ОК, Mr. Always Right!ivangp написа:Напротив. Намерение е имало. Намерението е било да не изгори листото, а само да се преструва. Има ли действие има и намерение. Може да е неосъзнато, но го има.

ОК, Mr. Always Right!ivangp написа:Напротив. Намерение е имало. Намерението е било да не изгори листото, а само да се преструва. Има ли действие има и намерение. Може да е неосъзнато, но го има.
MagicWomanivangp написа:
Напротив. Намерение е имало. Намерението е било да не изгори листото, а само да се преструва. Има ли действие има и намерение. Може да е неосъзнато, но го има.
ОК, Mr. Always Right!
Добре, ама нещо не ми изглижда тука да си прав, поне не докраяТогава Уилкок разбрал, че за да спаси филма, трябва да направи нещо и затова в следващия дубъл изпратил на растението най-отвратителните мисли, които му хрумнали и действително почувствал това, което мислел, наистина мразел растението в този момент. Казва "идваше ми да го разскъсам на парчета, да го изгоря до шушулка". И в този момент стрелката полудяла - като човек пищящ от ужас. След това казал на растението, че съжалява и му изпратил най-искрените си и топли чувства, а кривата моментално се успокоила.
Тука, ОК,и аз така го усещам-действието може да е даже мислено, стига да го почувстваш това което мислиш-то е все едно вече да го направиш.Знам че ще има възражение-да, да, то не е едно и също да си мислиш че ядеш сладолед и да ядеш сладолед.Ми наистина не е, ама ако често си мислиш, че ядеш сладолед, най-вероятно ще си хапнеш и в действителност.Е последно това намерение ли е?!...или май трябва още нещоЗа мен действието е по-широко понятие от общо приетото. За да не става разминаване в разбирането взех обяснението на думата намерение от тълковния речник.
За мен - да помислиш нещо или да го пожелаеш също е действие, само че не физическо, а мисловно.
Не се стигнало до действие защото по-късно това намерение бива заменено от 4-то намерение. - Даму се извини и т.н.,"...действително почувствал това, което мислел, наистина мразел растението в този момент. Казва "идваше ми да го разскъсам на парчета, да го изгоря до шушулка""....
Именно, емоциите са вибрации:ivangp написа:Нямам представа защо растението е рзпознало истинските намерения от фалшивите и как го е направило. Мога само да спекулирам.
Според мен ги е разпознало имено защото са били придружени от действия.В случая изпращане на някаква енергия към тях.
Картата на нивата на съзнание на Д.Хокинг също бяха базирани на това."Кога възникват разрушителните вибрации? Оказва се, че се появяват в резултат от негативните личностни качества или емоции на човека.
Мъката дава вибрации от 0,1 до 2 херца;
Страхът - от 0,2 до 2,2 херца;
Обидата - от 0,6 до 3,3 херца;
Раздразнението - от 0,9 до 3,8 херца;
Възмущението - от 0,6 до 1,9 херца;
Самотата - максимално дава 2,8 херца;
Ядосването - 0,9 херца;
Избухването - 0,5 херца;
Гневът - 1,4 херца;
Горделивостта - 0,8 херца;
Гордостта - 3,1 херца;
Пренебрежението - 1,5 херца;
Превъзходството - 1,9 херца;
Съжалението - 3 херца.
Приемане на света, какъвто е, без възмущение и негативни емоции - 46 херца;
Великодушието - 95 херца;
Вибрациите на благодарността - 45 херца;
Сърдечната благодарност - от 140 херца нагоре;
Единството с другите хора - 144 херца и нагоре;
Състраданието - от 150 херца нагоре, докато съжалението е с едва 3 херца;
Любов на разума, т.е. човекът разбира, че любовта е светло чувство и голяма сила, но не му се получава да обича сърдечно - 50 херца;
Любов на сърцето към всичко живо на земята - от 150 херца нагоре;
Безусловна любов, жертвена и приета във вселената - от 205 херца нагоре;
Човек получава успех в живота, когато средните му вибрации устойчиво клонят от 70 херца нагоре. За съжаление, с изключение на единици, засега масата хора имат във фините си тела целият спектър от разрушителни вибрации и са далече от нормата, съзидателните вибрации са в малки количества. "
Мозък - мозъчни вълни:
- Делта ( δ ) 0,5 – 3,5 Hz- Бездействащ мозък. Състояние на дълбок сън.
