Спешно имам нужда от помощ за болен приятел!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Относно това - да го оставим той да си решавадали да се бори, дали да живее или не....тук не знам какво да кажа. В случая не е ли същото ако едно малко дете или бебе е болно и родителят го остави то само да си реши дали да оздравее или не? имам предвид, че състоянието на Димо в момента не му позволява сам да прави каквото и да било, той сега не се различава много от едно малко "голямо" бебе? тук май стигам отново до въпроса - кога и на кого може да се прави прокси? А може би и защо?
Ако си съгласна, че човек е триединство на тяло, разум и душа, тогава подчертания текст е проявление на разума и тялото, не на душата(емоциите). Ние работим в контакт с душата (емоциите) и в този смисъл, докато човек е жив , независимо бебе или възрастен, той има и трите съставки в наличност и контакта душа-душа е налице. За това говорим и вие с Поли, да чистите емоциите си(отношението си)към проблема, защото влияете на Димо на чисто емоционално(духовно) ниво. Надявам се това да ти изяснява нещата. Във връзка с това, не е и толкова нужно, да имате конкретна информация от лекарите(тяхната гледна точка), защото те наблюдават и участват едностранчиво на ниво физика (тяло), по-вярна би трябвало да е информацията, която получавате на ниво души (емоции с прокси или КР в моя случай).
И във връзка с последното, аз продължавам да влизам в Чистото Осъзнаване, с намерението "случва се най-доброто за Димо" . Мойте усещания са добри, но и време се иска, нещата да се проявят на физическо ниво, което пак зависи от Димо- аз се явявам само посредник. И ако това може да ви помогне с нещо, моето усещане е, че той не иска повече помощ, защото вече е направил своя избор, който е очевиден и за вас! Остава и вие да приемете този факт.
Ако перефразирам: Правим каквото и колкото можем, Димо избира какво да става!
:)
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Мари, на всеки и на всичко може да се прави Прокси.
Защо? Защото ако се прави има 50% шанс за промяна на нещото, ситуацията, растението, животното, човека.
Ако нищо не се прави от никого, шансът е = 0%.
Идеята, не е да не правим Прокси изобщо, а да не сме привързани към резултата.
Не да не го желаем, а да не го желаем отчаяно и на всяка цена.
За това е писано доста в други теми.

Принципно, според мен ти не разбра, за какво говоря, и върху какво акцентирам. А това върху което акцентирам е изказването ти, че явно еди какво си става.Виж цитата в поста ми!
Явно = Факт. А ти не знаеш дали е така. Няма как да знаеш.
Сега препрочети поста ми в светлината на този акцент и вероятно ще го разбереш по различен начин.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

Alisa написа:
Относно това - да го оставим той да си решавадали да се бори, дали да живее или не....тук не знам какво да кажа. В случая не е ли същото ако едно малко дете или бебе е болно и родителят го остави то само да си реши дали да оздравее или не? имам предвид, че състоянието на Димо в момента не му позволява сам да прави каквото и да било, той сега не се различава много от едно малко "голямо" бебе? тук май стигам отново до въпроса - кога и на кого може да се прави прокси? А може би и защо?
Ако си съгласна, че човек е триединство на тяло, разум и душа, тогава подчертания текст е проявление на разума и тялото, не на душата(емоциите). Ние работим в контакт с душата (емоциите) и в този смисъл, докато човек е жив , независимо бебе или възрастен, той има и трите съставки в наличност и контакта душа-душа е налице. За това говорим и вие с Поли, да чистите емоциите си(отношението си)към проблема, защото влияете на Димо на чисто емоционално(духовно) ниво. Надявам се това да ти изяснява нещата. Във връзка с това, не е и толкова нужно, да имате конкретна информация от лекарите(тяхната гледна точка), защото те наблюдават и участват едностранчиво на ниво физика (тяло), по-вярна би трябвало да е информацията, която получавате на ниво души (емоции с прокси или КР в моя случай).
И във връзка с последното, аз продължавам да влизам в Чистото Осъзнаване, с намерението "случва се най-доброто за Димо" . Мойте усещания са добри, но и време се иска, нещата да се проявят на физическо ниво, което пак зависи от Димо- аз се явявам само посредник. И ако това може да ви помогне с нещо, моето усещане е, че той не иска повече помощ, защото вече е направил своя избор, който е очевиден и за вас! Остава и вие да приемете този факт.
Ако перефразирам: Правим каквото и колкото можем, Димо избира какво да става!
:)
Алиса, няма начин да не съм съгласна с триединството :))) иначе нямаше да съм тук, в този форум. Лошото е,че много трудно нашата душа може да бъде чута (((( разумът е взел думата и не я дава на никой... За Димо - днес е бил събуден след почти 1 месец сън. Поли е разговаряла с него за първи път от един месец насам. Каза ми, че е била много шашната и не е знаела какво да му каже. За Димо е минал само 1 ден оттогава... първите му думи са били, че в тази болница не се грижат добре за болните (( питал е за децата им, искал е вода, която все още няма как да пие...дразнел се е, че тя не го разбира добре /тръбите му пречат да говори/....все неща, идващи от разума :))))
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

