На ТЕС попаднах точно преди година, когато търсех разни начини за докарване на по-високи доходи. Работя на свободна практика и нямам постоянни доходи, та преди година беше много деликатен период. Трябваше да си плащам наема и сметките, а бях доста закъсал. Ако не се справех по някакъв начин, трябваше да взимам назаем пари, а аз въобще не го обичам този вариант. Разполагах с по-малко от 5лв на ден за храна, а някои периоди и по 2лв, което за мъж на 31 години си е притеснително.
Бях доста разтревожен, направо в бях в безисходица. И знаех, че трябва да направя нещо, за да променя това. И най-вече исках да променя мислите си, защото когато се притеснявам, не мога да мисля рационално и става по-зле. Не помня как, но попаднах на
видеото "Господар на парите - ТЕС (как да привлечем пари)" и започнах да тесам. Тесах три пъти на ден без да знам какво да очаквам. Обаче нещото се случи.Още първите два три дни се успокоих, което беше най-важното. Мислите ми се избистриха притеснението беше овладяно. Точно това ми позволи да си седна на г*за и да си търся нови клиенти. Бях много целенасочен и последвателен. Кандидатствах на няколко места и за всяко от тях отделях време и внимание, за да се представя добре. Имах идея в главата какво искам да правя, а то беше чрез работата си да помагам на другите, работата да ме стимулира да се уча и да получавам повече пари отколкото преди. Също беше много важно да бъде на постоянно работно време, макар и фрийланс.
И след седмица всичко това се случи! Намерих си мечтаната работа, доходите ми са били максимума, който съм получавал досега и ми позволиха в следващата почти една година да живея нормално, без да се притеснявам за сметки и т.н. и да се наслаждавам на живота.
КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА
Всичко написано по-горе се случи с една седмица редовно тесане, само с това видео и само за този проблем. Тогава бях чел отгоре отгоре някакви допълнителни материали, но честно казано нямах реална представа как действа ТЕС. Само знаех, че ми беше достатъчно да се успокоя и да започна работа. При мен един от най-големите проблеми за решаване е този с липсата на пари. Това поражда огромна част от моите тревоги и блокажи и влиея на почти всички други аспекти от моя живот.
И ето че се изтърколиха няколко месеца и малко по малко работата намаля, а към лятото съвсем спря. Аз обаче бях свикнал вече да получавам добри доходи и карах по инерция. Сякаш парите щяха да идват от самосебе си, дори и да не работех.

Не бях въобще подготвен и си дадох близо месец почивка, тъй като се претоварвах с работа. Но това също беше грешка, тъй като не работех повече от 30-40 часа на седмица, но все ставаше така че си го правех по-трудно. Наскоро осъзнах, че имам модел на поведение, който ме кара да се бъхтя от работа и съм с нагласата, че пари се изкарват мъчно

Та дойде времето, в което съвсем останах без поръчки и закъсах финансово. Този път ми се наложи да се прибера в родния си град, за да спестя разходи. Мислех, че ще успея в рамките на месец да се закрепя финансово, но с тази разлика че не можах да си намеря редовни клиенти толкова бързо както преди и едвам изкарвах пари да си плащам наема на кватрирата в София, самосаботирах се освен това. Знаех, че нещото което може да ме изкара от това е ТЕС, но не го правех. Усещах че се боря със себе си, хем исках да се промени нещо, хем нищо не правех по въпроса. Собственото ми АЗ ме саботираше.
Наложи се да взема назаем пари от сестра ми, после от родителите ми, а макар да сме близки, аз се чувствам задължен. Макар че те ми казват тези пари да не ги мисля. Дори мога да не им ги връщам, ама аз не мога да так, те ми висят и се задушавам като си помисля че съм длъжник на някой. Тук неудобството идва и от факта, че от дете се опитвам да се докажа пред нашите, че мога и т.н. (но за това по-нататък). И така си миснаха два три месеца и вече успях да балансирам финансите, но тези пари от роднините ми още не съм ги изкарал, за да ги върна.
НОВО НАЧАЛО С ТЕС
Датата беше 1 септември 2016 година. Бях отново потънал в притеснения как ще изкарам пари, дали ще се справя, как ще върна парите, няма да има какво да ям и т.н. Самосаботирах се жестоко и това още повече ме изнанадваше, тъй като бях постигнал много добри резултати преди време. Не е като да открирам топлата вода. Усещането беше сякаш се сблъсквам със себе си и съм стигнал лимита на развитието си, като вариантите бяха два- или да остана на това си ниво и цял живот да се боря с тези притеснения и да не мога да изкаравам пари за себе си, камо ли за семейство. И втория вариант е да направя всичко възможно да преодолея тези пречки и да надграя характера си, така че след време да имам всичко за което съм мечтал. И да бъда, човека който съм си представял че мога да бъда.
И започнах. Пусках си едно видео на Пол Маккена всяка сутрин и всяка вечер (буквално си правих препрограмиране

