Дневникът ми (desko)
desko, извинявай ама ми стана смешно от последното, което си написала.Тя твойта свекърва е като излязла от учебник за типичната зла свекърва, тъй по български маниер.
Дойде ми на акъла, следващия път, като почне да ти прави забележки, да и кажеш: "Ами ако искаш, да се разведем с мъжа ми и ти да се омъжиш за него, да си родите дечица, че да си ги гледаш, а не да искаш моето, пък тогава ако искаш и пердетата смени!" Но те съветвам, първо успокой топката с ТЕС, за да можеш абсолютно спокойно и сериозно да и го кажеш в ококорените очи!
Имаш даста аспекти на проблема "свеки". Карай случките- изречения, жестове, ситуации с ТЕС едно-по-едно и така ще пребориш отношението към нея напълно, до степен дори да не забелязваш, че тя съществува. Между другото ти предлагам, да почнеш по същия начин, като нея, да разпитваш мъжа си, за подробностите от ежедневието, за да може той да се изприказва на теб и после, да не му е интересно, да разказва същото отначало на майка си. Малко тактика! Също така, обаждай се на свекър си и го разпитвай по същия начин за тяхното ежедневие...от-до и... гледай какво става!? Гледай, да проявяваш подчертано голям интерес, по възможност пред свекърва си, към свекър си, така че тя да не може да не го забележи и... гледай какво става!?

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Alisa, kaто те чета и имам чувството, че си се "заразила" с програмата на Деси. За подобно "заразяване" става дума в "Абсолютна неограниченост" на Витале.
Деси, съветвам те да прочетеш Селестинското пророчество. Там се споменава за 4 вида властни драми, чрез които хората черпят от енергиите си, понеже не знаят, че могат да се зареждат от др. източници.
Драмите са:
1. драма на насилника
2. драма на взискателния
3. драма на затворения
4. драма на "горкия аз"
В различни обстоятелства хората могат да използват различни драми, но повечето имат една доминираща властна драма, която е била с най-голям ефект сред членовете на семейството от ранното детство, тъй че сме склонни да я повтаряме непрекъснато.
Мисля, че властната драма на свекърва ти е драмата на взискателния или на насилника и тя не е виновна за това. Тази драма тя е формирала в детството си, поради поведението на членовете на семейството и спрямо нея. Може би не са и обръщали достатъчно внимание, били са твърде заети и не са имали време за нея. Тогава тя, за да ги накара да и обръщат внимание е започнала да ги подлага на критика, да се опитва да им намери някакъв недостатък, да ги разпитва, за да изскубне тайната от тези затворени хора, за да ги принуди, да и обърнат внимание, т.е. да и посвещават от енергията си. Това прави човека с драма на взискателен. И по такъв начин тя черпи енергия и от вас.
Насилникът пък черпи енергия чрез физическо и псих. насилие спрямо теб.
Затворените хора, създават взискателните. А взискателните - затворените. Насилниците, създават хората, които се стремят да предизвикат съжаление ("горият аз") или други насилници. Така властните драми се възпроизвеждат.
Номерът е да осъзнаеш, че за да използва властната си драма върху теб /т.е. да краде от енергията ти/ тя ти е отредила роля, която трябва да изпълняваш. Ако откажеш ролята, т.е. ако спреш да и обръщаш внимание, то тя няма да може да разиграва драмата си.
Така, че според мен, ако последваш съветите на Алиса от последния пост, ще продължиш да я даруваш с енергията си.
пс: Моята свекърва е страхотен човек и явно не се вписва в учебниците
Деси, съветвам те да прочетеш Селестинското пророчество. Там се споменава за 4 вида властни драми, чрез които хората черпят от енергиите си, понеже не знаят, че могат да се зареждат от др. източници.
Драмите са:
1. драма на насилника
2. драма на взискателния
3. драма на затворения
4. драма на "горкия аз"
В различни обстоятелства хората могат да използват различни драми, но повечето имат една доминираща властна драма, която е била с най-голям ефект сред членовете на семейството от ранното детство, тъй че сме склонни да я повтаряме непрекъснато.
