bebe73 написа:Въпреки че чувствам силна болка в сърцето и дълбока обида от брат ми и жена му и споменавам имената им....заради скандала който стана миналалата седмица у тях аз .........Освобождавам се от силната болка в сърцето и дълбоката обида на брат ми и жена му....имената им......сега и завинаги.
Това е добра декларация.
Определи ли ниво на болката преди и след всяко ТЕСане? Имаше ли промяна в нивото? Ако е имало промяна, не е трябвало да променяш фразата докато нивото на болката не падне под 1ца.
Въпреки че чувствам дълбока обида,гняв,вина,тревожност от брат ми и жена му заради скандала който стана преди една седмица у тях аз...................Освобождавам се от дълбоката обида гнева и вината към брат ми и жена му ....имената им.......сега и завинаги!
Това не е добра Декларация. Много емоции на едно място. Работи върху всяка по отделно! Не променяй декларацията, ако нивото на физическия симптом ( в случая болка в сърцето) се променя и докато не падне под 1ца! Ако спре да се променя или изобщо не се променя, тогава променяй Декларацията, като се стремиш да си по-конкретна в описанието на това което чувстваш като физически симптом.
Самиятр факт, че съществуват едновремено чувства като вина и гняв към някого/нещо ( това са противоречиви чувства) показва, че тези ваши отношения има доста да се дълбаят и чистят.
След като изпитваш вина, явно има някаква причина, според теб, те да се държат по съответния начин към теб. Замисляла ли си се над това?
Т.е. ти хем намираш причини за гняв и обида (т.е. несправедливо отношение), хем за вина (т.е. причини за справедливо отношение).
В крайна сметка кой за какво е виновен (брат ти, ти, жена му, родители, роднини и т.н. всички замесени във вашите взаимоотношения)
според теб?
Отговори си на този въпрос и ТЕСай всички възможни отговори за които се сетиш
Винаги определяй нива на негативните емоции, които ТЕСаш, преди и след всяка ОР

ТЕС може да правиш и наум. Не се изискват повече физически усилия от тези, които се изискват да мислиш за проблема, което ти така или иначе правиш.
Разликата е, че в единия случай се концентрираш върху проблема, а в другия (разбирай ТЕС) върху решението на проблема.
Неправенето на ТЕС не е нищо друго освен извинение да не си решиш проблема. Това не е обвинение, а констатация и конструктивна критика.
Просто следващия път разпознай опитите на подсъзнанието си да те отклони от решението на проблема, а имено от ТЕСането му, като те кара да се чувстваш уморена, обезверена и т.н.
И на семинара казах, че в началото ще трябва да си наложите дори насила да правите ТЕС за да преодолеете подсъзнателния си саботаж.