Признавам си, че сега знаейки повече за ТЕС излязоха толкова много скрити проблеми, че тези приеснения за лиспата на пари, които имам са направо песен

След това леко интро ще се постарая да бъда кратък и да особощя резултатите от последните 3 месеца.

Тесах често, но не толкова ефективно, тъй като все още навлизам в метода. Благодарение на форума разбрах, че е нормално да се самосаботираш и че въпреки всичко трябва да продължаваш и резултатите ще дойдат. Аз имам голям проблем главно с баща ми и сега живеейки с него виждаш все по-ясно моделите на поведение, които съм наследил от него. Но дори и четейки тук и не съм тесал още активно за него, аз усещах как си подреждам мислите и осъзнавам много неща от общуването ми с него. А преди само съм му реагирал. Сега вече пак съм в София, но последните една две седмици като бях при него и комуникирах доста по-спокойно с него. Бях поповалдян и осъзнат. Точно това е един от резултатите, които усещам. Леко по-вглъбен съм, но съм много по-осъзнат отпреди два три месеца. Направо се изнандавам колко наивно съм разсъждавал преди.
С една идея съм по-действен, а преди все мислех и премислях и само протаках. Започнах да не закъснявам. Спрях да се претоварвам и си почивам, когато усетя че съм преуморен. Започнах по-активно да се интересувам за здравето си и да се грижа за него. Разбира се това всичко е съпроводено с блокажи, но напредък има и точно затова реших да си водя дневник тук.
Проблемите които излязоха са наистина много, но аз ги карам подред. От началото на септември си поставих за цел да отделям време в следващата година целенасочено и с постоянство да работя за личностното си развитие. И на другия ден чета тук как Иван казва, че е необходима близо една година, за да промениш живота си напълно

Проблемите върху, които ще работя са - липсата на пари и всички проблеми породени от това, проблемни модели на поведение наследени от родителите, отношенията с жените, страхове, проблеми със здравето (не сериозни, но когато човек не се грижи за него и това рефлектира върху всичко останало). Също нещо много важно е да започна да тесам случки от миналото си.
Единствено като случка тесах едно насподелено влюбване отпреди 13-14 години. Тогава се бях влюбил сериозно, ама нямах достатъчно опит и така си и останах във friend-зоната. Държа ме близо две три години и със сигурност е повлияло на следващите връзки или влюбвания, които съм имал след това. Тук не тесах правилно може би, просто си казвах всичко което съм изпитвал на глас и минавах по точките. Абе хора, олекна ми!

