Как да се приложи ТЕС при човек с вродена глухота?
Как да се приложи ТЕС при човек с вродена глухота?
Здравейте!Понеже обожавам тази техника,и Иван често е казвал,че Тес може да се прилага за всичко и при всеки,та въпроса ми е как да се приложи при 25 годишно момиче ,което страда от глухота по рождение?Чете донякъде по устните....За прокси е ясно,как би трябвало да стане,но въпроса ми е,тя самата има ли начин да го приложи сама ?
Re: Как да се приложи ТЕС при човек ,с вродена глухота?
Ако вижда и може да чете, то прочита как се прави и прави! Чете и задава въпросите си сама тук!
Ако питаш за декларации, то те са като за всеки друг човек с неговите си проблеми. Справка в началото на форума.(сега не ми е възможно да пусна линка):-)
Ако питаш за декларации, то те са като за всеки друг човек с неговите си проблеми. Справка в началото на форума.(сега не ми е възможно да пусна линка):-)
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Въпроса ми беше лично мой,принципен,след като човека не чува,и не може да произнася на глас(което всъщност е доста важен момент при ТЕС)проблема си,и липсата на участието на слуха,прави ли въздействието на техниката недостатъчно?
Не, но е по-добре да се прави на глас. Дори да не може да произнася думи е добре да произнася някакви звуци, докато я прави. Т.е. опитва да произнася думите, доколкото може и какъвто звук излезе, такъв.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
Благодаря за отговорите,и съветите!Искрено се надявам по някакъв начин да си помогне това момиче чрез ТЕС!Естествено първо да приеме себе си ,и този проблем по рождение,и ще е изумително ако всичко се промени към по-добро по отношение на глухотата й.
Re: Как да се приложи ТЕС при човек с вродена глухота?
От почти самото начало на ТЕС практиката си ТЕСам на ум и ми се получава. 

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!