Заспиваше за 10-тина минути и после пак. Започнах да му правя ТЕС, но той беше полуунесен и като го потупвах по точките се дразнеше и ревеше.
Тогава започнах Прокси с "Въпреки, че тази кашлица ме дави и задушава, аз съм добро и здраво момче."
Както тесах изведнъж се сетих, че в неделя с кака му гледаха някакъв филм по БиТиВи за някакви динозаври и чудовища, от който филм той много се изплаши. През цялото време гледаше седнал в кака си и го беше страх от чудовищата. Не мога да обясня защо не спрях филма, при условие, че разбарх, че не е за него.

После цял ден той говори за чудовища, виждаше ги къде се криели, говореха със сестра му непрекъснато за тези чудовища и играеха на чудовища.
Като легна ме пита къде е чудовището, дали спи и още много неща, които аз не разчетох. В понеделник носи в градината едни пластмасови дракони, на които вика чудовища - за да ги покажел на госпожите. Въобще 2 дни живота му е все около чудовищата. И снощи докато тесах кашлицата, просто не знам как успях да се сетя за тези пусти чудовища и да ги свържа с нея!!!
И започнах с:
Въпреки, че ме е страх от чудовищата
Страхът от чудовищата ме е стегнал за гърлото
Кашлицата ме е хванала за гърлото като чудовище
Чудовищата ме давят и не ми позволяват да дишам
Страхувам се от чудовищата
Това ме дави и задушава
Тази давеща кашлица прилича на грозно чудовище
Кашлям като чудовище
Чудовищата ме задушават
Страхът ме задушава
Избирам тялото ми да се освободи от страха ми от чудовищата
Изкарах ги навън с давещата ме кашлица
Освобождавам се от страха си
Освобождавам се от чудовищата
Пускам ги да си тръгнат
Изкашлях страха си от чудовищата
Изплюх заселилите се в мен чудовища
Изгоних ги
Моля тялото ми да мобилизара всичките си лековити сили и да ме освободи от страха ми от чудовищата
Избирам чудовищата да излязат от мен
Искам да си тръгнат
Още в началото на Прокси, детето заспа спокойно, като ангелче. Започна да диша равномерно и спокойно. Въпреки, че имаше сополи спеше със затворена уста.
Улових се, че аз започнах да споменавам повече чудовищата, от колкото кашлицата по време на тесането.
Изкарахме нощта спокойно. Сутринта се буди и се изкашля няколко пъти пак така давещо. Аз реших, че е "изкарал" и последното най-дребно свито най-навътре в него страшно чудовище!
Като стана и си играеше с онези неговите дракони, спомена нещо отново за чудовища. Аз изтръпнах и го попитах: Къде са мамо, чудовищата? А той ми отговори: Отидоха си.

Аз: Къде? Той: Няма ги!

Водих го на лекар - каза, че гърлото е надрано /е, той се дра/ и е нещо ларингитно. Изписа едно противоалергично сиропче и промивка за нослето.
Та така снощи с ТЕС изгонихме чудовищата!

А как ли би прозвучало това извън форума - Синът ми кашляше от едни чудовища!