И за да стане по-интересно ще кажа, че онзи ден се видях с нея. Не се бяхме виждали от години и съвсем "случайно" се видяхме в София. Забелязах, че има интерес към мен, ако съдя по езика на тялото й. Но тук вече не знам какво ще става.
Но едно е сигурно... определено бих я изтесал

Това е засега. Много писане, ама имах нужда да споделя. Благодарен съм на всички, които споделят опита си тук, защото това ме мотивира да продължавам и да не се отказвам. Може да ми давате акъл, няма да го върна

СЪВЕТИ
- ТЕСай случки. ТЕСай всяка случка докато спомена за нея не се промени в нещо позитивно. Т.е. не ТЕСаш докато емоцията изчезне, а докато спомена за случката, това което виждаш когато си спомняш случката, се промени в позитив. Виж Пренареждане на Матрицата тук във форума - допълнителни техники.
ДЕКЛАРАЦИИ (Взети оттук оттам)
- Въпреки, че от лоялност към рода си приемам техните грижи, болки, проблеми, избори и отговорности, аз съм добър човек. Сега избирам да се разгранича от всичко това, защото аз съм си аз, а те са си те. Независимо от това аз съм добър човек. Сега избирам да живея своя живот, правя моите избори и да бъда щастлив с това, защото го заслужавам! Разрешавам си като дете на този род, да приема обичта и подкрепата му и да продължа да я предавам нататък, за моето и всеобщо благо!
- Въпреки, че сега осъзнавам, че аз избирам да се чувствам ....едикакси.... когато някой прави...едикаквоси...., аз избиирам да променя реакциите си сега и да се чувствам и действам ....различно (уточни как).....
- Въпреки, че се чувствам ужасно наранен, предаден и използван и се обвинявам, че не си тръгнах, когато виждах, знаех съвсем ясно всичко и останах, аз избирам да си простя за всичко това.
- Въпреки, че изпитвам тази болка, гняв, скръб, аз избирам да си простя за миналото си, аз избирам да започна да поставям себе си на първо място в моя живот, да се ценя, приемам и уважавам повече.
- Въпреки, че аз нямам контрол над поведението, отношението на другите спрямо мен, аз избирам да се ценя, уважавам и да си тръгвам от хора, които ме нараняват, наскърбяват и злоупотребяват с мен.
СПИСЪК С ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА (не лично мои, а събрани от Интернет. Допълвам списъка постепенно):
ОТРИЦАТЕЛНИ
Агресия - Желание за нежност, близост
Апатия
Безпокойство
Вина - Необходимост да се отървем от фалшивата представа за себе си
Гняв - Нужда от власт, самоуважение
Гордост - Необходимост от истинско смирение, а не унижение
Завист - Желание за самоусъвършенстване и самоуважение
Злоба
Мъка
Надежда - Желание да се избяга от отчаянието
Неувереност
Нужда от сигурност
Нужда от разнообразие
Нужда от одобрение
Нужда от значимост/уникалност/да сме различни/да сме индивиди.
Нужда от любов ( да даваме и получаваме)
Нужда от приобщаване към нещо по-голямо от нас (група, бог, кауза и т.н.)
Обида
Омраза - Необходимост от обединяване със скритата си страна
Отвращение
Отегчение - Желание за посвещаване, за истински ценности
Печал
Потиснатост - Желание за образец, потиснат страх, гняв
Презрение
Самота - Необходимост от близост, връзка, желание за самоопознаване и превъзходство
Скръб - Желание за трансформиране, въпреки загубата
Срам
Страх - Потисната смелост и вълнение
Страх от обвързване
Страх от отхвърляне
Страх от страха да признаем страховете си ;
Страх от страха да приемем себе си;
Страх от Бог (или друга висша сила);
Страх от бъдещето и неизвестното ( страх от бъдещето като нефизически същности);
Страх от смъртта (това се разглежда като страх на егото да се промени);
Страх от разкриване на собствените чувства, емоции и скрити демони
Страх от старостта;
Страх от болестта;
Страх от бедността;
Страх/нежелание за поемане на отговорност за собствения си живот
Тревожност - Копнеж за смисъл, цел
Тъга
Чувство за отхвърленост - Копнеж за приемане на живота и освобождаване
Яд