Хашимото - Предизвикателство
Ще се намеся! Всичко правим поради неудобства във всяка една сфера, ако няма такива нада ли някой ще си мръдне пръста за нещо! Това е моето убеждение! Чувал съм и една поговорка, която не знам колко е известна и културна , но гласи "всичко по зор се прави" 

"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Ами хора, аз явно съм от друг свят, където хората не се фиксират върху страданията и не ги смятат за двигател в живота си. Благодарение на това аз не влязох в ТЕС фиксирана върху негативни емоции, симптоми, очаквания за оздравяване, осъзнаване и т.н., което мисля, че направи нещата за мен по-простички и леки. Това в моя свят е добро.
Лошо ли е това във вашия свят? Трябват ви страдания за да се променяте и развивате?
За мен всичко е в това върху какво човек избира да фокусира вниманието си – иначе и страдания, както и късмет, както и магия в живота на всеки има. В крайна сметка каквото сами си изберем - то ще ни движи. Каквото сами си изберем да материализираме - то ще е, и никой не може да ни го отнеме, защото то е нашия избор.
Лошо ли е това във вашия свят? Трябват ви страдания за да се променяте и развивате?
За мен всичко е в това върху какво човек избира да фокусира вниманието си – иначе и страдания, както и късмет, както и магия в живота на всеки има. В крайна сметка каквото сами си изберем - то ще ни движи. Каквото сами си изберем да материализираме - то ще е, и никой не може да ни го отнеме, защото то е нашия избор.
Аз както казах по горе страданията си ги имам, съвсем друг е обаче въпроса дали ми трябват за да се променям, дали искам и дали ще правя така, че да материализирам точно тях като движеща сила в живота ми, дали можеш да ме убедиш в това, че те ми трябват за да ме движат, дали има някаква полза да ме убедиш точно в това ... макар и да си оставаш авторитет за мен
. Примирие ...
?

Ама ние не сме във война, че да сключваме примирие. Аз не искам да те убеждавам, че са тинужни. Аз просто изразявам мнение и логически показвам несъответствията които намирам в твоите мнения. Това е дискусия, а не спор. Според мен в случая от твоя страна имаме негативно отношение към определена дума. Т.е. към думата страдание. както преди е имало такова към думата мисля.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
nia, аз съм със същото впечатление. Ти бягаш и се дърпаш от думата "страдание", сякаш има някакво чудовищно заклинание в нея, което, ако я употребиш (отнесеш към себе си), ще те стисне за гушата и целия ти хубав свят ще рухне. Твоето вътрешно "примирие" ще рухне! Сякаш те е страх и някои друг да спомене думата, във връзка с теб, сякаш това е най-тежкото обвинение срещу теб!:idea:

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аз мисля, доколкото мога да направя анализ на себе си, че понастоящем (защото аз съм процес) подсъзнанието ми се стреми към точки, които носят в себе си баланс между „хубаво” и „лошо” (нещо като примера със „свиден”), просто интуитивен стремеж ..., така сякаш ме дресираха ТЕС и другите техники, а може да съм си имала нещо и от преди – да се стремя към баланс на махалото. А и налагало ми се е да тесам както "отрицателни" неща, така и "положителни" неща в живота си, така че ... нямам афинитет нито към едната, нито към другата крайна точка на махалото. Не мисля, че имам някакво специално отношение към тях, специалното ми отношение е към средната. Вероятно и за това не ми се иска крайни точки на махалото ми (защото страдание, както и болка, и прилепване определено за мен са такива) да бъдат обявявани за важни или движеща сила в живота ми, защото за мен има достатъчно „балансирани” думи или неща, които да ме движат.
Освен това аз колкото повече навлизах в ТЕС и изобщо алтернативното, толкова повече осъзнавах, че нищо на този свят не е категорично или сигурно, заради което допълнително ме заинтригува магията, която за мен всъщност е точно това, което Диана я нарече – комбинация от ум и не-ум. Точно това взаимодействие между ум и не-ум ме е интересувало винаги (и преди ТЕС) и мисля, че то с достойнство може да носи титлата "двигател в живота ми", колкото до страданията – те изобщо не могат да с котират, ако разчитах на тях, доста недоразвита да си бях останала
, а и ТЕС, и вас нямаше да познавам.
Така го чувствам на този етап ...., какво да направя ..., а и каква е ползата да правя нещо, като не изпитвам нужда от промяна в момента.
Освен това аз колкото повече навлизах в ТЕС и изобщо алтернативното, толкова повече осъзнавах, че нищо на този свят не е категорично или сигурно, заради което допълнително ме заинтригува магията, която за мен всъщност е точно това, което Диана я нарече – комбинация от ум и не-ум. Точно това взаимодействие между ум и не-ум ме е интересувало винаги (и преди ТЕС) и мисля, че то с достойнство може да носи титлата "двигател в живота ми", колкото до страданията – те изобщо не могат да с котират, ако разчитах на тях, доста недоразвита да си бях останала