- Тета ( τ ) 3,5 - 7 Нz - Сънуване. Получаване на епизодична информация от различни части на мозъка. Свързан е с достъпа до подсъзнанието чрез медитация, хипноза и творческо прозрение. В това състояние (между сън и будност) могат да се появят екстрасензорни възприятия.
- Алфа ( ά ) 7 - 13 Нz - Състояние на релаксация, периферно усещане за нещата. Поддържа мозъка в синхронно състояние чрез кратки избухвания на ά-вълни, редуващи β-вълните на активността.
- Бета (β)13-30 Нz - Състояние на концентриране, умствена работа. Извършва активно мислене за конкретна работа и решаване на проблеми.
- Гама (γ) - до 40 Нz - Високосъзнателно състояние при пробуждане. Свръхконцентрираност при пълна релаксация
- ? - 200 Нz - Наскоро открита честота в хипокампуса, с неизвестна функция. Някои смятат, че това е честотата (мястото) на Бога в мозъка
....
Съществува една тенденция за генерализация на функциите на мозъка и свеждането му до 3 отделни мозъка. Д. Зохар и И. Маршал в съвместната си книга [7] смятат, че мозъкът фактически е цялост от 3 специализирани мозъка на: интелектуална интелигентност (IQ), на емоционална интелигентност (EQ) и на духовна интелигентност (SQ).
- IQ е рационалният, логически, подчинен на правила на мислене ум.
- EQ е асоциативният, подчинен на навици и на емоционални предпоставки ум.
- SQ е съзидателният, създаващ правила и разчупващо правилата на мислене ум.
....
Този ум /Духовният ум SQ/ създава правила и разрушава правилата на мислене, насочва енергиите, той включва нашите визии, нашите надежди, нашата ценностна система. Зохар и Маршал определят SQ ума (духовния ум) като симулантна асоциация в различни части на мозъка, забелязана на честота от 40 Hz. При около 40 цикъла на трептене, което може да възникне във всеки отделен неврон и след това да обхване значителни части от мозъка, мозъкът изпада в синхронни колебания. При осцилации от 40 Нz мозъкът се намира или в положение на будна свръхконцентрация, или може да се засече във фазата на сън, известна като R.Е.М. (сън със сънища, придружени от бързи движения на очите). При 40 Нz различни системи и нива на мозъка като че са завладени от устойчиво едновременно вибриране, пораждащо високи нива на съзнание придружени с определен вид емоции.
....
с помощта на МЕG /магнитно-енцефалограми, измерващи магнитната активност на мозъка като едно продължение на ЕЕG, свързано с измерване на електрическата активност/ е открито място в подтеменната област (temporal lobes), наречено поради особеностите си "място на Бога". Изживявания свързани с мистичен експеримент, експеримент извън тялото; експеримент "минал живот", НЛО-видения; и всичко това под лабораторен контрол.
Еволюцията на човека на равнище мозък-ум-холограма вероятно ще се свързва по-нататък с възможността високочестотни колебания, възникващи в подтеменната област (място на Бога), да се разпространяват на вълни 40 Нz бързо по целия мозък, като постепенно станат доминиращи и постоянни. Тогава "Богът ще е слязъл при човека", защото ежедневие протичащо под наблюдението и експеримента на SQ-съзнанието ще се промени до неузнаваемост. Една от последиците ще бъде наблюдението на "спиране на времето", защото духовния разум в нас не се нуждае от време. Той живее в едновременността."
Но в дадения от мен пример е същото.Той пак си е само спекулация, и пак нямаме цялата информация, то е мое мнение, въз основа на твоето интервю.Там ти го каза почти същото с други думи , и аз тогава ама абсолютно не бях съгласна с теб, че и нямах аргумент що не съм съгласна.После малко се промениха нещатаНямам представа защо растението е рзпознало истинските намерения от фалшивите и как го е направило. Мога само да спекулирам.
Според мен ги е разпознало имено защото са били придружени от действия.В случая изпращане на някаква енергия към тях. За да знаем какво точно е правено в този експеримент трябва да имаме доста повече информация. Дадената тук е недостатъчна и е дадена с идеята някой да подкрепи някаква теза, което е възможно да е довело до орязване на цялата информация до тази, която подкрепя тезата.