Защо да вярваш на нуждата си, като утре може да си се освободил от нея, с ТЕС например Wink
Разбира се днес е една утре е друга! Гладен съм сегам, сега искам да правя упражнения и така нататък и така нататък, това имам пеед вд под вяра, например а усетиш че тялото ти има нужда от почивка и т. н. и т.н. това е.
Както мисълта, която "зависва", когато се оптваме да наблюдаваме 2 точки едновременно /при КС/ , тъй като това не го умее, същото сигурно става с Егото ни, когато се опитваме да погледнем едно нещо като черно и бяло едновременно. Да речем че се виждам като добра и лоша едновременно, като работлива и мързелива, като красива и грозна, Какво ще стане тогава с Егото ми?
Вяра, ок, ти обичаш да си обясняваш нещата, което явно е твоят начин за действие. Дали зависва или не, но всяко твое дейсвтие е двуполюсно. Маджик уоман е пуснала много силна статия по повода. По-добре не мога да го обясня от написаното там.
Всичко е въпрос на гледна точка,за това сме и различни!
Колко гледни точки имаш ти през деня, можеш ли да ги преброиш за себе си, да видим ще можеш ли да изброиш всеки един път когато вземаш решение. Гена, не съм гледал кой пост точно коментираш

, дори и да е мой всичко си е ок. ВСИЧКО е динамично, гледните точки също. Аз имам чуството че ти вярваш в това че гледната точка в определен момент те определя като личност. Т.е. да поясня да не звучи двусмислено. Това , че гледната ти точка е някаква в определен момент означава ли, че ти си точно такъв, каквато е гледната ти точка, т.е. вярваш ли си на гледната точка

. Много често ние се идентифицираме с гледната си точка , а тя се мени, защото всичко се мени. Редовно сме подучавани от родителите си да не меним гледната си точка, като признак на юнаклък и честност, обаче в същото време всичко в животът се мени ежесекундно.
Казват,че успял човек е този който е победил себе си,а това кой как го разбира е друг въпрос!
Да победиш себе си означава първо да се бориш със себе си

Има една народна приказка, която е оцелява през вековете: Човек какъвто се родитакъв и умира" , бих добавил "той може само да се приеме"

"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет