Дневник. Това-онова

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Яна
Опитен
Обратна връзка:

Мнение от Яна »

Yandra написа:..зер ще ги накажа лошо като им се сърдя ;)
И аз в някакви такива заблуди живеех. И понякога още така си мисля... Нелепо е, ама на... :oops:
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."

Изображение
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Тествахме новите настройки на Кирчо. Върна се от детска и каза, че не изпитва гняв към нито едно от двете момчета. Сърди ми се и иска да му върна гнева. Снощи се пробвах да му го върна, но днес ми докладва, че не се е получило (аз се кефя от това :) ). Той хем се смее, хем се прави на сърдит и чака да измисля как да му го върна. Според мен не държи толкова много да си върне гнева, колкото иска да изпита до къде стигат вещерските ми способности, защото ме гледа предизвикателно и игриво :lol:

Някакви идеи как се връща гняв? Винаги ме е занимавала мисълта дали можем да си докараме някоя емоция, която обикновено изчезва от ТЕС. Но никога не съм имала желание да експериментирам със себе си. Бих пробвала да върна гнева на Кирчо, но по-скоро мисля в посока каква друга "магия" да му направя така, че той да остане доволен накрая.
Чудя се, например, какво занимание да му измисля така, че да може да отделя адреналин. Някакъв спорт, разбира се. Но мисля и за други възможности.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Мая,защо изпитваш нужда да му измислиш нещо?За него важно ли е според теб това и той има ли необходимост от него?Макар и дете няма ли право на личен избор?Разберем ли себе си,ще ни е по лесно да разберем и другите.Ако някой на теб иска да ти измисли подобно занимание,а на теб да не ти се иска да се захванеш с него,какво се случва?Дали не повтаряш така грешката предавана от родители на деца/на нас/,а именно да ни се казва какво да правим,но не защото ние искаме,а защото родителите ни го искат.И ето ти шаблона,който лепваме,копираме и ни се насажда.На мен родителите ми казват какво да правя мислейки доброто ми разбира се,но не се осъзнават,че тяхното добро,може да не е за мен същото.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Мая, странно ми е, че задаваш този въпросно
по-скоро мисля в посока каква друга "магия" да му направя така, че той да остане доволен накрая
. при положение, че можеш и му интегрираш успешно разни работи.
Освен това си мисля, че несъзнателно ние все пак се стремим към изчистване на негативите от енергийното си поле (нали за това са преражданията и житейските уроци???), така че, на Кирчо и на всеки друг все пак му е хбава подобна промяна, но остава нещо като инерция или навик или срамежливост, дискомфорт... да приеме новото състояние на изчистеност. При това положение остава да се интегрира "приемам промяната към чиста енергия с радост" или нещо подобно. Поне при мен това е основното ПО което срещам при отхвърляне на поредния пласт от негативни натрупвания- дискомфорт от промяната към по-чисто енергийно състояние.
Хайде вещице, интегрирай- "харесва ми да ми правят добри магии" и "искам да стана вещер, като мама":lol: :lol: :lol:
Иначе въртиш гнева на дясно! и...
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

гената написа:...На мен родителите ми казват какво да правя мислейки доброто ми разбира се,но не се осъзнават,че тяхното добро,може да не е за мен същото.
Гена, не виждаш ли, че всъщност се обръщаш към себе си, а не към мен?

По начало тесам първо себе си и след това обръщам внимание на другите. Може да не си чел дневника ми назад, но наистина много съм тесала отношението си към Кирчо.
Макар и дете, той има право на личен избор. Преразказах разговорите с него доста съкратено, но мисля, че става ясно, че променяме нещо само, ако той иска. И че той настоява да направя нещо, за да оправя нежеланата ситуация.

Алиса, да, точно това може да направя - да му инсталирам убеждение, че иска да се променя. Само че през прокси :lol: За което смятам, че имам пълно право, Гена!, защото съм му майка и докато той е дете мога да взимам решения вместо него. Както, впрочем, вече съм му инсталирала убеждение през прокси и всички в разширеното семейство са доволни от резултата.
За завъртането надясно - не се бях сетила, може да го пробваме. Изобщо аз нямах голямо желание да му връщам гнева и съответно не положих усилия да мисля как да стане. Сега обаче нямам против той да си върне гнева. Мисля, че е изключително хубаво това, че той на тази възраст се учи да наблюдава емоциите си - вчера се ядосвах на момчето, днес не му се ядосвам - ми това е много яко за 6-годишно дете. Нека си се ядосва детето щом иска. Мисля, че е по-важно сега да се научи да познава емоциите си и да борави с тях.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

http://az-jenata.bg/article/10172/Detet ... e-stavash/

Гена!, защото съм му майка и докато той е дете мога да взимам решения вместо него.

