Счупи ми се зъбче

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Arethuse
Майстор

Счупи ми се зъбче

Мнение от Arethuse »

Привет!
Тази вечер, понеже бях много гладна, и пробвах да си отхапя малко от вилицата :lol: Не се получи :roll: Отчупиха ми се ъгълчетата на долния и горен преден десен резец. Не се вижда с просто око, но е неприятно. Не знам и аз защото отварям тази тема, най-вече защото сигурно имам намерение да го тесам...
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Започнах снощи, не много уверено, със следните формулировки:
Въпреки, че ми се счупиха предните... зъби, аз напълно и безрезервно.../
Въпреки, че ме е страх, че ще си загубя зъбите...
Въпреки, че не знам защо стана така...
Въпреки гадното усещане за грапавина и празнота с езика на мястото на отчупените парченца /тука беше много трудно, и усещането в крайна сметка не се нулира/
Също някои от фразите бяха придружени с техника на избора - имам хубави, здрави, цели, силни зъби...
Ще видим.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Зъбите растат. Най-вероятно отчупеното ще се възстанови.

Аз също започнах скоро да тесам зъби. Такива, които са развалени.

Има една таблица в книгата на Дона Идън Енергийна медицина. Там е показано на коя двойка зъби кой меридиан съответства. И при болка или кариес се държат успокояващите точки на съответния меридиан. Дона Идън казва, че така си е оправила няколко кариеса. Не зная при счупено как може да се ползват меридианите, но ти може да откриеш :)
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Благодаря, ще потърся книгата. Не за първи път ми се отчупва част от зъба, но предния път на 15 години. Този път, вероятно защото се отчупи от крайчето, не ме боля изобщо. Днес тесах още през деня, но не помня какво беше. Довечера след като тесам ще пиша пак. А, да - сетих се. Тесах усещането, че сякаш не съм "цяла"...
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Зъбите се реминерализират и възстановяват. За целта са им нужни калций и фосфор в храната, тъй като това са двата минерала от които те са изградени. Повече информация за това кое разваля и кое оправя зъбите, освен емоциите разбира се, може да намериш тук.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Благодаря, Иване, много хубаво резюме. Калции и фосфор се старая да ям порядъчно, нали и кърмя на всичкото отгоре :D
Silvi
Участник

Мнение от Silvi »

Извинявам се, че нахлувам в темата, но да споделя..страдам от бруксизъм/ скърцам със зъби и то много ожесточено, със злоба според мъжа ми :evil: Да благодаря, че ми давате надежда, че мога да възстановя увредения емайл. А иначе имам нужда от „емоционален ремонт“, това е ясно. Смятам да отворя тема да споделя успехи :D
argentic
Участник

Мнение от argentic »

И аз се извинявам за нахлуването така, но се шашнах като прочетох в линка на Иван това за сапуна. Нали правилно съм рабрала, че е добре зъбите да се мият с какъвто и да е сапун :?:
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Не с какъвто и да е.
Максимално прост трябва да е. Но той има ужасен вкус.
Този с който аз се мия, а вече и няколко човека от форума, и който препоръчвам е специално създаден за миене на зъбите и е с много приятен вкус.
А по принцип може и с друг, но да е максимално прост, т.е. само осапунени мазнини, без добавки. Като селския от свинска мас например.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Да, и аз ползвам сапун за зъби :)
argentic
Участник

Мнение от argentic »

За първи път чувам :oops: Къде мога да намеря такъв сапун специално за зъби т.е. този, за който говориш?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

На този линк можеш да си закупиш сапун за зъби и Моносодиев Фосфат.
Четкай си зъбите 2 седмици със този сапун и виж сам ефекта от него. А след това пробвай пак да ги изчеткаш с паста за зъби и ще осъзнаеш какво си си причинявал преди без да го осъзнаваш.

Прочети и темата "Кариеси" в Помага ли ТЕс за...........
argentic
Участник

Мнение от argentic »

Благодаря много.
Публикувай отговор