Здравей Маниту,
и добре дошла във форума!
Нека споделя няколко мисли относно твоя пост. Не искам да споря само да отбележа няколко факта. Всеки има право на мнение и избор за това как да живее, как да се лекува и на какво да вярва.
Ето какво мисля аз относно твоя пост. (Моля те помисли върху написаното по-долу без да се засягаш и се запитай има ли истина в думите ми. Желанието ми не е да те засегна, а да те накарам да се замислиш.)
Manitu написа:
Аз съм на 27 години - жена. Когато бях на 23 ми поставиха диагноза Рак на гърдата. Последва лечение - ампутация на гърда, химио, лъчетерапия, все още приемам лекарства - хормонотерапия.
Фактът че все още приемаш хормони или каквито и да е лекарства според мен показва, че не си излекувана, а в най добрия случай си все още в процес на лечение. здравият човек не приема лекарства. Надявам се ще се съгласиш с това. Няма да коментирам факта, че си се съгласила да ти отржат гърдата, което според мен си можела да избегнеш, ако наистина имаше позитивно мислене.
Такааам.
Значи, аз вярвам, че всеки трябва да намери своята истина, за да успее да се пребори успешно с всяка сполетяла го злина/болест.
Пътищата са различни. Един открива света, друг се предава. Аз лично мога да кажа, че мен болестта ме е направила по-силна, започнах да правя неща за здравето си, които едва ли бих направила преди. Мисленето ми сигурно и то се е променило, най-малкото, затова, че съм порастнала. Все пак има разлика, когато си на 23 и на 27.
Абсолютно съм съгласен. Пътища много и всеки трябва да намери своя. ТЕС не е единственият път, а само един от пътищата.
През цялото време, от момента, когато ми съобщиха диагнозата, до сега, не съм се замисляла за негативни неща. Винаги съм знаела,. че всичко ще си е наред и си е наред

Според мен точно този начин на позитивно мислене те е спасил и излекувал, ако приемем че си излекувана, а не останалите химиотерапии, лъчетерапии и операции.
(Последното го пиша, защото само времето ще покаже дали си напълно излекувана, надявам се да е така. Статистиката, която не се огласява от лекарите сочи, че ракът рецидивира след около 5 години при лечение с методите на ортодоксалната медицина.)
Усмихната, не съм задълбавала да чета за тези болест (само, защото имаше кой да го прави вместо мен - майка ми) и така преминах през всички етапи на лечение, при които не съм имала никакви странични ефекти. Единствено, че ми опада косата - което превърнах в ефект и много се кефех на бръснатата си глава. Бях си купила перука, защото незнаех, как ще се чувствам, но не съм я слагала, защото се харесвах с гола глава и много нагримирана и с екстравагантни дрехи. Едва ли някой си беше помислял, че съм болна. Този период отмина, коса ми порастна почти веднага, за лъчетерапията заминах за Виена, имах възможност, там даже ходих едновременно с това и на работа един месец, за да съчетая двете.

