, работи изключително конкретно докато изплуваш! Това посочва моя опит! Имам усещането, че си се затрупала от много неща които искаш да ТЕСнеш и ти се губи детайлността. Вземи нещото , което най ти тежи , помисли кога се появи, т.е. какво се случи за да се появи почни да тесаш само него , ама с детайли. Ако имаш усещания за цветове или миризми отбелязвай ги в ТЕС-а, с това искам да кажа да теснеш и най малките детайли. вярвай ми от една случка можеш да теснеш голям процент от проблемите които ти се повтарят и в другите случки. Ако искаш помисли си проблем , сподели ли го имам пред вид нещоо конкретно и формулировки ще дойдат.

Тесни това което си написала , изречение по изречение, тесвай всяко изречение толкова пъти, докато ти излезе случка или нещо което те дразни. Това става спонтанно и често ние смятаме, че е случайно, ти обаче тесни тези случайни мисли .ЕГН-то ми пречи най много, макар че всички казват че изглеждам по млада. Но мисля че освен външни имам и вътрешни някакви спирачки. Може би страх че няма да се справя добре на нова работа, как ще ме приемат и т.н. Също като че ли имам и спирачки да правя ТЕС за работа

"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Обикновено ТЕС работи по-ефективно, когато емоциите се проявяват. Ти и в друга тема спомена, че си свикнала да ги потискаш. А така не можеш да ги извадиш, за да ги теснеш. Затова тесни първо това, че цял живот си се учила да потискаш и криеш емоициите си. Може би ще стигнеш до роднини, от които си го научила. И след това разрови какво те спира да си намериш работа.
Няма нищо срамно в емоциите, които изпитваме. Нали са ни дадени? Защо мислишса заложени у хората от Създателя или който/каквото и да е? Едва ли, за да се борим с тях. По-скороза да ги използваме.
Ти имаш право да изпитваш всички неща, които минават през теб.
Няма нищо срамно в емоциите, които изпитваме. Нали са ни дадени? Защо мислишса заложени у хората от Създателя или който/каквото и да е? Едва ли, за да се борим с тях. По-скороза да ги използваме.
Ти имаш право да изпитваш всички неща, които минават през теб.
Включвам се тук и благодаря за отворената тема.Виждам ,че има и друга сродна душа като мен.Аз съм безработна само от месец,но съм оставала и преди без работа и знам пред какво е изправен човек в тази ситуация.
На 51 год.съм и също имам страх,че работодателите отхвърлят с лека ръка хора на такава възраст.Днес отидох до старата си работа ,наложи се и като ги видях как са си седнали на топличко пак ме връхлетяха старите чувства на огорчение,обида,гняв и т.н.Значи нищо не съм изчистила.А всеки ден правя ТЕС за това.
Иван ми каза в събота на семинара,че трябва да започна да чистя случките една по една в моя живот.Съгласна съм ,само че сега на първо място стои въпроса за мен в намирането на нова работа.Може би трябва да се съсредоточа главно върху случаите,когато съм търсила работа,страха ,че няма да се харесам,няма да ме одобрят,как ще се впиша в колектива,дали ще мога да се справя ,няма ли да се изложа и т.н.Във всички случаи на търсене на работа аз изпитвам тази неувереност,страх,паника,мисли от рода -при толкова кандидатстващи баш пък мен ли ще изберат и др.
Сега си седя в къщи и чакам непрекъснато да ми звъннат по телефона и да ме поканят на интервю.Ама хем го искам,хем изпитвам
страх.Не зная и аз вече какво да тесам.Дали да прилагам ТКФ за всички случаи,когато съм се явявала неуспешно или да започна от страха,паниката и т.н.Тотално съм объркана.
И сигурно това ми се изписва на лицето и това се излъчва и от мен като отида на интервю.А така ми се иска да съм уверена,спокойна и да не ми пука.Искам да не мисля непрекъснато дали ще звънне телефона и да кажа майната му на всичко,все някога ще стане,не съм първата нито последната.
На 51 год.съм и също имам страх,че работодателите отхвърлят с лека ръка хора на такава възраст.Днес отидох до старата си работа ,наложи се и като ги видях как са си седнали на топличко пак ме връхлетяха старите чувства на огорчение,обида,гняв и т.н.Значи нищо не съм изчистила.А всеки ден правя ТЕС за това.
Иван ми каза в събота на семинара,че трябва да започна да чистя случките една по една в моя живот.Съгласна съм ,само че сега на първо място стои въпроса за мен в намирането на нова работа.Може би трябва да се съсредоточа главно върху случаите,когато съм търсила работа,страха ,че няма да се харесам,няма да ме одобрят,как ще се впиша в колектива,дали ще мога да се справя ,няма ли да се изложа и т.н.Във всички случаи на търсене на работа аз изпитвам тази неувереност,страх,паника,мисли от рода -при толкова кандидатстващи баш пък мен ли ще изберат и др.
Сега си седя в къщи и чакам непрекъснато да ми звъннат по телефона и да ме поканят на интервю.Ама хем го искам,хем изпитвам
страх.Не зная и аз вече какво да тесам.Дали да прилагам ТКФ за всички случаи,когато съм се явявала неуспешно или да започна от страха,паниката и т.н.Тотално съм объркана.
И сигурно това ми се изписва на лицето и това се излъчва и от мен като отида на интервю.А така ми се иска да съм уверена,спокойна и да не ми пука.Искам да не мисля непрекъснато дали ще звънне телефона и да кажа майната му на всичко,все някога ще стане,не съм първата нито последната.
Времето е пари!
Криста, като чета написаното и си мисля, за да се поуспокоиш, защо не започнеш да тесаш страха, който казваш че изпитваш, може би страх от отхвърляне, с корени в детството.
“Грешките и неуспехите заслужават изследване, но те разкриват много малко от силните страни на всеки човек ”
казват Бъкингам и Клифтън
казват Бъкингам и Клифтън
Криста, и моите страхове са такива. За добро или лошо аз се "кокоря" повече отколкото ми стиска, ама хората отстрани не зная как ми е отвътре. Последно чух от един работодател, който си беше направил собствени проверки, че много искал да чуе нещо лошо за мен за да се захване за него и да ми откаже, но никой пък не казал лошо, обаче... ми оставали само 6 години да работя. След ен-тия път повторено от него ми стана смешно и казах че ЕГН-то не мога да си сменя. Е, не ме взе. Толкова по зле за него
Не че мога да си обесня как с ТЕС мога да си намеря работа, но то и други неща човек не може да си обесни, обаче стават.

