RECONNECTION- Повторно свързване
Здравей Силвия, ето отговорът ми на въпорса ти от темата за психосоматично декодиране:
Нужно е да, първо си поиграй с енергията между ръцете си, представи си, че е тънка карамелена нишка и я разтягай като отдалечаваш дланите си една от друга. Но първо ги дръж неподвижно една срещу друга и след като усетиш ефекта и , който е доста разнолик, тогава започнио да си играеш с нея. Едната ръка ще има по-силен ефект от другата, за това погледни към другата ръка и си кажи,че активираш и нея, тогава и тя ще започне да проявява ефекта.
Нужно е да, първо си поиграй с енергията между ръцете си, представи си, че е тънка карамелена нишка и я разтягай като отдалечаваш дланите си една от друга. Но първо ги дръж неподвижно една срещу друга и след като усетиш ефекта и , който е доста разнолик, тогава започнио да си играеш с нея. Едната ръка ще има по-силен ефект от другата, за това погледни към другата ръка и си кажи,че активираш и нея, тогава и тя ще започне да проявява ефекта.
Алиса, Ерик Пърл съветва в книгата си когато се самолекуваме да лягаме със затворени очи, също и когато лекуваме друг от разстояние. Дори споменава,че не е добра идея да се ползват ръцете , когато лекуваш по тези начини. Аз в началото също ползвах ръцете си в тези случаи и май имаше ефект,не знам, но сега предпочитам да го правя както той съветва. Споделяй за резултати и усещания, доста е интересно. Аз не получавам картини от живота на някой, усещала съм само толпина, изтръпване, вятър, но абсолютно винаги при работа с ръцете ми се свиват пръстите.
- Angel_K
- Напреднал
- Обратна връзка:
Bastet,
И на мен не ми се спори с теб ВЕРВАЙ ми!
Явно аз не съм ок , при мен се получава отпускането с въпроса "Коя е следващата ми мисъл" поне аз не успявах без този въпрос да си спра мислите
И не командавам след това ръцете...
Но тва си е при мен
А и пишеш в 2 теми за РК , множко ми дойде , явно си спеца , дерзай
И на мен не ми се спори с теб ВЕРВАЙ ми!
Явно аз не съм ок , при мен се получава отпускането с въпроса "Коя е следващата ми мисъл" поне аз не успявах без този въпрос да си спра мислите

И не командавам след това ръцете...
Но тва си е при мен

А и пишеш в 2 теми за РК , множко ми дойде , явно си спеца , дерзай

- Angel_K
- Напреднал
- Обратна връзка:
Извинявай Ванка
Може да не съм се изразил правилно , мисля че го нищихме вече в темата за РК.
Под спиране на мисли искам да кажа да не мислим , сега ръцете ми излъчват енергия , тя е като бяла/синя/жълта светлина и сега ще я насоча тук и там и ще стане ...Това си е излишно напъване.
И затова после няма резултати.
Лично на мен "изключването" с фразата от КС ми върши работа за да тръгне процеса, да махна намерението , защото според мен има ли намерение нищо не става.
Или поне аз това съм забелязъл
И наистина мисля ,че в случая с РК най-лесния начин е книгата , още повече ,че си заслужава специално тази книга.

Може да не съм се изразил правилно , мисля че го нищихме вече в темата за РК.
Под спиране на мисли искам да кажа да не мислим , сега ръцете ми излъчват енергия , тя е като бяла/синя/жълта светлина и сега ще я насоча тук и там и ще стане ...Това си е излишно напъване.
И затова после няма резултати.
Лично на мен "изключването" с фразата от КС ми върши работа за да тръгне процеса, да махна намерението , защото според мен има ли намерение нищо не става.
Или поне аз това съм забелязъл

И наистина мисля ,че в случая с РК най-лесния начин е книгата , още повече ,че си заслужава специално тази книга.

Ами да, в крайна сметка най-важен е ефекта
Ангел, за липсата на намерението си абсолютно прав, и аз си мислех да комбинирам лс и рк, докато лежа... Ерик Пърл говори за ''влизане в пролуката'', което до колкото разбирам е нещо, като да се измъкнеш от мислите и да отидеш някъде незнайно къде, много загадъчно го е написал
За сега нямам спомен какво се е случило когато съм го правила преди да заспя, той казва, че когато се прави преди заспиване човек може да остане в пролуката цяла нощ 

Ангел, за липсата на намерението си абсолютно прав, и аз си мислех да комбинирам лс и рк, докато лежа... Ерик Пърл говори за ''влизане в пролуката'', което до колкото разбирам е нещо, като да се измъкнеш от мислите и да отидеш някъде незнайно къде, много загадъчно го е написал

Уф, да продължа тук!
Bastet, радвам се, че си усетила някъкъв твой начин да правиш РК, но някак не приемам да го превръщаш в постулат. Да, това може да е съвет за някакво начало към хора, които се страхуват да са свободни в мислите и действията си и да се доверяват на вътрешния си усет, ама... Аз също почнах с прочитане на книгата, но веднага се оставих на това, да ме води усета, та "по книга" приложих само да започна с позициониране на ръцете около...и те се включиха и задействаха сами, а скоро се появиха все повече усещания. Сега съм на етап само мислено призоваване на енергията на ... и включване в "мрежата", което вече не е никакво РК ами си е по- скоро по Инелия Бенц. Предполагам така е по- мързеливия и лесен за мен вариант- правя си нещо, седя си, мия си чиниите и ...айде в "мрежата", за някого, обикновено като съм поканена, да го направя. МЪРЗЕЛЪТ ВОДИ КЪМ ПРОГРЕС! От мен да го знаете