Мисля, че властната драма на свекърва ти е драмата на взискателния или на насилника и тя не е виновна за това. Тази драма тя е формирала в детството си, поради поведението на членовете на семейството и спрямо нея. Може би не са и обръщали достатъчно внимание, били са твърде заети и не са имали време за нея. Тогава тя, за да ги накара да и обръщат внимание е започнала да ги подлага на критика, да се опитва да им намери някакъв недостатък, да ги разпитва, за да изскубне тайната от тези затворени хора, за да ги принуди, да и обърнат внимание, т.е. да и посвещават от енергията си. Това прави човека с драма на взискателен. И по такъв начин тя черпи енергия и от вас.
Насилникът пък черпи енергия чрез физическо и псих. насилие спрямо теб.
Затворените хора, създават взискателните. А взискателните - затворените. Насилниците, създават хората, които се стремят да предизвикат съжаление ("горият аз") или други насилници. Така властните драми се възпроизвеждат.
Номерът е да осъзнаеш, че за да използва властната си драма върху теб /т.е. да краде от енергията ти/ тя ти е отредила роля, която трябва да изпълняваш. Ако откажеш ролята, т.е. ако спреш да и обръщаш внимание, то тя няма да може да разиграва драмата си.
Така, че според мен, ако последваш съветите на Алиса от последния пост, ще продължиш да я даруваш с енергията си.
пс: Моята свекърва е страхотен човек и явно не се вписва в учебниците
Per aspera ad astra!
Деско, вярно е, че имаш много да чистиш, но каквото и да разказваш, винаги се среща думата страх, дори в някои постове многократно. Виждам, че и други те съветват да чистиш преди всичко него. Защо не пробваш със заклинанието на Иван?
Минаваш по всички точки с нещо като мантра:
НЕКА ВСЕКИ СТРАХ МИНАВА ПРЕЗ МЕН,
ОСВОБОЖДАВАМ СЕ ОТ ЕМОЦИОНАЛЕН ПЛЕН,
ЖИВОТЪТ ПРЕКРАСЕН Е ТЪЙ БЕЗ ОКОВИ,
В КРЪВТА СИ УСЕЩАМ ЕНЕРГИИ НОВИ
Докато ги почукваш се наблюдавай за усещанията и състоянието си на всяка точка. Ако забележиш промяна можеш да задържиш и повториш горното няколко пъти на тази точка. Някои се прозяват , други се смеят, трети усещат нещо друго, всичко е индивидуално. Ако ти се плаче – плачи и продължавай, полека лека сълзите ще пресъхнат. Знам го от опит.
Това може да се прави със всякакви формулировки вместо страх – може да е тъга, гняв, вина, притеснение, разочарование, отчаяне, самота и т.н всякакви , може и за симптоми – сърцебиене, световъртеж, болка еди къде си и т.н но НЕ и ЗА ДИАГНОЗИ.
Предлагам ти да приключваш всички сеанси на т.1 на върха на главата с формилировката от благодарствения ТЕС: БЛАГОДАРНА СЪМ ЗА СИЛАТА, ВЯРАТА, КУРАЖА И ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕТО МИ ДА УСПЕЯ!
Минаваш по всички точки с нещо като мантра:
НЕКА ВСЕКИ СТРАХ МИНАВА ПРЕЗ МЕН,
ОСВОБОЖДАВАМ СЕ ОТ ЕМОЦИОНАЛЕН ПЛЕН,
ЖИВОТЪТ ПРЕКРАСЕН Е ТЪЙ БЕЗ ОКОВИ,
В КРЪВТА СИ УСЕЩАМ ЕНЕРГИИ НОВИ
Докато ги почукваш се наблюдавай за усещанията и състоянието си на всяка точка. Ако забележиш промяна можеш да задържиш и повториш горното няколко пъти на тази точка. Някои се прозяват , други се смеят, трети усещат нещо друго, всичко е индивидуално. Ако ти се плаче – плачи и продължавай, полека лека сълзите ще пресъхнат. Знам го от опит.
