Моите успехи с ТЕС!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Ами явно съм хванал точно това за което говориш и виждам колко е приятна промяната,а и стремежът ми е напред и нагоре! :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Преди малко баба ми каза,ТРЯБВА да отидеш днес до мазата!
Веднага нещо ми светна в главата,че ТРЯБВА,тази думичка всъщност колко е важна и какво влияние ни оказва?Още от деца родителите започват,това трябва и не трябва да правим и този шаблон всъщност колко лично на мен се усещам,че ми влияе и дали не е това,което пречи после да контролираме ЕГОТО СИ?
Ако заменим с ИСКАМ думата ТРЯБВА,не ви ли се струва,че това е нещо което поражда вече желание в нас самите,да го направим и да проявим разбиране,че след като този човек иска нещо от нас,значи е преценил необходимостта от нас?Какво ще кажете вие по този въпрос?
Трябва да се променя,да бъда здрав или искам да съм здрав и променен?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Ето,сега какво я попитах:
Какво искаш да ти взема от мазата?Т.е. какво е нейното желание,а не "трябва" нещо което всъщност мога да кажа,че не искам да направя и да си имам или намеря причина,но когато става за нейното желание,колко е по-различно.
Една дума,колко е съществена и колко голямо влияние може да окаже!Хмммм,днес на какви неща започнах да правя анализи и обръщам вече внимание.А знаете ли защо розата се смята за символа на живота?Когато ви подаряват дами роза,се замислям какво скрито послание има,което малко хора се замислят какво означава.По този повод днес ме хвана музата за поредната изненада:) :wink: :lol: .
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

И ето,че пак се оказа,че в живота няма нищо случайно.Темата беше за моите успех с тес,и скоро ми направиха забележка за това:)
Всъщност явно съм искал без да го осъзнавам напълно,да мина и по този път,за да се покаже едно непостоянство до къде може да доведе,а какво по-добро от личен пример,на който станахте свидетели и вие.
Изводът какъв е,чети,мисли и действай с ТЕС,после говори и спори! :wink:
Ей,днес ще падне купон!От сега ми е тръгнало да се забавлявам,а до довечера нямам думи!Забавлявайте и вие с мен ако желаете! :lol: :lol: :lol:
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nikimm,ще уважа желанието на Алиса да пиша тук.
Промяната настъпва с работа,макар и плавно и бавно,резултатите са налице.Знаеш,че има много хора,на които им е ясно какво трябва да правят,но не го прилагат на практика.Е,първото нещо което казвам когато ми се наложи пред приятели или други хора,че всеки един е това,което той сам си е избрал да бъде.Ако иска някой да се промени,само и единствено зависи от самият него.
Друго което осъзнах и разбрах от това,е че трябва да се науча да приемам хората такива каквито са,а не да се стремя да ги променям.
Поставям се на тяхното място и си давам сметка те как се чувстват.
Ако искаш нещо и не си го поискаш,няма как и да го получиш.
Ето тогава,за какво да се натискам да давам нещо,което никой не ми е поискал?:)
Ще изброя нещата които вече съм осъзнал и научил,защото виждам,че те не са малко и всъщност това промени коренно начина ми на мислене и живота.
Доверих се на ТЕС.Интуицията ми подсказа когато разбрах за техниката,че тя може да бъде моят приятел появил се в нужда,а също така и се вслушвам във вътрешният си глас.
Няма кой по-добре да знае от самите нас какви сме!
Ако спра и се отклоня от пътя си,има вероятност или да закъснея за там където съм тръгнал или да се изгубя по пътя.
Целта на повечето подобни техники и книги е една,само където както ние сме различни и те са различни.Не за всеки едно нещо което помага,за друг е гаранция,че също ще помогне.
И нека преди всичко слушаме и вярваме на себе си! :wink:
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

гената
Пет Окт 21, 2011 3:25 am
Alisa написа:
Сега, ще подчинявам ли живота си на този филм?

ivangp написа:
Но най-вече сме подложени на влиянието на собствените си мисли и убеждения и не е нужно да търсим истината в каквото и да е извън нас самите.
Помисли и върху това - на Алиса й е харесала тази система защото е потвърдила нейни вече съществуващи убеждения за силните й страни.

Алиса,на това не му ли се вика въпрос на избор,дали ще избереш да се ръководиш по вътрешната си интуиция и усещане или на някакъв външен фактор,метод както в случая говориш за Хюман Дизайн? Rolling Eyes

ivangp написа:
Какво ли щеше да стане, ако не ги бе потвърдила?

