Ако си съгласна, че човек е триединство на тяло, разум и душа, тогава подчертания текст е проявление на разума и тялото, не на душата(емоциите). Ние работим в контакт с душата (емоциите) и в този смисъл, докато човек е жив , независимо бебе или възрастен, той има и трите съставки в наличност и контакта душа-душа е налице. За това говорим и вие с Поли, да чистите емоциите си(отношението си)към проблема, защото влияете на Димо на чисто емоционално(духовно) ниво. Надявам се това да ти изяснява нещата. Във връзка с това, не е и толкова нужно, да имате конкретна информация от лекарите(тяхната гледна точка), защото те наблюдават и участват едностранчиво на ниво физика (тяло), по-вярна би трябвало да е информацията, която получавате на ниво души (емоции с прокси или КР в моя случай).Относно това - да го оставим той да си решавадали да се бори, дали да живее или не....тук не знам какво да кажа. В случая не е ли същото ако едно малко дете или бебе е болно и родителят го остави то само да си реши дали да оздравее или не? имам предвид, че състоянието на Димо в момента не му позволява сам да прави каквото и да било, той сега не се различава много от едно малко "голямо" бебе? тук май стигам отново до въпроса - кога и на кого може да се прави прокси? А може би и защо?
И във връзка с последното, аз продължавам да влизам в Чистото Осъзнаване, с намерението "случва се най-доброто за Димо" . Мойте усещания са добри, но и време се иска, нещата да се проявят на физическо ниво, което пак зависи от Димо- аз се явявам само посредник. И ако това може да ви помогне с нещо, моето усещане е, че той не иска повече помощ, защото вече е направил своя избор, който е очевиден и за вас! Остава и вие да приемете този факт.
Ако перефразирам: Правим каквото и колкото можем, Димо избира какво да става!