Благодаря ти за уточнението. Човек обикновено изхожда от собствените си възприятия и много често това го кара да генерализира. Както винаги си перфектен в думите, но аз бързо се уча. Например вече не бъркам негативни с нежелани емоции.Но нека не бъркаме проста с лесна.

Не е лесна, защото както посочих
Явно това е и причината nikimm да напише следното:Умът е този, който иска да усложнява нещата
Повечето хора се идентифицират с мислите си. И дори простият наглед въпрос: "Откъде ще дойде следващата ми мисъл" зададен за да постави mute на ума, го кара да започне да дъвче както куче - кокал - безсмислието на тази мисъл. Познавам много хора, които дори разбират, че не са ума, но стигат до там да наблюдават мислите, но не и до изчезването им. Това е като да наблюдаваш синьо небе с облаци. Мислите са облаците, небето - чистото съзнание. Те наблюдават облаците - и това няма край. Защо?Погледнах доста филмчета със създателя на техниката и ми направи впечатление, че е доста пестелив! Very Happy Очевидно има нещо пред вид, но няма лошо. Странно защо ТЕС не го държат така дълбоко в тайна, може да се гледа на воля!
Моля, който има опит в подобно наблюдение да вземе отношение. Защо не ви изчезват облаците. Защо е трудно, когато е толкова просто?!