ivangp написа:Мари, на всеки и на всичко може да се прави Прокси.
Идеята, не е да не правим Прокси изобщо, а да не сме привързани към резултата.
Не да не го желаем, а да не го желаем отчаяно и на всяка цена.
За това е писано доста в други теми.
Иване, с това съм абсолютно съгласна, не само съгласна, а и убедена. Обяснението за мен си е, че когато искаш/не искаш нещо, ти минаваш в неравновесно емоционално състояние, например 6-7 от 10, а силите на равновесието се стремят отново да те върнат в 0-1 и те търсят най-прекия път /с най-малък разход на енергия/ към равновесието, който най-често е просто да ти отнемат това, което искаш или да ти дадат, това от което те е страх... нещо такова... Затова се стремя,когато искам/не искам нещо да съм почти безразлична към резултата. Естествено това най-лесно го постигам с ТЕС, иначе лъжа само себе си :))))
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

За Димо - днес е бил събуден след почти 1 месец сън. Поли е разговаряла с него за първи път от един месец насам
Eй това вече е супер новина! :D
За Димо е минал само 1 ден оттогава... първите му думи са били, че в тази болница не се грижат добре за болните (( питал е за децата им, искал е вода, която все още няма как да пие...дразнел се е, че тя не го разбира добре /тръбите му пречат да говори/....все неща, идващи от разума Smile)))
А сега да видииим, 1 ден или 1 месец?! за разума ще да е 1 месец, ама за душата? там където тя е била, докато Димо е бил в кома май няма токова нещо като време :idea:
И от къде, или от кога, Димо е наясно, че обслужването не е добро, ако все е бил в кома(приспан), а пък е бил само "1 ден" в болницата?
Защо ще иска вода, ако в съзнанието си тои е с тръби в устата?-т.е. в Чистото му Осъзнаване, той е здрав и жаден и тези тръби са излишни!
Гневър му от какво всъщност е- от тръбичките в устата, от неясното осъзнаване скок тук-скок там във времето и пространството (бунта на подсъзнанието, да пребори рамките на съзнанието)...сигурно и други неща?! Предполагам, че като съвсем "дойде на себе си" ще се изяснят нещата.
Много се радвам за вас! Моля те, да продължиш още с информация по този случай.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

но искам да ти кажа, че приятелят ми е много по-добре! Smile Спрях да пиша в темата за него, защото се надявам,че оттук нататък ще пише жена му, тя обеща когато може и има сили да пише, а може би и Димо един ден ще напише нещо, той има много неща за разказване Smile Smile Едно само ще кажа - ТЕС наистина помага!
Пренасям това тук и чакам още инфо!!! Моля! :D
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

