Паби:
Тцъ. Не е нито ПО, нито мързел, по стандартните разбирания за това. На котките им трябва дъсчица за точене на ноктите, а на овньовците - стена за блъскане с рогата. Иначе се губи динамиката и интригата. Трябва да има предизвикателство, да има винаги нещо, което иска още да блъскаш. Ако нямаш, отглеждаш си го. От време на време поблъскваш, колкото да си докажеш, че можеш наистина да се справиш с проблема и после си го оставяш. Всъщност има и още пластове..., но ми е трудно да ги обясня.
Паби, това ако не са стандартни ПО-та,нито мързел- моля Иван да ми върне парите от семинарите или на следващите да ме преима без пари-излиза че всичко наобратно ми е обяснил, и аз толкова време ТЕсам в погрешна посока.Ама -странно- практиката ми показва друго.
Аз не съм овна, но и на мен ми требе предизвикателство/мотив, и то достатъчно..парещ!!!/, за да се занимавам с нещото."Колкото да си докажеш че можеш"-е това си го имам в изобилие, за мен това си е"нужда от одобрение", резулат от ниската ми самооценка и непрекъсното доказване и самодоказване че не съм по-лоша от другите, че мога...и понеже всичко се учи, като видя че мога и вече не ми е интересно.И зад всичко това е страха от промяна, страха че и в следващия лабирит е пак същото или още по-лошо."Ела зло, че без теб по-зло"
И за мен това са си ПО-та.И ако ти и Иван мислите че не са ПО-та, моля за още едно разяснение.Ама да ми го преиначавате на мързел..нищо не разбирате от мързел тогава
Иван:
А що се отнася до мързела. Мързела ми не е всеобщ, а се проявява в определени отношения, в други не.
Аха, теб и Паби не че ви мързи, мързи ви само да си почивате, правилно ли схванах.Или понеже ако се преработиш вече ще има обективна причина за иначе субективната болка...която е израз на...обикновено потисната емоция, или и това не съм го схванала..
Така че, според мен си се оправдаваме.Със зодията/даденост/, с генетична предразположеност/по природа /, с мързел, ама ако сме честни-това е все начин да се скрием от проблема.Което си е наше право, и лошо няма, нали

Да си заровим главата в пясъка...стига да не сме в зоопарка, където пода е бетонен
Пиша тук, и то признавам си без бой-с въодушевление,защото и при мен има подобен проблем, с мистериозни болки в краката и стъпалата, които се появяват когато те си решат, обикновено ката реша че "ей сега ще ..." които обективно са обусловени от кг, но субективно...и на 55 кг пак си ме боляха по този начин, тва скоро ми изпърха от ЧО-то!та и аз още го търся, още седене в ЧО и благочувстване иска

А иначе съм съгласна с Ачо, с малка прибавка, която може и да не важи за вас, но важи за мен:
Всеки е имал или има ( Иима ) ПО, но смятам ,че ПОто сме го смалили до минимум , и появи ли се знаем начина да му се противопоставим и да го сложим на мястото му
Всеки понякога има право да го мързи, не ми казвайте ,че Вас не Ви мързи.
Има ли желание има и действие и последствие.
И не си мислете ,че ММС е Панацея за мен