Страхова невроза след раждане.
Страхова невроза след раждане.
здравейте!Аз отскоро започнах да чета за тес.Търсих книгата във варна ,но не можах да янамеря,и това което четох във форума започнах да го прилагам,но незнам дали е правилно.Преди 5 месеца родих,но имам страхова невроза,появява се световъртеж,безсилие.Започнах да с ТЕС:,,Въпреки че изпитвам страх.....аз напълно и безрезервно приемам себе си"след това с ,,Освобождавам се от страха,от световъртежа".Моля кажете ми в правилната посока ли съм?
Въпреки, че не съм автора на книгата мога ти кажа, че книгата я има в книжарници Хеликон със сигурност, а и често в магазините за БИО-Храни.
Според мен формулировката ти е много обща. Кога за пръв път получи неврозата? Помисли си кой е най -силният ти стрес, според теб? ХУбаво е да си колкото си може по-конкретна. Във форума има 14 точни правила за прилагане на ТЕС.
Според мен формулировката ти е много обща. Кога за пръв път получи неврозата? Помисли си кой е най -силният ти стрес, според теб? ХУбаво е да си колкото си може по-конкретна. Във форума има 14 точни правила за прилагане на ТЕС.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
начинаеща
къде да ги намеря 14 стъпки?най ми е трудно когато оставам сама с детето и когато излизам на разходка понякога ми става лошо и се разтрепервам,но понеже кърмя не мога да вземам лекарства,затова искам почна с тес.Преди 5-6г .пак имах страхова невроза и много трудно го преодолях /с антидепресанти/и затова сега много ми е тежко особено когато бебока е малък.имам нужда от съвети и подкрепа!
Ето ги:
viewtopic.php?t=232&start=0
viewtopic.php?t=232&start=0
страхова невроза
имам вече книгата,прочетох я.започнах да тес-вам,но искам да попитам има ли значение дали си седнал или трябва да си прав като тес-ваш?когатоимам няколко проблема последователно ли да ги тес-вам?през деня ми е много неспокойно,нес ъм на себе си и започвам с,,Въпреки че съм неспокойна аз напълно и ............."обаче не мога да сваля до ниво1.Вечер се събуждам ,понякога от световъртеж и немога да спя,така вече седмица тес -вам с ,,Въпреки че не не ми се спи.....",но пак не мога да заспя.правя 4-те стъпки как то е вкнигата,но резултат още немога да определя.сега дори не ми се излиза навън,не ми се ходи никъде това как да формулирам?
Работи с проблема, който е най -силно изявен! Сваляй него! Дали си седнала или права зависи от теб, т.е. както ти е по-удобно! Според мен формулировките са ти много общи! Моето проимерно предложение е следното:
В.ч. не мога да заспя и усещам напрежение в темето като изтръпване за 6 аз напълно и безрезервно приемам себе и такава каквато съм и избирам да усещам с радост освобождение на духа ми от страха.
Това е само пример идеята е да бъдеш максимално конкретна поне в началото. Тес-вй всички усещания в тялото си , които може да свързваш с проблема. Хубаво преди да тръгнеш да тесаш определ проблем да направиш тес поне с Психологическите обрати предложени в книгата мисля, че бяха някъде около 120 стр. Т.е. направи първо тях, въпреки че може да си мислиш че тези ПО не отговарят на твоя проблем и после давай по конкретния проблем. В ПО цитирай просто проблема си , там е описано смятам добре.
В.ч. не мога да заспя и усещам напрежение в темето като изтръпване за 6 аз напълно и безрезервно приемам себе и такава каквато съм и избирам да усещам с радост освобождение на духа ми от страха.
Това е само пример идеята е да бъдеш максимално конкретна поне в началото. Тес-вй всички усещания в тялото си , които може да свързваш с проблема. Хубаво преди да тръгнеш да тесаш определ проблем да направиш тес поне с Психологическите обрати предложени в книгата мисля, че бяха някъде около 120 стр. Т.е. направи първо тях, въпреки че може да си мислиш че тези ПО не отговарят на твоя проблем и после давай по конкретния проблем. В ПО цитирай просто проблема си , там е описано смятам добре.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Здравей Веси,аз те разбирам как се 4увстваш. Бях сьщата. Запо4ни с най-силното 4увство страхьт.
,, Вьпреки,4е ужасно ме е страх да излизам на вън ,защото ще полу4а пани4еска атака ,която стяга сърцето ми,вие ми се свят.................,и така описваш физи4еските усещания ..........аз напълно........... и така ...