Има родители които и след като децата им пораснат пак продължават да вземат или им налагат своите решения,и аз просто ти дадох пример със себе си от личния си живот.А от тук,кой както иска да разбира написаното:
http://selenabg.com/index.php/2008-08-1 ... 07-03.html

Другото нещо което се замислям сега,може ли едно 6год дете да осъзнае,какво му носи това,да опознава емоциите си и да ги променя и дали няма за него това да се превърне в нещо като една игра с един кой знае какъв край? Има големи и зрели хора не се осъзнават и не се възползват.:roll:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Мая, вчера исках да ти пиша ..нещо от сорта на това:
"Добре де, що пък да го няма съвсем гнева, нали идеята беше да го обединим, да му се радваме, да си го скътаме в някое чекмедженце и ако ни е необходимо да си го ползваме-когато и ако може да ни послужи...т.е. не гнева да контролира живота ни , а ние да си живеем живота без да ни пречи гнева/в случая е гняв, може да е всичко!/А пък и дали и кой му е необходимо той да е "напълно насъвсем безгневен"?!Поне аз така ги схванах нещата, дали нещо неправилно съм схванала пак, т.е. чула съм пак само това дето на мен ми отърва....!!"
Вчера обаче се заиграх с разни неща и не успях да пиша...
Днес като ти прочетох поста,особено това:
Изобщо аз нямах голямо желание да му връщам гнева и съответно не положих усилия да мисля как да стане. Сега обаче нямам против той да си върне гнева. Мисля, че е изключително хубаво това, че той на тази възраст се учи да наблюдава емоциите си - вчера се ядосвах на момчето, днес не му се ядосвам - ми това е много яко за 6-годишно дете. Нека си се ядосва детето щом иска. Мисля, че е по-важно сега да се научи да познава емоциите си и да борави с тях.
ииииии.... :D :D :D ти си най-готината мама, и аз искам такава мама,супер си!!!

И аз мисля, от сега да разпознава и да работи с емоциите е нещо ммнноо яко!!!
Майче, Алиса, Гената обичам ви!!!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

mayadob написа:Тествахме новите настройки на Кирчо. Върна се от детска и каза, че не изпитва гняв към нито едно от двете момчета. Сърди ми се и иска да му върна гнева. Снощи се пробвах да му го върна, но днес ми докладва, че не се е получило (аз се кефя от това :) ). Той хем се смее, хем се прави на сърдит и чака да измисля как да му го върна. Според мен не държи толкова много да си върне гнева, колкото иска да изпита до къде стигат вещерските ми способности, защото ме гледа предизвикателно и игриво :lol:

Някакви идеи как се връща гняв?
Идеята на ТЕС и ПЕАТ е емоционална свобода, т.е. не е елиминирането на дадена емоция, а свободния избор да я чувстваме или не. Не знам дали Кирчо е на възраст, в която може да разбере това в пълна степен. При всички случаи можеш да му припомниш, че когато ти се сърди той всъщност изпитва гняв, само че към теб. И че гнева му към онези момчета може да се върне с лекота,когато те не правят нещо, както той иска или му изнася.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Кирчо се опитваше безуспешно да си върне гнева няколко дена. Снощи направихме завъртане надясно. Първо направи няколко кръга и си представи момчето, но не изпита гняв. После поиска да направи още няколко кръга. Въртя се доста. Накрая си представи момчето и изпитваше гняв. Не знам как е било днес в детската, ще го питам.
lileane22
Участник

Re: Моя опит за лечението на екстрасистоли с ТЕС

Мнение от lileane22 »

Здравейте, аз съм много нова както в ТЕС така и във форума. Изчетох почти всичко от ЕМОЦИИ И ЗДРАВЕ, както и от КВАНТОВАТА СИНХРОНИЗАЦИЯ на Диана. Преди седмица писах в една от темите тук - "Споделяне", като очаквах някой да ми отговори. Сега продължавам с ТЕСането, но имам съмнения че нещо не го правя както трябва. Не че са ми се върнали екстрасистолите. Слава Богу там всичко е наред, мисля. Но изпитвам постоянен страх, че ще се върнат отново и пак ще изживея същия кошмар. Нещо май с настройката не мога да определя правилно. Опитах и с КС, но нищо не почувствах. По надолу ще поместя това, което писах в "Споделяне" и моля за съвет как да продължа или какво да променя в Настройката, така че повече да не се страхувам, че ще се върнат. До сега използвам следната фраза: "Въпреки че изпитвам непоносима тъга от загубата на моите родители, аз напълно и безрезервно приемам себе си!"