Това може да се прави със всякакви формулировки вместо страх – може да е тъга, гняв, вина, притеснение, разочарование, отчаяне, самота и т.н всякакви , може и за симптоми – сърцебиене, световъртеж, болка еди къде си и т.н но НЕ и ЗА ДИАГНОЗИ.
Предлагам ти да приключваш всички сеанси на т.1 на върха на главата с формилировката от благодарствения ТЕС: БЛАГОДАРНА СЪМ ЗА СИЛАТА, ВЯРАТА, КУРАЖА И ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИЕТО МИ ДА УСПЕЯ!
деско
Деско, моята дъшеря банкет ще даде ако кажа че ще взема децата и ще ги гледам. Обесни и каква е твоята гледна точка и толкова. Аз съм се научила да изключвам в такива ситуации - да чувам за момента, даже мога да повторя изречението да видят че слушам и след 5 мин вече не помня. Ами тя и моята дава акъли, за неща дето и внука ми ги знае, и накрая много натъртено завършва с "Да знаеш". Пък аз даже и живея с нея. Като бях млада много наивно вярвах че като кажа че не обичам да ми се дават акъли тя ще престане, но такава опция няма. Но също така тя беше единствения човек който ме отменяше да не правя каквото не трябва след операцията, иаз съм и много благодарна.
Искам да кажа че нещата са вътре в теб, тя няма да се промени, от теб зависи дали ще се връзваш или ще кажеш едно голямо "майната"Много ми харесва тази дума, много ядове спестява.
Искам да кажа че нещата са вътре в теб, тя няма да се промени, от теб зависи дали ще се връзваш или ще кажеш едно голямо "майната"Много ми харесва тази дума, много ядове спестява.
desko, тези черни фантазии или измишльотини, както ти казваш, са признак на самосъжаление. Имаш желание да те спасят, да те забележат по драматичен начин и да ти обърнат внимание. Аз все още откривам това у себе си, но все по-рядко. Тесам го упорито и ефектът е на лице. Казвам ти го от личен опит. 
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Деско, според мен това са съвсем нормални неща които описваш. Според мен просто не им се опъвай на тези идеи. сега те са важни за теб. Като се появят теасш и с времето ще понамалява важността на твоята оценка за тях.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
В такъв случай се отдай на емоционалната страна на проблема. Например тесаш с "Пу да му се и не знае гадния прасец. Не той, а болката е гадна. Писна ми. Отвратителна болка...." И продължаваш да нареждаш, каквото ти дойде. Така от само себе си ще се разкрие какъв е проблемът.desko написа:Прави ми впечатление нещо напоследък. ТЕС ми действа успешно на емоционално ниво, а на физическо ниво, нещо не стават нещата. Имали ли сте такива периоди и как сте ги избегнали? Не мога всеки път да гадая от какво съм се разстроила, че ме боли еди какво сиИмам например проблем с дясната гърда, много ме боли, като все едно запушени канали, но аз не кърмя вече почти година. Не, че след отбиването не ми направи проблем тази гърда, но уж все се оправяше, после пак започваше да ме боли и така си карам. Но не мога и не мога да си премахна тази болка. Единственото, което се сещам и което съм тес-ала, но няма резултат е, че съжалявам, че отбих Калоян и ми се иска все още да го кърмя. Винаги, когато се разболее, изпитвам яд, че съм го отбила. Другото, което ме мъчи е схванат прасец на левия ми крак от упорито тропане на народни танци
Ами и там не става номера. А иначе всички емоции до сега съм успявала да ги туширам или да им намаля нивата само с 3-4 тес-вания. Какво става, не знам? В началото, когато започнах използването на ТЕС, много добре ми действаше на физическо ниво, а на емоционално нищо не ставаше. Сега обратното
Също "За какво ми трябваше да го отбивам. Всеки път, като се разболее съжалявам, че съм го отбила. Ето ми сега запушени каналчета. А как боли, да му се не знае..." и т.н. и т.н.