Не че мога да си обесня как с ТЕС мога да си намеря работа, но то и други неща човек не може да си обесни, обаче стават.
Всяко правило си има изключение, но това не променя нещата. Просто 99.99% има възрастова дискриминация. Нали разбираш - жена инженер на толкова години... Аз нямам очаквания ТЕС да ми помогне да си намеря работа, може да ми помогне да се чувствам по конфортно в тази ситуация. Иначе какви случки мога да изчиствам, освен тези че по ред причини не съм се изнесла от тази държава.
Atinqnka,
Ти си дълбоко убедена и вярваш в това, което твърдиш, дори изключваш според мен възможността да си намериш работа с ТЕС или без ТЕС. Всъщност това горното е вярно според теб ! Майка ми беше на 58год, когато си намери работа в Бургас при това добре платена, след като остана сама! Баща ми почина , а аз не съм в Бургас при нея! Усещам че може би й е трудно, но факта си е факт! Тя си намери работа, и според нея е добре платена!
Вярвай във всичко, според мен! Всичко е възможно....Това което виждаш ти през твоите очи е само част от пъзела, а дали има човек който да познава целия пъзел от възможности в живота! 
Това което казваш е само част от истината , нали го разбираш!Просто 99.99% има възрастова дискриминация. Нали разбираш - жена инженер на толкова години... Аз нямам очаквания ТЕС да ми помогне да си намеря работа, може да ми помогне да се чувствам по конфортно в тази ситуация.

"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Хвана ме. Само това ми е под ръка - http://www.youtube.com/watch?v=VwsFEv_xD5I - за него имаме и тема, в която споделяме как е.mari написа:Мая,моля те дай тези клипчета и файлове за намиране на работа.Благодаря
Имаше един аудио файл, но трябва да го потърся. На английски.
Ако се разтърсиш из Гугъл, сигурно ще намериш.
atinqnka, този проблем имаше и майка ми . И тя ми каза същото като теб, но нещата се наместиха, както ти описах случая с майка ми. Аз вярвам, че човек действа според случая! В края на краищата каквото дойде в живота, но все някакво решение трябва да се вземе. ТЕС или пък ЕТ помагат на човек да е наблюдател през собствените си очи! и да не е травмиращо засегнат Независимо от възрастта човек има проблеми винаги най-вероятно, въпросът е как преминава през тях
!

Епиктет
Епиктет