Случайно в Интернет срещнах информация за ТЕС. Купих си книгата на Иван и я прочетох. Първоначално ми беше много объркано из главата. Започнах да опитвам, но не много упорито. Малко след това започнах втора процедура инвитро и нещо май не ми останаха сили за това и вероятно сгреших.
За първи път пиша тук. В Бг-мама се запознах задочно с Мая и с още хора, занимаващи се с ТЕС. Реших да направя свой дневник и да пиша - точно тук - където май е най-подходящото място за това и където ще срещна повече подкрепа от професионалисти и корекции - там където бъркам. Смятам и се надявам тази техника да проработи при мен в моята борба да родя дете, да опозная себе си и да се отърва от негативите, натрупани през годините в моето съзнание.
За себе си какво да кажа: Както се разбира от горните редове - основния ми проблем е стерилитет - 9 годишен. През 2001 година ми откриха миома на матката. Оперирах я през 2007 г. след доста различни, но неуспешни опити да я премахна. Но накрая кръвоизливите бяха ужасни.
След това уж всичко ми беше наред - но бременност не настъпи. И така - запътих се към клиника по стерилитет. И там се започва с процедурите естествено - безброй изследвания и инвитро опити.
Благодарение на този форуми и естествено от информацията от книгата разбрах, че в мен има някаква вътрешна съпротива, която не ми дава шанс да забременея. Не знам дали обяснението ми е точно. Съзнателно много го искам и правя какво ли не, но дефакто сякаш нещо от вътре ми казва, че няма да стане и то не става.
Това осъзнаване е голямо постижение за мен. Няма твърде много медицински проблеми, освен един завишен хормон. Искам да се освободя от това проклето усещане и вече съм сигурна, че щом се справя с това - ще бъда готова и ще се получи моята голяма мечта. Имам цел и ще я достигна.
Чела съм доста книги на Луиз Хей и съм и голям фен. Виждам, че част от нейните теории могат да се приложат в съчетание с ТЕС.
Надявам това да продължи по-дълго, за да не зарежа упражненията.
По съвет на Мая, която ме препрати и тук - започнах да търся проблеми в отношенията с баща си, майка си, а също и вина у себе си.
До момента какво съм направила:
Пробвала съм - за главоболие. 2-3 пъти ми е минавало от приложение на ТЕС - почти веднага.
Последния път обаче, когато ме боля главата - прилагах ТЕС но не мина 2-3 дни. Умишлено не пих хапче, защото исках да видя ще има ли резултат. Но не мина. Първо в декларацията казвах просто, че имам главоболие. После взех да търся причини - като притеснение и напрежение-нищо не стана. После реших да опитам със шип на врата (не е доказано че имам такъв). Не стана. И на 4-тия ден просто взех някакво хапче Gripex (мъжът ми се беше разболял) и от раз ми мина и не ме заболя през следващите дни. Та си мисля, че явно бях започнала да се разболявам от грип и просто не оцелих причината. Знам ли........ Но пък не се и разболях до момента (по принцип съм доста кекава - я някой кихне, и аз съм втората).
А иначе като правих Инвитрото всеки ден по веднъж, максимум 2 пъти прилагах следното: "Макар че се притеснявам да не отхвърля ембрионите, те да не се имплантират или да не се развият, аз ................" И резултата от опита беше катастрофален - чисти нули на кръвния тест за бременност. (За информация - при първото инвитро имаше имплантация, но направих ранен аборт).
Явно тук причините са по-дълбоки. В момента съм започнала по-отдалеч - в смисъл замислих се за баща си (вече покойник) и Тес-вах някои от нещата, които са ме наранявали и за които съм му била сърдита. Мисля, че му простих. По-точно си мисля, че съм му простила отдавна (по съвет на Луиз Хей), но сега просто потърсих повече фактори, които са ме ядосвали в миналото. Поработих с тях. Но мисля, че не тая гняв към баща си. Но все пак поработих отново по въпроса.
Обаче се заех сериозно с въпроса с майка ми - тя в последните години ми е създавала доста проблеми и определено системно ме дразни за нещо. И със себе си- и там мисля че има по какво да се работи.
Обаче забелязах нещо друго. Значи до скоро като нещо се ядосах (работата ми е много напрегната и конфликтна, а и покрай моята борба със стерилитета), ми излизаха някакви гадни червени хистерични петна около шията и по гърдите. Дори се е случвало и по краката и ръцете. И примерно стоят час-два и изчезват. Но много сърбят. И аз знам, че това е от яд и напрежение. В това винаги съм била сигурна.
Та от как прилагам ТЕС (а това до скоро въобще не е било често и редовно), те просто изчезнаха - без да съм работила конкретно за този проблем. От 3 месеца (откакто съм започнала да правя нещо по ТЕС) такива петна не са ми избивали. Но си мисля, че причината за този добър ефект е точно ТЕС. Явно съм станала по-устойчива на стреса и организма ми не реагира така бурно. А и се чувствам по-жизнена и енергична, когато направя ТЕС. Това ясно го усещам.
Знам, че още не съм навлязла дълбоко във философията - но се старая. Вече препрочитам книгата и все повече неща ми се изясняват. Мисля, че формулировките ми вече са по ясни, точни и по-конкретни.
Ще видим дали ще има ефект и за забременяването. Скоро ми предстои ново инвитро (трансфер на замразени ембриони - ако оцелеят при размразяването). Но преди това ще правим биопсия на матката. Интересно дали ще излезне проблем - според мен не!
След всичко това реших още да мисля за отношенията с баща ми. И току що мисля, че открих нещо важно: Баща ми беше разочарован, че съм се родила момиче. Той е искал момче. И като дете все ми повтаряше, че съм неговото мъжко момиче. Искаше да се държа като момче, да правя всичко и да играя като момче, а не да се лиготя и да се страхувам като момиче. И аз се стараех. Правех много мъжки неща, не позволявах на страха да ме обземе - срамувах се в такива ситуации и криех от баща си. Непрекъснато се стараех да му се докажа, че си ме бива. Така израстнах като мъжкарана. Спомням си, че през пубертета много се ядосвах, че започнаха да ми растат гърди например..... Сега ми е смешно, но тогава си беше доста травмиращо.
Дори когато станах на 18-20 години - аз не се чувствах никак женствена, макар че се бях превърнала в доста хубава жена. Самочувствието ми май никога не е било на ниво, макар че знам, че изглеждам добре. Мисля, че това е важно откритие, върху което трябва да се работи.
Сега текущо работя върху хормоналния си дисбаланс - високи Пролактин и LH; върху вътрешната си съпротива срещу забременяване; върху току що възродилия се спомен, че баща ми винаги е искал да бъда момче;
Смятам скоро да започна Предизвикателството - във връзка точно с хормоналния дисбаланс - високия хормон LH определено пречи за естествено забременяване.
Пишете ми! Добре е човек да знае, че не е сам в начинанието!