какво направих?

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
mary089
Активен

какво направих?

Мнение от mary089 »

Здравейте! Както писах в друга тема преди около 1 месец реших да започна да ТЕС-ам случки в моя живот, които бих предпочела да не са се случвали. Стигнах до взаимоотношенията си с един човек, по-точно множество от случки, в които той ме е наранявал и в повечето от тези случаи аз си премълчавах обидата и ходех като "ранено животно" дни, седмици, понякога месеци. Започнах от самото начало на нашите взаимоотношения, ТЕС-ах, Тес-ах, в един момент реших, че всичко е ОК, вече ми е безразлично всичко,което ми е причинил този човек, и той самият ми е безразличен, т.е. нито го мразя, нито го обичам - нищо. Но какво се случи - преди 10-ина дни контактувах по-интензивно със същия човек и той се държеше изненадващо добре, дори бих казала,че се опитваше да ми угажда, докато аз като че ли непрекъснато търсех причина да се заям с него и накрая почти си измислих повод, за да започна буквално да го засипвам с всичко,което в продължение на години ми се е трупало вътре в мен.......не можех да се спра, бях като вулкан, абе ужас.... На човека направо му увисна ченето, но се окопити и започна и той да обижда и така се стигна до един скандал, но аз си излях душата така да се каже. Още същия ден започнах да ТЕС-ам последната случка, сега се чувствам по-добре, още имам напрежение от случая и продължавам да го ТЕС-ам. Въпросът е - защо след като уж бях изТЕС-ала всички предишни обиди и уж всичко ми беше безразлично, защо предизвиках този скандал - защото сега като си помисля аз просто нарочно го предизвиках? не съм го обмисляла предварително, но някакси сега виждам че подсъзнателно ли не знам как съм го целяла това - да направя скандал??? Възможно ли е това да е по някакъв начин свързано с ТЕС? Да не съм го правила както трябва, да не съм го довършила докрай / до ниво 0-1/?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Никой не може да каже със сигурност защо е станало така.
По принцип в реална ситуация може да изникнат дразнители/катализатори на процеса които да не са ТЕСани (и да няма как да са ТЕСани/изчистени) при визуализация и ТЕСане.
Но като цяло моето предположение е, че ТЕСането ти е дало свободата да изразиш истинските си чувства и така да освободиш себе си.
Проблемът ти в момента е, че се самообвиняваш за това.
Удари си един ТЕС и за тази вина която изпитваш.
Две български поговорки които могат да ти помогнат по повод на случилото се и най-вече да не се виниш че си се държала така с този човек при положение, че сега той е бил мил с теб.
Вълкът козината си мени, но нрава не.
Дето е текло пак ще тече.
:)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Дени
Участник

Мнение от Дени »

Според мен всичко се е развило перфектно!
Спри да се виниш,и точка по въпроса :D
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

Благодаря ви за отговорите и съветите!Тази сутрин се събудих и "О, еврика", нещо ми просветна! Всъщност толкова е просто - след ТЕС-ането на гадните случки, когато съм била наранявана от онзи човек, аз се почувствах наистина добре, нямаше го това чувство на обида, на чувство че съм жертва и нищо не мога да направя, безсилие, злоба, омраза към него и към себе си......на усещане за "една огромна кървяща рана" вътре в мен..., просто се почувствах освободена. И след това, когато отново се видях с този човек /на този етап не мога да не се виждам с него/, аз явно съм изпитала подсъзнателен страх,че всичко това ще се върне, той отново ще ме нарани и т.н. И реакцията ми е била на самозащита, макар в случая да е изглеждала неадекватна, защото той така и не ми даде повод, но аз нападнах първа този път, сигурно съм изглеждала абсолютно луда в очите му, дори той ми го каза в един момент, каза " ти си ненормална" и ме гледаш с потрес в очите, това го помня много добре /трябва пак да го ТЕС-ам/, но сега съм супер щастлива,защото ми е ясна причината за моето поведение, сега аз съм си аз, ТЕС не ме е променил в някой друг, просто ме е освободил да бъда себе си. Благодаря ти Иване! :) :) :)
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Чусесно са тези моменти на "Еврика" след ТЕС.
Само да вметна нещо което може би си осъзнала. а може би не.
От полседната ти публикация се разбира, че въпросът ти който е в заглавието на темата, не е всъщност - какво стана?, а - Дали ТЕС не ме е променила по някакъв зловещ начин.
Страхът от промяната след ТЕС е един от основните ПО. (справка - 14 стъпки........)
И той съществува у всеки от нас.
Но както сама си разбрала ТЕС не може да те промени в нежелана посока, а само те освобождава да бъдеш себе си. Т.е. дава ти избор.
А каква да бъдеш след ТЕС избираш само и единствено ти самата.
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

Продължавам да се изненадвам от реакциите си - както писах по-горе, реших да ТЕС-я отново последната случка и по-точно епизода, когато аз изливам душата си, а човекът отсреща ми казва "ти си ненормална" и ме гледа потресено. Направих си филмче и когато стигнах до този епизод вместо да се ядосам или да се почувствам наранена, аз започнах да се смея, чак сълзи ми излезнаха ....но от смях. Стана ми едно такова леко и забавно и в крайна сметка се оказа,че вече няма нищо за ТЕС-ане :D
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Идеално!
Браво на теб!
Bastet
Напреднал

Мнение от Bastet »

Да Мари,ТЕС ти е помогнала да бъдеш себеси,а човека се е държал очудващо добре,защото подсъзнателно те е усетил,че вече не си му подвластна,а пък точно тогава когато той е свалил гарда ти си набрала инерция за да му покажеш,че си свободна и независима от него.Когато искаме някой или нещо да се промени,е достаъчно самите ние да променим отношението си към него,и тогава става чудо-нещото или онзи някой наистина се променя спрямо нас,за това се казва,че ''всичко зависи от гледната точка'',колкото и да е клиширан този израз :D
adel
Участник

Радвам се

Мнение от adel »

След разговор с приятелка, в контекста, на алтернативни методи на лечение /наскоро нейното дете претърпя тежка операция и тя обръща внимание на такива/, осъзнах, че ТЕС те кара да се обърнеш към себе си, да разчиташ на себе си, да се попиташ - искаш ли да пробваш ТЕС - не ти предлага хапчета, зелени водорасли, разваляне на енергийна намеса .....
Радвам се, че Иван го има и ни разказа за техниката за емоционална свобода.
Мари, радвам се за твоите постижения.
Да бъдем себе си.
Публикувай отговор