Моите успехи с ТЕС!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nikimm написа:
Знаем,че е много важно да живеем тук и сега.
Да вероятно е така, но защо според теб е важно?
Ники,а защо декларацията която казваме по време на ТЕС е в сегашно време,а не в минало?
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

И ето още малко мисли от бележника ми:
Живей в сегашният момент.Усети какъв дар е настоящето.
Престани да бъдеш пленник на миналото си.Стани архитект на своето бъдеще!
Ако не опиташ,никога няма да знаеш! :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Нямам предвид времето, а защо ти е важно?
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nikimm написа:Нямам предвид времето, а защо ти е важно?
Лично за мен е важно,защото наистина се чувствам добре,по пълноценен съм когато съм в настоящият момент,вместо да се лутам в спомени и то по често наблягам на негативните за съжаление,а от там не се вижда и някакво ясно бъдеще!От това какво правиш и градиш сега зависи какво ще бъде утре.Ако днес казваме,че не сме добре,че нямаме пари,как утре ще е по различно от днес?
Казват,че е хубаво да живееш всеки ден като за последно,защото не се знае дали ще има утре!
Едно дете се ражда със сълзи на очите,а се посреща с усмивки.Живей така,че да се смееш когато умираш,макар и да те изпращат със сълзи на очи.
Много хора накрая на живота си съжаляват,че не са живели както трябва,а са се отдали само на работа и трупане на материални блага!
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Лично за мен е важно,защото наистина се чувствам добре,по пълноценен съм когато съм в настоящият момент,вместо да се лутам в спомени и то по често наблягам на негативните за съжаление,а от там не се вижда и някакво ясно бъдеще!От това какво правиш и градиш сега зависи какво ще бъде утре.Ако днес казваме,че не сме добре,че нямаме пари,как утре ще е по различно от днес?
Това имах пред вид. Говориш , че ти е важно да си в момента, но говориш за бъдещето :) . Дали не те интересува бъдещето повече от настоящето. Това го споменавам само, ако според теб това си заслужава ТЕС. Това че ти е важно не те ли кара да обръщаш прекалено много внимание на целта си, но в смисъл на "болезненост" , ако ме разбираш. Звучиш ми малко френетично, пак казвам не знам дали това, което пиша е така, а само така ми зучи.
Сега се сещам за един виц за една стоножка. Питали я как така върви с тези 100 крака и не се спъва. Тя се замислила и паднала. :) После й казали, че идва паякът да я изяде и тя станала и избягала. :lol:
Мислите идват от ума, за да ти създадат понякога съмнение и оценка. Дали обаче те (мислите) си ти? :!:
Днес мислите ти казват, че нещо е много важно. Утре получаваш друга информация, която примерно разширява информационния ти кръг и умът ти казва , че това от вчера вече не е толкова важно. Напълно възможно е според мен това, което ти казвам. Тогава това, за което говориш важно ли е или не е толкова важно? Ами ако вдругиден умът ти каже, чрез мислите ти нещо друго :!: Къде ще бъдеш ти в такава ситуация? :)
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nikimm написа:
Това имах пред вид. Говориш , че ти е важно да си в момента, но говориш за бъдещето :) . Дали не те интересува бъдещето повече от настоящето. Това го споменавам само, ако според теб това си заслужава ТЕС. Това че ти е важно не те ли кара да обръщаш прекалено много внимание на целта си, но в смисъл на "болезненост" , ако ме разбираш. Звучиш ми малко френетично, пак казвам не знам дали това, което пиша е така, а само така ми зучи.
Сега се сещам за един виц за една стоножка. Питали я как така върви с тези 100 крака и не се спъва. Тя се замислила и паднала. :) После й казали, че идва паякът да я изяде и тя станала и избягала. :lol:
Мислите идват от ума, за да ти създадат понякога съмнение и оценка. Дали обаче те (мислите) си ти? :!:
Днес мислите ти казват, че нещо е много важно. Утре получаваш друга информация, която примерно разширява информационния ти кръг и умът ти казва , че това от вчера вече не е толкова важно. Напълно възможно е според мен това, което ти казвам. Тогава това, за което говориш важно ли е или не е толкова важно? Ами ако вдругиден умът ти каже, чрез мислите ти нещо друго :!: Къде ще бъдеш ти в такава ситуация? :)
Поздрави
Ники,защо правим нещата по сложни от колкото са в действителност?
Ако се научим да задаваме правилните въпроси,ще получаваме и правилните отговори!
Препоръчвам ти да прочетеш Лидерът,който нямаше титла и Монахът,който продаде своето ферари на Робин Шарма,а след това прецени дали не трябва да прочетеш и другите му книги,възможно е откриеш отговорите на някои въпроси които имаш,а и не само ти.Възможно е да не ги откриеш,но няма как да разбереш ако не опиташ,нали?