Когато аз тесах страхът го изживявах много силно по време на тесане много плаках и казвах на глас вси4ко, което 4увствах. Крещях от болка и безсилие срещу вси4ко , което страхът ми отнема,това , 4е искам да живея като свободен 4овек, 4е не искам такъв живот, 4е предпо4итам смъртта, 4е завиждам на хората, които не изпитват това принизяващо 4увство. Много тес правих и по4ти съм успяла да преборя тази невроза, но имам още много работа. Имах итакава декларация
,,Избирам всяка клетка в моето тяло и моя мозък ,дасе освободят от страха и да се изпълня със спокойствие .
Но аз не сам специалист, ти следвай своите 4увства и бъди упорита. И помни , 4е ще се оправиш, много хора са успяли. Мисля, 4е хормоналното разстройство след раждането ти е върнало неврозата. Но ти много искам да се успокоиш, затова мисля , 4е ще е хубаво ако вземе6 хомеопати4ни лекарства , за да можеш да спиш, защото най-важното е да имаш силата да гледаш беб4ето. Те са безвредни , много майки са в твоето състояние си помагат с хомеопатия. А ТЕС ще ти отвори много врати, ще те промени изцяло мирогледа , ако бъдеш упорита и постоянна , аз се 4увствам късметлийка,4е открих тази техника. Желая ти успех мили4ка.
,, Вьпреки,4е ужасно ме е страх да излизам на вън ,защото ще полу4а пани4еска атака ,която стяга сърцето ми,вие ми се свят.................,и така описваш физи4еските усещания ..........аз напълно........... и така ...
Когато аз тесах страхът го изживявах много силно по време на тесане много плаках и казвах на глас вси4ко, което 4увствах. Крещях от болка и безсилие срещу вси4ко , което страхът ми отнема,това , 4е искам да живея като свободен 4овек, 4е не искам такъв живот, 4е предпо4итам смъртта, 4е завиждам на хората, които не изпитват това принизяващо 4увство. Много тес правих и по4ти съм успяла да преборя тази невроза, но имам още много работа. Имах итакава декларация
,,Избирам всяка клетка в моето тяло и моя мозък ,дасе освободят от страха и да се изпълня със спокойствие .
Но аз не сам специалист, ти следвай своите 4увства и бъди упорита. И помни , 4е ще се оправиш, много хора са успяли. Мисля, 4е хормоналното разстройство след раждането ти е върнало неврозата. Но ти много искам да се успокоиш, затова мисля , 4е ще е хубаво ако вземе6 хомеопати4ни лекарства , за да можеш да спиш, защото най-важното е да имаш силата да гледаш беб4ето. Те са безвредни , много майки са в твоето състояние си помагат с хомеопатия. А ТЕС ще ти отвори много врати, ще те промени изцяло мирогледа , ако бъдеш упорита и постоянна , аз се 4увствам късметлийка,4е открих тази техника. Желая ти успех мили4ка.
страхова невроза
благодаря за съвета и за подкрепата!пия хомеопатични лекарства,но вече не ми действат.вчера като излязох на вън ми стана много лошо но вече и вкъщи не мие спокойно,много мие напрегнато,плача постоянно,не съм на себе си.тес -вам със следното ,,в.ч.съм неспокойна аз напълно......",но немога да се успокоя,може би някъде греша незнам?
страхова невроза
Исках да споделя,че от два дена като тес-вам с,,В.ч.се срахувам да изляза на навън,защото ще получа паническа атака................"като правя 4-те стъпки текат ми сълзите след това ми се уригва/нещо подобно е/ дали е нормално?
Според мен техниката ти върви, това са добри прояви. А ти как се чувстваш след това?
Алиса, при паник атака няма време да мислиш за това защо си неспокоен и т.н. не е лошо човек да рови в себе си, но в такъв момент не ти е много до това поне според мен.
Весиле, а от какво я получи тази страхова невроза според теб?
Алиса, при паник атака няма време да мислиш за това защо си неспокоен и т.н. не е лошо човек да рови в себе си, но в такъв момент не ти е много до това поне според мен.
Весиле, а от какво я получи тази страхова невроза според теб?
Епиктет
Епиктет
nikimm, не е тук мястото, но ще ти отговоря. Когато хвърлих очилата и трябваше за първи път да тръгна без тях навън, на непознато място, за да свърша някаква работа, получих така наречената ПА! Естествено почнах да ТЕСам, а това ме доведе и до разсъждения, с което пък изчистих паниката!
И времето ми стигна!

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Ok, Алиса, щом това е проработило при теб, явно че "защо" в такива моменти при теб отключва оздравителни отговори. На мен също ми се е случвало и аз се опитвам енергийно да изчистя влиянието на ПА. Все пак вси1ко е енергия и въросът е с какво да я активираме, за да излезе. Въпросът е че при теб с защо върви, а при мен може би не върви толкова изистващо както при теб.
Общо взето ПА според мен не са свързани с моменти на възможности за разсъждение , но пак казвам според мен.

Епиктет
Епиктет