За мен има два варианта:
1.Или да търсим друга подобна алтернатива на Хюман Дизайн
2.Или да търсим отговора в нас самите,нещо което е проблем,че не гледаме себе си,вътре в нас,а извън нас и Иван това искаше най-вече да ни насочи вниманието./което аз намирам правилно за мен/
За това всеки е това което сам си е избрал и направил за себе си,а не някой друг или нещо друго.Както и да го погледнеш живота ни е това което сме!
Лично мое виждане и убеждение от моя живот!

Иван тук е много прав-Супер интересно ми е как хората извъртат дадено мнение, така че да съвпадне с тяхната теза.
И пак това пусто его..... Wink

http://terrafim.wordpress.com/otkroveni ... %B0%D0%BC/

гената
Пет Окт 21, 2011 4:25 am
http://www.cosmopolitan.bg/human-design ... dyaha.html

За мен това е поредното нещо което ни отклонява вниманието от самите нас!За какво служат медиите можем да се замислим също,а и една подобна статия разбира се какво прави?

гената
Пет Окт 21, 2011 4:35 am
http://www.cosmopolitan.bg/human-design ... page5.html

Ана Вълева и разказва за промяна в личния си живот: „Най-голямата магия за мен се случи на нивото на отношенията и връзките. Стратегията ми ми помогна да поканя определено количество хора да напуснат живота ми и по този начин да си спестя мъката да се старая да кажа правилното нещо.

Ето аз да кажа нещо от личният си опит без да ползвам стратегията.Преди четях за болести,привличах само болни хора.Спрях да чета за болести,започнах да се интересувам от други неща,започнах да привличам други хора и в личният ми живота настъпи коренна промяна.Е,каква стратегия,какви 5лв?
Всичко в самите нас!Не е ли така?

гената
Пет Окт 21, 2011 4:47 am
Alisa написа:
Иване, не знам! Аз съм в процес на търсене на отговори на въпросите, които срещам в житейското си развитие.

Защо не търсиш отговорите в себе си,а извън теб?Отговори си сама на този въпрос,не ти искам обяснение!

Alisa написа:
Значи аз съм привлякла в случая помощ, за да "видя" по-ясно себе си, понеже тази тема витае напоследък около мен.

Това не ти ли звучи,не съм уверена достатъчно в себе си и това което правя,искам някой отвън да потвърди това което си мисля,не съм достатъчно сигурна дали е вярно или греша и за това търся други източници които да ми го потвърдят?Не вярвам на вътрешният си глас,интуиция достатъчно,ами ако греша някъде и бъркам,трябва да ме насочи нещо.За какво са провалите в живота?Отново си отговори сама!

Alisa
Пет Окт 21, 2011 12:36 pm
Гена, ще ти обърна специално внимание на следното. Темата тук е Хюман Дизайн, а не Алиса. Иван се опита да измести плоскостта на разговор към Алиса. Изяснихме нещата, но на теб явно ти е по-интересна темата Алиса. Благодаря за вниманието, но няма нужда!
Един не търсен от мен съвет, ако искаш обърни му внимание. В твоята тема пишеш, че си открил тънката разлика в смисъла на съществуване на различните думи и как подмяната на една дума ти променя живота! Следващият етап е да вземеш съвкупността от подредени в изречение думи и да вникнеш в техния смисъл и голямата промяна ако подмениш едно изречение с друго. Още по-следващ етап е, да вземеш група от изречения, наречена текст и да вникнеш в смисъла на текста. След това да подмениш текста с друг и да откриеш още по-голямата разлика!
Желая ти успех в самоусъвършенстването, добре се справяш!
Wink