Така го чувствам на този етап ...., какво да направя ..., а и каква е ползата да правя нещо, като не изпитвам нужда от промяна в момента.
А ако нямаме страдания какво се случва?Щяхме ли да търсим,да стигнем до ТЕС и т.н.?Всъщност нали те ни карат да започнем да търсим промяна и решение,ако не коя е причината да се развиваме и осъзнаваме?колкото до страданията – те изобщо не могат да с котират, ако разчитах на тях, доста недоразвита да си бях останала , а и ТЕС, и вас нямаше да познавам.
Оставям това на Иван да го анализира,ако желае разбира се,аз не искам да вземам отношение по въпроса по ред причини!Образно Иван е разума в моя ТЕС свят. Имам нужда да ме балансира, но иначе правя това което на мен ми се иска и в живота ми се материализира то .

Всъщност тук по някакъв начин разбирам и за какво е този аватар който си сложила и те попитах преди време за него!
Имаш нужда от нещо,в теб може би се таи страх и тъга..........
Имам нужда да ме балансира
Последно промяна от гената на 05 Юни 2011 11:28, променено общо 1 път.
Ако приемем образно, че Иван е „РАЗУМА” (за мен), а аз съм „ПОДСЪЗНАНИЕТО” (пак за мен), когато обединя двете, няма да ми бъде нужен баланс.
Сигурно ще попиташ кога смятам да ги обединя – питай в алфа, мен този въпрос не ми стои на дневен ред, те си знаят, пак образно – те са там, на границата. За мен, щом все още се забавлявам така, значи всичко си е ОК така
.
Сигурно ще попиташ кога смятам да ги обединя – питай в алфа, мен този въпрос не ми стои на дневен ред, те си знаят, пак образно – те са там, на границата. За мен, щом все още се забавлявам така, значи всичко си е ОК така

Която и да е книга на Хосе Силва да вземеш – всяка става, защото аз няма да мога да те въведа по-добре от автора.
За мен това е интуицията, по-мъдрата част от мен. Но понеже смятам, че каквото и друго да ти кажа сега е възможно да не ме разбереш правилно, прочети, опитай и ще говорим. Ако решиш да му се отдадеш те очаква страхотно приключение – поне за мен беше така в началото, а после става част от теб или по-точно осъзнаваш, че интуицията винаги си е била част от теб, но ти не си познавал и използвал пълния и капацитет
.
За мен това е интуицията, по-мъдрата част от мен. Но понеже смятам, че каквото и друго да ти кажа сега е възможно да не ме разбереш правилно, прочети, опитай и ще говорим. Ако решиш да му се отдадеш те очаква страхотно приключение – поне за мен беше така в началото, а после става част от теб или по-точно осъзнаваш, че интуицията винаги си е била част от теб, но ти не си познавал и използвал пълния и капацитет