"Искам да споделя как си помогнах за лечението на екстрасистолите с ТЕС. Оперирана съм от топъл възел на щитовидната жлеза преди 20 години и въпреки че с това всичко е наред след операцията започнах да получавам екстрасистоли. Бяха много редки. По няколко на ден или през 2-3 дена, но когато се случеха ми се стъжняваше живота. Изпадах в паника. Мислех, че сърцето ми спира. Така допреди 2 години, когато ми се случиха много неприятни неща в личен план. Рязделих се с мъжа с когото живях 10 години като семейство. После почина майка ми, а 10 месеца след нея почина и баща ми. През това време екстрасистолите зачестиха много. Имах по 100, 200 на ден. Особено вечер. Изпробвах всичко. Бета блокери - 3 вида, пиех магнерот по две на ден, витамини, хранителна добавка, аюрведа и т.н. Но нямаше никаква промяна. След ХОЛТЕР и ехография на сърце - без аномалии. Накрая научих за ТЕС - техника за емоционална свобода. Реших да опитам. Нищо не губех. Прочетох книгата на Иван Петърнишки и изгледах няколко клипчета в Youtube. Спрях всички лекарства и започнах с почукване на точките. Това беше една сряда миналия месец. В четвъртък в четири след обед имах една екстрасистола и си помислих че пак се започва. Но до вечерта имах само още две. На другия ден продължих с потупването на точките и формулата за настройка и не почувствах нито една екстрасистола. Не можех да повярвам! Започнах да изследвам други неща и да търся от какво друго може да съм се успокоила и затова да не ги получавам, но не намирах друго обяснение. Реших че е нещо временно и че някой ден пак ще се върнат /всъщност още не съм напълно сигурна/, но въпреки всичко продължих с потупванията. Чак сега, един месец след това се осмелявам да споделя, защото искам да помогна на хората, които страдат от екстрасистоли, защото знам колко е травмиващо. Може би не на всички ще се отрази така, но ако опитате няма да ви навреди. А и още нещо - ТЕС помага за една цялостна промяна. Въпреки че съм много нова в това, мога да твърдя, убедена съм че чрез тази техника човек израства, открива нови възможности и нов поглед върху себе си и върху целия свят. Благодаря от сърце на всички, които са допринесли за разпространението на метода в България. Бог да ги благослови!"
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

lileane22, прави тес според 14-те стъпки. Много е вероятно да имаш проблемите и заради родителите ти, но може и това да не е коренът. Работи детайлно :!: с нюанси от сорта: В.ч. когато полусчвам екстрасистоли тов ми напомня на момента , когато еди кой си ми каза че съм еди каква си и се изчервих, а сега като си спомня за това даже ми се свива стомаха долу вдясно с леко припарване за 8, аз......
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
matro
Участник

???

Мнение от matro »

Дали свободният избор да чувстваме дадена емоция или да не я чувстваме, е избор на емоционалното ни тяло или е избор на духовното ни тяло? Обединявайки полярностите при даден емоционален проблем с ПЕАТ или изричайки фразата "Въпреки ,че........., аз си прощавам обичам се и напълно и безрезервно приемам себе си" при ТЕС, кой от всички аспекти на нашето тяло, (Физически,Емоционален, Ментален или Духовен) ни помага да имаме избора дали да чувстваме дадена емоция или не?Има ли излекуване без осъзнаване?Когато ни боли главата и с ТЕС премахнем главоболието, осъзнаваме ли причината, която този симптом появявайки се в тялото ни е искал да ни подскаже?Ако да, на какво ниво?Ако ви заболя главата от въпроси, вероятно и за това си има някаква причина :).
Поздрави
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Lileane22, много се радвам, че си се справила с екстрасистолите. Аз ги имах над 3 години и знам колко е гадно. За съжаление, на този етап, не мога да ти дам съвет как да се справиш със страха, че може отново да се появят. И при мен, след като изчезне даден симптом на физическо ниво, страхът, че отново ще се появи остава и трябва много, много тесане, даже доста повече, отколкото е било нужно за изчезването на симптома. Тесай си страха, друго не мога да те посъветвм.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Марто, от къде идва болката- от физическото, нали, но то е признак за проблем на ниво духовно.
От къде идват убежденията, които ни спъват живота- от обвързването им с някаква емоция, а тя идва от душата.
Аз, за сега, не отделям емоцията от духовното.
Кой от всичките ни аспекти, като същност, реагира на ключовите фрази?- този който е засегнат и вероятно всичките, понеже са взаимосвързани, иначе нямаше да те боли глава, ако не си задаваше интелектуални задачи от духовно естество.
Има ли излекуване без осъзнаване?- да при някой хора, и при Предизвикателство- варианта.
Според мен, на този етап!
:lol:
P.S.Тичай да четеш, това което пуснах у Фейса, там много добре е отговорено на много въпроси, дори и тези, които още не си задал. :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла

Re: Моя опит за лечението на екстрасистоли с ТЕС

Мнение от mayadob »

lileane22 написа:Нещо май с настройката не мога да определя правилно.
Какво не можеш да определиш?
Тесай страха. Тесай с тази фраза, която си написала:
Но изпитвам постоянен страх, че ще се върнат отново и пак ще изживея същия кошмар.
Хванал те е ПО (психологичен обрат). Тесай и него.
Публикувай отговор