гената
Пет Окт 21, 2011 3:53 pm
Е,ще се научим да контролираме егото,след като сме захванали на хорото,ще го играем докрая! Wink
Alisa
Пет Окт 21, 2011 6:41 pm
А така! Благодаря!
Very Happy
Гената
Съб Окт 22, 2011 6:29 am
Alisa,ако това което става тук между нас надявам се,че ще се съгласиш с мен е добре не само за нас двамата,но е полезно и за всички във форума.Определено аз в случая те използвам за това,че чрез теб виждам свои слаби места и грешки които благодарение на теб ги отстранявам.Дано това не те обиждам,че съм така прям,но ето,че няма случайно и в това,че се познаваме и по-малко по необичаен начин двамата сме си полезни един на друг.Не се случва това случайно и всъщност чрез теб си давам сметка и осъзнах,за което още един път ти благодаряSmile,колко е важно човек да се осъзнае,че ако иска да помогне на другите,трябва да започне от себе си.
Грешката при мен е,че от малък гледам и наблюдавам другите,колко грешни неща правят и макар,те самите да си дават ясна сметка,че не трябва да ги правят започват сами да се въртят в един кръг и правейки едно и също получават едни и същи резултати.Виждайки правилните според мен неща,аз исках да покажа на тези около мен кое ще е хубаво за тях.Не случайно ми се случиха някои неща в живота,срещнах определени хора и сега съм тук,търся като много други истината,а който търси намира.Основната ми грешка-защо мисля и гледам другите,погледнах ли първо себе си,какво съм и аз от какво имам нужда да поработя върху самият мен.Е това,че ако в очите на другите тук съм се показал,че може би съм тъп и упорит мен не ме притеснява,защото ако човек не се движи,не мисли и говори,няма как да се развие и успее.Животът ти достатъчно те разтръсква,но каква поука си вземат хората от това?Някои си вземат урока,други остават в посредствеността и чакат.Също както и ако не се провали и издъни пред другите,да разбере къде е сгрешил,какво има още да отработва?А различните гледни точки на всеки един който сподели неговото виждане ни дава възможност да съберем и намерим една обща наша,която ние смятаме,че е най-добра за нас самите.И ето вътрешният ни АЗ в случая ни крещи отвътре,а ние се правим,че не го чуваме,но това не смятам да е дълго така,времето както лекува,така и учи,но и това не е правилно,а практиката и опитите да действаш,както и едно бебе не се отказва да проходи,макар,че в началото пада и после става,е това се случва и сега с нас.
Ще си позволя да напиша нещо което се надявам да бъде полезно на всички тук от книгата на Лари Уингет-Не се прецаквай сам!

Знанието не е сила,реализирането на знанието е сила.
Твоят живот си е твоя лична работа.И твой личен провал.
Поеми отговорност за него.
Научи какво трябва да направиш за да го поправиш.
Действай на основа това което си научил.
Наслади се на резултатите.
От истината боли,то така се разбира,че е истина. Wink

гената
Съб Окт 22, 2011 6:53 am
Сега се сетих и замислих,ето пак няма случайни неща,стига човек да си е казал какво иска.
На ПЕАТ семинара в началото Иван,когато се запознавахме ни попита за какво сме на този семинар?Едно от нещата,всъщност и най-важното за мен беше и го казах,искам да разбера и науча нещо повече за себе си.Сега с времето си давам сметка,колко е нужно и полезно за мен,че съм го искал и резултатите колко променят не само мен,но и живота ми.
Срещнах чудесен човек скоро,чувствам се приятно с него и виждам,колко по различно е всичко от преди,но и това,че имам много още да уча! Wink

nikimm
Съб Окт 22, 2011 8:54 am
Цитат:
Виждайки правилните според мен неща,аз исках да покажа на тези около мен кое ще е хубаво за тях.Не случайно ми се случиха някои неща в живота,срещнах определени хора и сега съм тук,търся като много други истината,а който търси намира.Основната ми грешка-защо мисля и гледам другите,погледнах ли първо себе си,какво съм и аз от какво имам нужда да поработя върху самият мен.

Гена, от известно време постовете ти са по-конкретни според мен. Very Happy Това осъзнаване според цитата отгоре, до който си стигнал за мен има стойност за всеки човек. Не е лесно да спреш да искаш да поучаваш другите и да ги научиш на това, което "трябва " според теб. Да оставиш нещата просто да се случват. За себе си аз смятам , че все още не ми станало втора природа да се движа през живота си отпуснато. Изпитвам обаче най-голяма радост от живота, когато просто оставя всичко да се случва и нищо да не манипулирам Very Happy .
Поздрави

Alisa
Съб Окт 22, 2011 9:03 am
Гена, вземи да преместиш всичко това в твоята тема!
Е, Гената не го премести!:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Не,че и ти ги премести.:)
Сега ги има и в двете теми,а и моите постове не мисля,че са много подходящи за тук.Исках да разбера само,този Хюман Дизайн с какво може да ми бъде полезен на мен и за какво трябва да обърна към него,само защото това е сега модерно и всичко е луднало?Каква нужда в един човек поражда това?
Когато отида в магазин и се започва да ми се предлага това което е модерно,а аз не съм искал това да ми се предлага,но и не ме попитаха аз какво търся и от какво имам нужда.Ако нещо е модерно всички тръгват с модата и ставаме модерни/ еднакви/,а ние такива ли искаме всъщност да бъдем?:roll:
Според мен само Иван може да ги измести като администратор! :wink:
Анатол Франс
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Гена, Алиса, така като гледам как вървят задявките при вас, логичният въпрос е кога най-сетне ще се съберете, че да мирясате? :D Приличате на пубертети в 7 ми клас - той й дърпа опашката, пък тя го ковлади на другарката. Последните 3 дена, като вляза във форума да прочета нещо полезно, чета само диалози между вас. А, мирясайте вече!
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

