nicofree,благодаря за подкрепата

Относно последния ти въпрос,отговорът е-чувствам се задоволена.Задоволявам никотиновия глад вероятно.В момента,пишейки,пуша сигурно 12 или 13тата си цигара за деня(защото е уютно пред компа с цигара,това всеки пушач го знае

).После, след вечеря отново ще изпуша 1-2,това за десерт...и т.н.
Осъзнавам НАПЪЛНО всичко,което казваш и което пише в книгата,но от осъзнаването до промяната и най-вече до твърдото решение и настройка за промяна има доста път...или поне така го усещам.
Ще дочета книгата още тази нощ,но честно казано се съмнявам че утре ще се събудя непушач

Ако трябва ще я препрочета и ще си разлепя листчета с цитати от нея,за да си напомням постоянно каква голяма глупост е това....
Вярно е,че всичко става в главите ни,но в подобни случаи имам нужда някой или нещо да ми бръкне в главата и да ми помогне.Затова и пиша в този форум,надявайки се да съм на прав път с ТЕС.
Просто явно с мен ще е малко по-трудно,но няма да се откажа.ИСКАМ промяната но....не смея,все моментът не е подходящ,страхът от "загубата"(отказване от навик си е усещане за сериозна загуба) е силен и така само се оплитам във вътрешни противоречия..
Мисля,че с малко повече концентрация ще се получи.....но това означава да ТЕСам и липсата на концентрация.....

и така,много работа предстои.
Благодаря за всички отговори,аз лично приключвам темата засега... с очакването за промяна