Добре организираното време е най-сигурният белег за добре организиран ум!
Анатол Франс
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Аз лично съм започвал и недовършвал една книга на Робин Шарма - "Светецът, сърфистът и корпоративния директор." Не я довърших защото открих много несъответствия в сюжетната линия, както и липса на логика. Съжалявам, Гена. Знам, че сега си му фен и че е много известен, но уви, според мен има доста какво да се желае в начина му на повествование. Други книги от него не съм чел и не мога да ги коментирам.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

ivangp написа:Аз лично съм започвал и недовършвал една книга на Робин Шарма - "Светецът, сърфистът и корпоративния директор." Не я довърших защото открих много несъответствия в сюжетната линия, както и липса на логика. Съжалявам, Гена. Знам, че сега си му фен и че е много известен, но уви, според мен има доста какво да се желае в начина му на повествование. Други книги от него не съм чел и не мога да ги коментирам.
Тази книга и аз не съм я чел,прочел съм 4 до тук.Другата седмица като мине семинара с него,ще споделя впечатления,а и един автор на мен може да ми допада,не означава,че на теб или някой друг също може да допадне,както и на мен някой автор който на теб ти допада,на мен да не ми е интересен,но лично аз се радвам,че попаднах на него и успях да осъзная много неща.Книгите му са леки и приятни за четене,лесно разбираеми са,което си има някакво значение.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Днес получих този мейл от жената която ми каза за ТЕС,оперирана е от рак,отказала се е от лъче-терапията,сега дори ако се говори за рак,тя казва,аз не съм болна.Рядко прави ТЕС,но все пак се е убедила,че работи и има ефект.Записа си наскоро и час при хомеопат,останала е много доволна,и ето какво споделя днес:
Случи се нещо много странно. Ще го опиша малко по-подробно, за да е ясно: вчера ми правиха изследване както ти казах на бъбреците и имах голямо количество албумин /белтък в урината/. Днес отидох за другите изследвания, но междувременно снощи правих много пъти ТЕС на емоциите, които предизвикват бъбречни заболявания - взех ги от Луиз Хей /таблицата отзад/ и понеже отговаряха но това, което съм мислила тогава - на 16 г за пръв път се разболях от бъбреци, мисля че добре направих декларацията. И днес лекарят се запъна да го направим пак - нямаше нищо! Не мога да си го обясня - толкова бързо да се повлияе?! Единственото, което беше различно е, че тест-лентичките бяха на различни фирми. Как ти се струва?
Много се зарадвах и исках да ми каже какво точно е тесала за да го споделя тук,отговора е:
Качи го, ако искаш, защото аз просто не вярвам и няма да го кача. Декларацията беше: "Въпреки че изпитвам критичност, разочарование, срам, реакции като на малко дете, които довеждат до болки в бъбреците, пикочния мехур и албумин в урината.....". Тези неща преписах дословно от Луиз Хей.