Bastet, радвам се, че си усетила някъкъв твой начин да правиш РК, но някак не приемам да го превръщаш в постулат. Да, това може да е съвет за някакво начало към хора, които се страхуват да са свободни в мислите и действията си и да се доверяват на вътрешния си усет, ама... Аз също почнах с прочитане на книгата, но веднага се оставих на това, да ме води усета, та "по книга" приложих само да започна с позициониране на ръцете около...и те се включиха и задействаха сами, а скоро се появиха все повече усещания. Сега съм на етап само мислено призоваване на енергията на ... и включване в "мрежата", което вече не е никакво РК ами си е по- скоро по Инелия Бенц. Предполагам така е по- мързеливия и лесен за мен вариант- правя си нещо, седя си, мия си чиниите и ...айде в "мрежата", за някого, обикновено като съм поканена, да го направя. МЪРЗЕЛЪТ ВОДИ КЪМ ПРОГРЕС! От мен да го знаете

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Понеже в момента нямам време да чета книгата , затова мисля на първо време да пробвам с "активирането" на ръцете ( насочени една срещу друга ) и после да ги насоча към котката , да видя дали ще има ефект . Все още не съм с отказала и от КС , но докато не ми стане без намерение , няма да го пробвам за котката .
Иначе това с лекуването от дистанция не ми стана много ясно - само си лежиш и наблюдаваш енергията , която преминава през теб или има и друго ? А мислиш ли за човека и проблема му, който целиш да " оправиш " или мислиш само за човека , или изобщо не мислиш и не си представяш нищо ( ако е последното как точно ще насочиш енергията към решаване на даден проблем ? ) ?
Bastet , благодаря за насоките и бързите отговори ! А твоят котарак без всякаква ветеринарна намеса ли се оправи ?
Иначе това с лекуването от дистанция не ми стана много ясно - само си лежиш и наблюдаваш енергията , която преминава през теб или има и друго ? А мислиш ли за човека и проблема му, който целиш да " оправиш " или мислиш само за човека , или изобщо не мислиш и не си представяш нищо ( ако е последното как точно ще насочиш енергията към решаване на даден проблем ? ) ?
Bastet , благодаря за насоките и бързите отговори ! А твоят котарак без всякаква ветеринарна намеса ли се оправи ?
Искам да добавя нещо за т.н. активиране.
Според автора, то става с четене на книгата или гледане на видео, или ако някой ти прави РК. Но не се фиксирайте в това, защото и според този автор и според други, Енергията се променя, хората също и вече всеки може всичко сам!!! Просто остава да чуем себе си без страх.
Хайде, опитвайте!
Според автора, то става с четене на книгата или гледане на видео, или ако някой ти прави РК. Но не се фиксирайте в това, защото и според този автор и според други, Енергията се променя, хората също и вече всеки може всичко сам!!! Просто остава да чуем себе си без страх.
Хайде, опитвайте!

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Силвия, не мисли толкова много , а действай за котето, 5 минути ти отнема активацията и играта с енергията, след това директно започни да лекуваш котето. Питаш как става лечението, ако не си конкретизирал проблем, ами става тъй като си възнамерил да лекуваш някого и лечението стартира автоматично, този висш разум знае какво искаш и как да го изпълни, не се притеснявай, то не е като при нас хората в този форум, когато си говорим на различни езици
Толкова е лесно, че чак се чудиш как да го усложниш, но това не е нужно, просто започни и ще разбереш 

Неправилно е преведено. Не е в пролуката, а в празнотата.( the void )Bastet написа:Ерик Пърл говори за ''влизане в пролуката''
Но при него за разлика от КС в празнотата има мисли, В РК се оставяш да се носиш по течението докато усещаш и си играеш с енергията. В КС само наблюдаваш точките и себе си едновремено, при което умът зависва и няма мисъл, поне за известно време.
Последно промяна от ivangp на 12 Юни 2013 13:36, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
Не знам как се оставяш да се носиш по течението едновременно с това да влезеш в празнотата отвъд мислите, звучи сложно и неразбираемо и той също не го е обеснил добре, но това не е толкова важно май. Днес опитах да го направя преди да заспя и после заспах, след което започнах да имам изключително живи сънища, не знаех сънувам ли или всичкон е истина, чувах и виждах непознати хора, гласове, шумове..Голяма психария 

Здравейте
При мен се получава много приятно преживяване при играта с енергията между ръцете, правя го всеки удобен момент
Когато обаче опитах да разделя ръцете и да ги поставя върху съпруга ми, енергията изчезна, т.е. при мен тя се появява само когато ръцете ми са една срещу друга
Какво означава това?
И друго- аз се интересувам предимно от 'самолечение'-то, както е описано в книгата. Вчера опитах, имах много ясно усещане за вътрешното ми тяло, усетих енергия навсякъде вътре в мен, но до влизане и/или излизане така и не се стигна
нито в пролуки, нито в празноти... Дали само с усещане на енергията между ръцете и играта с 'балона', както аз го наричам, може да се постигне някакво лечение/балансиране/хармонизиране и пр.? Благодаря 

При мен се получава много приятно преживяване при играта с енергията между ръцете, правя го всеки удобен момент

И друго- аз се интересувам предимно от 'самолечение'-то, както е описано в книгата. Вчера опитах, имах много ясно усещане за вътрешното ми тяло, усетих енергия навсякъде вътре в мен, но до влизане и/или излизане така и не се стигна