Прилагам тес от около месец и половина. Помагала ми е техниката за някои неща, като желание да изпуша една цигара, или схващане на врата и главоболие. Искам обаче да се оттърва от един физически проблем, с който за сега не успявам да се справя. Известно време след хранене получавам киселини, когато не пия лекарства. По принцип тесам, след като съм пила вода, но не винаги. Правя по 7-10 теса на ден само за киселините, а понякога и за други неща. Пропуснала съм само един ден, тъй като пътувах и нямаше как. В началото включвах и точките на пръсите на ръцете, всички точки по 1 път на тесване, сега правя по 3 кръга на тесване, но само по основните точки. Пробвала съм различни формулировки.
Проблемът ми започна известно време след като почина татко ми (много тежко го преживях) и мислех, че може би от там тръгва проблема, но това съм го тесала. Да, мъчно ми е за татко ми, но не е това, което беше тогава.
По препоръка в книгата се запитах "какво вкиселява живота ми ежедневно?". Изплува ми мисълта за реакциите на моя мъж в определени ситуации, които ме обиждат изключително много и които по принцип се опитвам да премълчавам, защото според него не е искал да ме обиди, пък аз така го приемам. Спомних си, че в такива ситуации, в които съм много обидена усещам натиск в гърлото. Свързах го по някакъв начин с киселините, тъй като и киселините ги усещам в гърлото, а в тези моменти усещам и натиск пак там. Тъй като не помня всички случки, в които съм изпадала в подбни ситуаии, зачаках следващата случка, в която ще се почувствам обидена, след което я теснахняколко пъти. Не успявам обаче да си спомня конкретни предишни случки, които да тесам. Много се обижам в момента и после забравям. Приемам ги за битовизми.
Освен това чета из форума разни случки, в които се описва как след тес на стари емоционални преживявания хората избухват в сълзи и им е кофти, при мен няма такова нещо. Дори когато тесах за татко ми. Освен това през първия месец тес изобщо не се прозявах, а четях как се прозяват хората непрекъснато по време на тес. Това вече се случва и при мен, не всеки път, но по някога по няколко пъти.
Силно се надявам да успея да си помогна с тес. Незнам дали съм на прав път и дали съм хванала от къде идва проблема, силно се надявам да е така. Притеснява ме това, че нямам голям напредък. Ще се радвам на всеки коментар и съвет