ФОБИЯ

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
misha
Участник

Мнение от misha »

Цял ден тесих, но успях да смъкна симптомите до 0. Дори си и представях други картинки и пак смъквах симптомите до 0.
Най- ми е трудно да изчиствам напрежението в стомаха, все едно стомахът ми е свит. Може би не определям както трябва чувството и затова така става.
Днес обаче като влязах в 1 книжарница и пак ми се появиха симптомите, но положението беше по-цветущо :) Значи и при мен ТЕС действа!!!!
Въпросът ми сега е: Когато отново се появят симптомите, пак започвам да тесвам докато изчезнат напълно, нали? Има ли значение с кой симптома започвам? С най-силно или най-слабо изразеният? Явно нещо не правя както трябва за да се появяват пак..... Rolling Eyes Да не би пък да има нещо скрито....?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Браво дотук! Явно все още има нещо (някаква страна на проблема) която се появява в аптеки. Така че отдели един ден за влизане в аптеки (или представяне че влизаш в аптеки, ако самата представа предизвиква симптоми)и ТЕСане на симптомите.
Почвай винаги от най-силния симптом. Няма страшно. Ще станат нещата. :)
Упоритост му е майката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
misha
Участник

Мнение от misha »

Същото ми се е случвало и на улицата, в Метро, дакато плащам тока например - значи отделям по един ден да си представям всяка една от тия ситуации - всеки ден по една ситуация и да работя върху нея, така ли?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

ДА.
На мен ми се струва, че имаш тези симптоми когато се редиш на опашки. Помисли върху това! То може да е асоциация с влизане в строй, но може и да е асоциация с чакане на ред за нещо(в живота ти), както и с някои други неща.
Или пък може да получаваш симптомите когато си притисната от други хора/тълпа. Помисли за какво в живота си се чувстваш притисната/принудена от други хора да вършиш или да не вършиш. Кой ти навлиза/нарушава твърде много личното пространство и т.н.
И ТЕСай всичко за което се сетиш в тези насоки.
misha
Участник

Мнение от misha »

Здравей, Иване,
извинявай че пак те занимавам с моите проблеми....
Значи, захванах се с предизвикателството и работя върху фобията вече 4 ден. Но днес изведнъж като ми стана зле - взехда се омайвам, да ми треперят краката, едва-едва стигнах до леглото. Такива по принцип са ми симптомите, но днесбяха много засилени. Четох някъде, че при ТЕС може да се засили проблемът - това означава, че ТЕС работи, но кога да очаквам намаляване на тия симптоми? Те вместо да се махат, се усилват :(
jazzy
Участник

Мнение от jazzy »

Здрасти misha

По описаните симптоми и местата, на които се появява, твоята "фобия" на мен ми звучи като пристъпи на тревожност / паник атаки. Аз не съм специалист, много е възможно да не съм права, но ако искаш потърси информация в google по темата, може да ти е от полза при прилагането на ТЕС.

Аз самата страдам от депресия, силна тревожност и пристъпи на паника и знам за каква гадост става въпрос.
Един въпрос - как си със щитовидната жлеза?
Все още съм в етап на разучаване на техниката, но скоро ще започна да я прилагам и ако имаш желание може да обменяме опит.

Желая ти много успех и вътрешно спокойствие !
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

А като ти стана така лошо направи ли веднага ТЕС за тези симптоми?
misha
Участник

Мнение от misha »

Ами... не съм правила ТЕС за симптомите, аз направо се уплаших. Пък и нали като работиш върху предизвикателството е за предпочитане да работиш само върху него???

jazzy, писах ти на лични.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Колко време продължиха симптомите?
Ти защо се уплаши?

Следващият път ако се случи такова нещо, и не знаеш какво да правиш, може само да се потупваш по точките, помага. Пий вода и спи колкото можеш повече.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
misha
Участник

Мнение от misha »

Ами тия симмптоми се появяват различно и по различно време. Може нищо да ми няма няколко дни и после пак да ги получа. Вчера сигурно около час ми е било едно такова омаяно, треперят ми краката, чувствам нервно напрежение в стомаха - ей такова е. Аз се мисля, че е свързано с нервите. А не мога да се наспа, защото имам бебе, то се буди, няма кой да ми помага....
А като ми стане така само да се потупам по точките, без да казвам нищо ли?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Като ти стане така не се плаши, а прави ТЕС за това което чувстваш. Плюс това прави Предизивикателството когато нямаш симптоми. Но щом получиш симптоми веднага ги ТЕСай докато ги налашид до 1 или 0.
misha
Участник

Мнение от misha »

ОК - продължавам с пълен напред. Но освен предизвикателството, само когато получа смиптомите, тогава да го правя, така ли?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

ДА
misha
Участник

Мнение от misha »

ОК. Благодаря. Стискайте ми палци!
neafeya
Активен

Мнение от neafeya »

Преди 2-3 месеца,отивах да оставя детето в градината.
По пътя получих сърцебиене,задух,чувството,че ще стане нещо
лошо с мен.От детската градина до ГПто има 2 мин. път.Молех се да стигна само до доктора,влязох и на рецепцията имаше 2ма преди мен,аз буквално треперех и се паникьосах,започнах с потупване на
ръката без да казвам нищо,после точката в нач.на веждата и т.н
Бях стигнала до под носа и моя ред дойде.Жената ми каза,че доктора идва в 16.00ч,а беше едва 13.00ч Аз разочарована излязох,и тръгнах,но не бях забелязала дори,че съм спряла да треперя!Обадих се на мъжа ми и му казах,че не съм се почувствала добре,потекоха ми сълзи.В къщи продължих с ТЕС,имах 1 по-слаба атака и след това....съм ОК 8)
Останаха ми натрапчивите мисли,но и с тях ще се справя.
Мисълта ми е,че на мен дори потупването на точките ми помогна,по време на кризата.Аз използвах и една фраза за симпатичната нервна система,ако знаеш англ.мога да ти кажа от къде да я чуеш.
Публикувай отговор