гената
Исках да разбера само,този Хюман Дизайн с какво може да ми бъде полезен на мен и за какво трябва да обърна към него,само защото това е сега модерно и всичко е луднало?Каква нужда в един човек поражда това?
Когато отида в магазин и се започва да ми се предлага това което е модерно,а аз не съм искал това да ми се предлага,но и не ме попитаха аз какво търся и от какво имам нужда.Ако нещо е модерно всички тръгват с модата и ставаме модерни/ еднакви/,а ние такива ли искаме всъщност да бъдем?Rolling Eyes
Гена, каква е разликата от това да ти препоръчат "модерна" книга и ти да хукнеш да си я купиш? Какво ти дава това, не ставаш ли еднакъв с многото други хора, които си я купуват и я четат? Дали не ставаш еднакъв с тях?
В какво точно, според теб, се състои разликата в двете ситуации?! Има ли в същност разлика?!:roll: :wink:
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Не мога да местя мнения от една тема в друга, която вече е създадена. Мога да местя мнения от една тема в нова тема. И мога да трия мнения.
Само вие като копирате и пействате можете да си местите мненията, но за да стане това трябва да се съгласувате, за да има хронологичен ред в постовете ви и да се вижда логиката на отговорите на единия след мненията на другия.

Като гледам какво е положението, това вероятно няма да стане скоро. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

гената
Не,че и ти ги премести
Според мен само Иван може да ги измести като администратор!
Който иска, намира начин, който не иска, намира оправдание! Можеше да го свършиш и да се обърнеш към Иван, за неговата част от задачката!

paraboloid, ние се учим взаимно, а ти научаваш ли се да приемаш другите барабар с изцепките им?! Всъщност нашите взаимоотношения търпят развитие в посока не събиране, а приемане!
Защо искаш да се съберем?!
Кои се кара, а ти искаш да го събереш, за да не се кара?!
Защо пубертетите непременно да са шумни?!
Какво в пубертетите не ти харесва, защо?
Кой пубертет не ти харесва?!....-за ТЕС!
:wink:
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Нищо не ме дразни, даже ме развеселява, но спамите темата. Ако си направите собствена тема "Алиса и Гена", който иска, ще чете за вашия взаимен процес. Защото иначе става като във вица, дето шопът се оплаквал на съселяните си, след посещение в София:..."Гледам, пише "жени", влизам, а то - тоалетна". :D А, да! Гена, ако искаш още повече да ти се разгърне процеса на развитие, може да се включа и аз. :wink: Но само в отделна тема.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Не мисля,че си спамя темата.По стечение на обстоятелствата станахте свидетели на един по различен начин аз да си осъзная проблем,който ми е от дете. Благодарение именно на всички тези захапки с Алиса,успях в събота вечер да си направя доста декларации в тази насока и да поработя здраво с ТЕС,но няма да бързам да споделям още резултата и какво подобрение настъпи днес в мен.Ще си кажа всичко без бой,обещавам! :lol:
Благодарности на всички вас които пишете във форума! :wink:
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

И така,набързо но не за последно по проблема ми за който повечето знаят,себореен дерматит.
Е от това което се случи тук с Алиса,се започна една сериозна работа в насоката,че търся одобрението,вниманието и това да се харесам на другите.От дете не са ми обръщали внимание,подиграваха ми се,баща ми пък все си мисли,че той е прав за всичко и така,ето ефекта се видя какъв е.Един шаблон лепнат от години и си го влача и ме измъчва и кара да страдам.Всичко си е в мен,не извън мен и това го казвам,за да
се замислят и други които четат това!
Всичките тези неща всъщност са ме държали в едно постоянно и неосъзнавано за мен напрежение,което ме е човъркало отвътре и причинявало тези мъки,проявявайки се като люспи.Разбира във всеки един човек причината е различна,но явно при мен тя беше такава.
Пиша си всички декларации които ползвам и продължавам да ползвам и ще ги поместя в темата си,резултата до тук е,че люспите ми по главата напълно изчезнаха,не ме сърби вече,както и по лицето намаляха значително.Хубаво е,че хванах верният път и ефекта е налице.Стомаха също не ми се подува,леко ми е и сега просто бавно но славно,гледам да хващам най-важните неща за да ликвидирам всичко в тази насока което имам за чистене.
Е,получава се.Още един път благодарности на всички вас,без които нямаше да стигна до този успех! :wink: :lol:
Анатол Франс
Yandra
Активен

Мнение от Yandra »

Гена, радвам се за успеха ти. Продължавай в същия дух :)
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
Публикувай отговор