Страхотно е, че намираш начини да превърнеш лимоните в лимонада.
Поздравявам те за това.
Та мисълта ми е, че всеки намира начин, да преживее негативните емоции, да превърне дефекта в ефект, да приема тези неща без истерии.
Абсолютно на противоположното мнение съм. Не всеки намира начини. Познавам хора които все още не са намерили начините и продължават да ги търсят. И продължават да се концентрират врху дефектите, да изпадат в депресия и в истерии.
Въпрос -
Колко жени с рак на гърдата познаваш които са преминали 5 годишната граница след лечението и все още са напълно здрави и без рецидиви? Питам защото ти самата разказваш само един -
своя случай, но обобщаваш за всички.
Но е ФАКТ, че жената от гореспоменатия случай се е подложила на всички възможни ФИЗИЧЕСКИ лечения, измислени до този момент. ФАКТ е, че рака на гърдата е ЛЕЧИМ, и че за него са измислили лекарства, които действат (хормонотерапията визирам). Така, че всяко нещо, което я е направило по-силна във психическо отношение е едно, но съвсем друго е, че тя се е излекувала по традиционния начин и СЛЕД това или по време на лечелието, няма значение, е намерила път към психическо равновесие. Не отричам, че това, което не ни убива ни прави по-силни, но в случая, да споделяш това, като причина, че си се излекувал, мисля че е малко ОПАСНО.
Може би, а може би е опасно да си мислиш че лечението те е излекувало, когато то не те е излекувало всъщност или пък те е излекувало мисленето/отношението ти. Много е трудно да се постави границата и да се реши кое всъщност е лечението когато се използва повече от един метод. Важното е да си излекуван. А не как си го постигнал. Също така по-добре би било да си цял, според мен, а не с отстранени части от тялото.
ОПАСНО е, защото други жени ще решат, че имат шанс да оздравеят, без да се лекуват, а това, мисля че не е доказано никъде, че става.
Какво би било доказателство за теб? Признание от ортодоксалната медицина? Колко хиляди случаи на излекувани с алтернативна медицина според теб са нужни за да се смята нещо за доказано.
защото има хиляди хора които са се излекували с алтернативни методи. И са цели, не взимат лекарства и не ходят да се проверяват на всеки наколко месеца за рецидив на болестта.
Доказано е много общо и неясно понятие.
Според мен ПО-ОПАСНО би било да се поддадат на паниката и страха и решат, че ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН да оцелеят и да се "излекуват" (слагам го в кавички, защото според мен да продължаваш да взимаш лекарства незнайно докога е в най-добрия случай форма на лечение, а не край на лечебния процес) както ги съветват лекарите.
НАй-много да решат да не се лекуват и оперират (на повечето жени им се струва, че операцията е най-плашеща, но не е така), а мине ли се определен период, става нелечимо. Не желая да се съмнявам във вашият метод, сигурно за много неща помага. Най-вече да си променят хората мисленето и да започнат да УСПЯВАТ, но все пак със серизните болести не смятам, че е добре, да се дават съвети/напътствия в грешна насока. Много е добре, че СЛЕД като си се излекувал си продължил напред и си намерил себе си. Но не трябва да се рискуват животите на други хора, само за да се чувстваш ти пълноценен и да си докажеш истината на ТВОЯ живот.
Това е моето мнение. Дано повече хора го прочетат.
На никого нищо не налагам, не съм боледувал от рак и нямам собствен опит в това отношение. Просто споделям какво съм научил и , че някъде някой друг се е справил по различен от общоприетия начин. Всеки е свободен да избира, дали да вярва в това, как да мисли и постъпва.
Не мислиш ли, че ти доказваш именно истината на ТВОЯ живот и я обобщаваш, правейки я общозначима. Възможно ли е по този начин, ти да рискуваш отстраняването на гърдите, отравянето на тялото, разрухата на имунната система и времената загуба на коса на някой друг.
Искам да кажа още нещо на всички млади момичета, които си мислят, че ракът на гърдата засяга само жени над 35 години - МОМИЧЕТА ХОДЕТЕ РЕДОВНО НА ПРЕГЛЕДИ! Когато се установи това при мен, имаше същата година 5 (пет) случая само във Варна на момичета на 21, 23, 24 години със същата диагноза. Симптоми няма, така, че единствено трябва да се ходи на профилактични прегледи!
Поздрваи от мен

Аз бих искал да кажа на всички млади и не толкова млади момичета и момчета, че е изключително важно да правят профилактика, т.е. да се замислят над това как се хранят, дали пушат, пият алкохол, взимат наркотици, какъв живот живеят и най-вече
как мислят.
Защото ако го правят, профилактичните прегледи, които подкрепям с две ръце, с много по-голяма вероятност ще регистрират ЗДРАВ УМ В ЗДРАВО ТЯЛО.