Та Майче, Майче,
След доста разсъждения върху „Болестта като път”, общуването и комуникацията, приятелите ми (истинските от едно време, с които наистина имам какво да си кажа), повечето от които дори вече не са в България, и след като установих, че тези размисли с нищо не ми помагат, та дори и по-тъжно ми става и още повече ми се допушва, се поуморих, отегчих и отказах.
Бях си оставила една последна цигара – изпуших си я.
После два дни тесах профилактично (не бих казала, че ми се е пушило или поне не осезателно) с „Въпреки този страх, че след малко ще ми се допуши, а нямам цигари ....” и така и не ми се допуши.
Затова реших да пробвам до къде ми се простира вярата и запалих една дебела (стандартна) цигара, силна – само такива имаше вкъщи. В началото не ми беше много гадно, потупвах си, така без формулировка и спонтанно си мислех колко мразя цигари, различни от моите, особено пък тези дебели гадни, горчащи, силни, отвратителни цигари. И вероятно във връзка с това в главата ми премина следната мисъл – аз не бях направила нищо да си създам свои, лични приятели през последните години (общуваме предимно със семейни приятели) и това предизвика неприятно усещане в тялото ми (вероятно вина), но тъкмо да го тесна, изскочи следващото нещо (допускам провокирано също от факта, че пушех отвратителен заместител и ми ставаше все по-гадно) – истнските приятели не могат да бъдат подменяни със заместители когато човек си реши само защото трябва да имаш Х бр. приятели. Камо ли пък да бъдат заменяни с цигари!!! Или нещо такова – цялото изтече като усещане за секунди. И ми стана гадно, много гадно от тази цигара, загасих я и вече два дни ми е гадно при мисълта да запаля цигара, макар, че вече не тесам, защото нищо не ми идва наум.
Обаче, сигурна съм, че е близо момента в който в главата ми ще настъпят преобразувания (историята познава и други такива случаи), или пък за всеки случай, ако това се случи, дайте идея как да укрепя вярата, че всичко е приключило, защото някакси този път ми се струва, че нищо кой-знае какво не съм направила за да имам този резултат, та даже прекопирах Мая и тази няма да я бъде задълго