И освен това искам да ти кажа, че ОБЕКТИВНО вчера видях как посиня тест-лентичката, а днес - не. Просто не мога да го асимилирам! И вчера и днес бях в лабораторията, когато правиха изследването. И не съм тесвала повече от 5-6 пъти.
Друго което ми каза,след часът при хомеопата усетила сила и енергия, а аз на майтап и казах: "Гледай да не литнеш!", а си има проблем с ходенето, но тя каза: "Аз си летя!":). Много се радвам за нея! Голям сладур е, на 65г.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

И така,днес направих нещо,което аз намирам за много важно и отдавна трябваше да го направя,но сега му е дошло времето,сега го направих.
Написах на лист хартия какво искам да постигна от живота.Виждам,че промяната започна точно тук от този форум,а това което се случва за мен е нещо наистина много различно от това което беше до тук,това което и аз бях преди да открия ТЕС.Е трябва да ви кажа,че като човек,който сам вече започна да гради живота си,да рисува това което иска и харесва,се чувствам перфектно,всичко да правиш с лекота,с желание и без никакви притеснения и страхове,просто наистина ти открива едни нови хоризонти,които не си подозирал,че съществуват и един ден ще стигнеш до тях.Уверявам ви,че подобно пътешествие е адски приятно и интересно,пътешествие което всеки от вас може сам да си подари,стига първо да има желание и да вярва с себе си,да не стои на едно място и да чака и да прави неща,които досега никога не е правил,да се изправи срещу страховете и да не забравя най-важното,винаги да бъде себе си и слуша вътрешният си глас!
Страхотно е всеки ден да осъзнаваш все по-вече неща и да изгаряш от желание и ентусиазъм да направиш нещо по различно,да бъдеш един малък Бог на собственият си живот,да си полезен на другите,да виждаш как промяната те среща с нови хора,събития,случки и преживявания,които са различни от тези които сме изживяли досега.Пожелавам успех на всички! :wink:
P.S.Ако някой се запита и какво толкова има да си го пиша това желание какво искам на лист хартия,ами има и ето пример веднага личен давам-преди месеци Иван знае,имах голямо желание да организирам хора за ТЕС семинар в Габрово,но не се получи.Сега написах желанието си,макар и тук във форума и семинар ще има. :wink:
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

И не забравяйте,че най-добрата мотивация да постигнете нещо по различно от това което е било до сега е да помогнете на себе си,всичко зависи само и изцяло от самите вас,а не от книгите,филмите или това което някой друг ви говори по семинари.
Ще успеете когато усетите,че сте готови за това и вярвате,че ще направите тази промяна,а знаете,че всичко си има цена в този живот.Да стоим и да не правим нищо е прекалено висока цена и ако не сте го разбрали вече,толкова по зле за самите вас! :wink:
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Сега се сетих за нещо което искам да споделя с вас.
Една от промените в мен които много ме радват,е че се научих да приемам нещата които ми се случват,че не са случайни и ако съм искал да стане нещо или направя,а то не се стане както аз искам,си казвам,че така е трябвало и не е случайно.Няма за какво да се ядосвам и страдам.
Ето един пресен пример за който ще споделя.
В началото на седмицата споменах на моя приятелка,не е от Габрово,че ми се иска да уикенда да се съберем,да и гостувам в събота вечерта,на другият ден да си направим едно барбекю.Едно от нещата които знам,че трябва да променя в живота си и съм тръгнал да правя е,че напоследък търся по често срещи с приятели и хора,отколкото да стоя затворен в къщи и да искам нещо по различно да ми се случи,тъпо е и съм си давал сметка не един път досега,че правя неща които осъзнавам,че не ме водят до там където искам да стигна,но вината си е изцяло моя и за това и резултатите са ми били такива,незадоволителни или никакви.В нейната компания,приятелят и ми е приятно и ненатоварващо когато съм с тях,няма да се оплакват и да се натоварваме взаимно.Но прогнозата на времето се оказа неблагоприятна за това намерение и ето положителното което ми се случи от това.Разбрах вчера за една книга,адски ме грабна заглавието.Пуснах в гугъла да видя какво пише за нея,видях и друго заглавие и купих последните книги от две различни книжарници и си поръчах трета книга,която е останала от всички книжарници на Хеликон в Благоевград и ще ми я изпратят до Габрово.Е ако това не е трябвало да се случи точно,ей ме на къде съм.:)
Сега започнах едната и се кефя на това което чета,така че ето какво е положителното което понякога на човек също може да му се случи,макар да съм искал едно,а то стана съвсем друго.
Именно за това не е правилно ако нещо не стане,да си казваме,нямаме късмет,просто поглеждате напред и минавате през тази врата,която се отваря пред вас и загърбвате тази която се е затворила! :wink:
Движение му е майката!
Харесвам много тази мисъл-Ако минавате през ада,не спирайте да вървите!
Уинстън Чърчил
:D
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Ако животът ти е една кръчма,в която отиваш и не знаеш какво искаш да си поръчаш,тогава нищо и не получаваш.Оставаш си само с мисълта,че си искал нещо!
Моя мисъл :wink:

Ако имаш проблем и искаш да го разрешиш,но не знаеш накъде да тръгнеш,виж първо дали не си ти проблема! :idea:

Е,вече се гордея с тези две мои мисли! 8)
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ето Гена, местя тук разговора.
Alisa
Цитат:
Времето ....... нали си даваш сметка,че минаваживотът е кратък?

Цитат:
и дали не пропускаш нещо важно,задълбочавайки се върху това да изчистиш емоционалните си проблеми и не обръщаш внимание и на другите неща от живота!

Гена, я поработи над тези си фрази, като ги произнасяш в първо лице сегашно време! Приятелско подканване.
Wink
гената
Я дай по директно за това,към какво искаш да ми насочиш вниманието?
Честно,не схващам идеята ти.Отговори ми или в моята тема или в дъра-бъра,да не спамим тук!
Преди да зачезнеш, няколко човека ти обърнахме внимание, че приписваш собствените си твърди и дали правилни:idea: убеждения, върху други хора и ги залепваш, като етикет. В същност би било добре, да се изчистиш от тези твърди клишета и тогава няма да ти пречат в живота, а и ще спреш да ги проектираш върху други хора.
Освен това, както вече написах, а и според техниката, най-добър резултат се постига като говориш за нещата в сегашно време, сякаш се случват в този момент с пълната им сила. Това е! Виждаш в другите себе си- тази идея много помага, да си чистим собствената градина.
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Искам да те попитам,ти през живота си досега правила ли си големи грешки и ако да,то как ги разреши?
За да ти дам пример със себе си по този въпрос,аз на 25г разполагах с милиони и се издъних.Минах и през покер автоматите,като всичко аз си направих така да стане и вината си е моя,на никой друг.Получих много голям урок.
Не се пропих и не давех мъката си в алкохол,нещо към което други прибягват в доста подобни ситуации.Парите развалят хората.
Заведаха дело срещу мен за 80 000 000лв на другите пари/говорим за преди 15г/ и го загубиха,а и парите които се оказа,че дължа после бяха по малко,но това няма значение.
Имах месечен оборот от над 200 000 000млн.лв.Големи цифри,но не преувеличавам.Сега съм на 40г,осъзнах много неща и стигнах до някъде където не всеки би стигнал,ако сам няма желание да промени нещата човек наистина който и да е до него и да иска да му помогне ползата е нулева.Не твърдя,че съм безгрешен,но и едно нещо е много вярно което осъзнах също наскоро,ако не обичаш себе си и не си помогнеш първо на себе си,как ще помогнеш на другите?
ТЕС го открих януари месец тази година.Минавали са ми мисли и за самоубийство след като нямах и подкрепата на родителите си.Нямам сериозен здравословен проблем след преживяното,а както е ясно човек след подобни неща случили се му в живота,като това не е всичко,но не искам да изпадам в детайли,дали не трябваше да съм хванал вече нещо по сериозно?
Не съм чел книги по това време,не ме е влечало четенето ни най-малко съм си имал идея за подобни техники и лечения за които говорим днес.
Чувствам се перфектно и предполагам това се долавя от всички.
За мен не всичко става само с ТЕС,това исках да наблегна казвайки точно това към което ми насочваш вниманието ми в поста на trend,а мисля че за да съм оцелял досега има какво да споделя и да дам за пример,поправи ме ако греша някъде!
За това ми бе и въпросът в началото към теб!И още веднъж искам да ти благодаря,защото и за това което сега постигам всеки ден,го дължа и на теб преди да зачезна! :wink:
Анатол Франс
Публикувай отговор