Alisa написа:Пренасям това тук и чакам още инфо!!! Моля! :D
Алиса, просто не мога да не ти отговоря! :) :) След "събуждането" на Димо имаше една-две крачки назад, но най-важното според мен е,че той пое нещата в свои ръце, вече контролира всичко около себе си, интересува се от лечението си, дори сам определя колко процента от дишането да е негово и колко от апарата :) Очакваме скоро да бъде напълно изключен от апарата и да започне да диша сам:) :)
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Хубаво е,да прочета такива приятни новини,много се радвам че всичко се нарежда така! :D
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Благодаря, mary089! :D
aurelia1507
Участник

Мнение от aurelia1507 »

Наистина новините са страхотни! Дано скоро да се оправи съвсем Димо :)
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Мари, пиши си тук, моля те и ни казвай новините, че според мен твоята приятелка и въпросният Димо скоро няма да се включат.
Обикновено хората пишат тук, когато търсят помощ. Като я получат и се оправят, обикновено си намират по-важни занимания от това да споделят и така да помагат и на други нуждаещи се.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

ivangp написа:Мари, пиши си тук, моля те и ни казвай новините, че според мен твоята приятелка и въпросният Димо скоро няма да се включат.
Поли всъщност се "включва" непрекъснато, защото тя чете темата и други теми във форума, когато има възможност. Наистина сега й е адски натоварено - всеки ден тича до болницата по 2-3 пъти, колкото я пускат стои там при Димо, работи, грижи се за децата.....
В случая аз съм нещо като говорител :)
Ето последни пресни новини:от днес Димо е без тръбите, с които беше интубиран, диша почти самостоятелно, само кислородна маска ползва за помощ. Може и да говори с глас вече :) Храни се по мъничко :) :)
mary089
Активен

Мнение от mary089 »

Последни новини за Димо - от днес е изведен от реанимация и е в болничното отделение. Като цяло е по-добре, доста отслабнал. Сега му предстои да се учи отново да се храни, да ходи, да диша напълно самостоятелно. Нещо любопитно - един ден преди да се случи най-тежката криза с Димо /когато изпадна в белодробен дизстрес и оток/, аз сънувах ,че с Поли сме в болницата при него и Димо лежи по корем, а ние го молим да се обърне с лице към нас, за да му правим ТЕС, той не се обръща и Поли започна да го тупка по гърба, накрая се обърна и се усмихна. Днес Поли ми каза, че Димо й е разказвал за свой "спомен", когато тя му е правила ТЕС или както той се е изразил го е потупвала, а той е лежал по корем. Всъщност той изобщо не е лежал по корем там, просто защтото сам не би могъл да се обърне, пък и тръбите и всички други "аксесоари" биха попречили....Излиза, че той е сънувал моя сън!! :o
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:lol: Чудно! Димо вече иска ли да прави ТЕС? Или КС, или...?
mary089
Активен

още новини

Мнение от mary089 »

Здравейте! Честит нов месец - април е един от любимите ми месеци с най-хубавите празници, които предстоят - Лазаровден, Цветница и Великден :) :) Малко новини за Димо - все още е болницата, Поли е с него, помага му във всичко. Сега вече са му спряли антибиотиците, приема допълнително само витамини и микроелементи. Поли му прави ТЕС основно за краката, защото има рани от залежаването, които му пречат все още да стъпва нормално. "Разходките" засега са му с проходилка от леглото до вратата, но много се изморява и му прималява, когато е изправен....но това е преходно. Най-важното е, че е жив и вече почти здрав! :) :) :) Беше много вълнуващо за мен,когато го чух по телефона преди около седмица за пръв път след влизането му в болницата и той ми благодари за всичко,което сме правили за него! Още нещо интересно - Димо си спомня, че се е опитвал многократно да стане от леглото /когато е бил в реанимация в кома/, но е знаел, че не може, защото краката са му слаби...връщам се назад във форума и виждам, че съм му пращала подарък патерица горе-долу по това време :) :) :)
Публикувай отговор