EscapelinaНо аз лично познавам хора, които са се разболели заради Чернобил. Познавам и дете, родено с един по-къс крак. А и да не познавам тези реалности, знам, че те не са измислица. Просто съм благодарна, че не са част от моя живот
Ти познаваш хора, на които някой е обяснил заболяването им с "Чернобил", по-скоро! А същото важи и за детето. А преди "Чернобил", като се роди дете с по-къс крак, с какво са го обяснявали?-Майка вещица, общувала с духовете в гората?, Че дяволът е слязъл на земята под формата на книга?!...Че еретиците са почнали да се кръстят?!...Ако всички се раждахме с един по-къс крак, кое щеше да е изключението и как щеше да бъде наричано то, с какво ли би било обяснено?
...............
И,
щом се вълнуваш от това, то то
Е част от твоя живот!
............
Да, но явно не всички са успели да се настроят така или да повярват, че заслужават и могат да имат къща, в която да не им е студено. Аз разбирам този субективизъм, за който говориш. Вярвам, че всеки има потенциала да направи своята реалност светла и щастлива (може би в рамките на няколко живота понякога Smile) и че пътят към затихването на страданията в света минава през индивидуалното щастие и мир. Но просто понякога си мисля и за това, което се случва там, за реалностите, извън моята.
Изглежда, все още повече преживяваш света "отвън", отколкото "отвътре". Когато намериш собствения си баланс, ти просто ще регистрираш промяна на света "отвън", като промяната ще е съобразно твоето промяна "отвътре". Аз също го правя, иначе сега нямаше да си говорим.
...............
Въпросът е откъде тръгва мисленето, че радиацията не е полезна за тях?
Навярно от там, от където тръгва всичко, довело ни до този момент. От това, как човекът, като явление композира този свят, в който се позиционира.
...............
Да, боледуват, когато наоколо добиват шистов газ (съвсем актуален пример от Еквадор). Боледуват и от всички наши болести, когато започнат да ядат от "цивилизационната" ни храна. А и ние сме в море от токсини от всякакъв вид. В тия условия бихме си боледували дори да имахме тяхната простота на възприемане на всичко.
Виждаш ли, аз визирам племената, които индиректно са засечени, че съществуват но наистина никой не е влизал в контакт с тях, понеже изглежда се крият добре. Все пак, по информация за племена, в които някой "цивилизован" влиза в контакт, ако е достатъчно просветен или духовно интелигентен, се установява, че в тези племена битува разбиране за света като цялост, дълбоки познания за Вселената, взаимовръзките с природата и Земята, от които можем много да се учим, успоредно с "варварски" за нас практики. За тях са "факт" други понятия, знания, реалности.
..............
Не оставай с впечатлението, че не се вълнувам от Ядрената грешка, шистовия газ,..., но вече се вълнувам не толкова интелектуално, защото това не ме е довело до никъде, а духовно , защото това ми помага да разбера много повече и по-мащабно, сякаш, по-цялостно. Когато погледът се вдигне над отделния проблем (да речем, чрез практикуване и на психо-енергийни техники, като достъпен за множеството инструмент), почват да стават явни взаимовръзки, в аспект непознат ни до преди това. Тогава и личният и общественият проблеми, добиват по-различен смисъл и "логика".