Лекарката каза, че иска утре да я види, за да е по-сигурна в диагнозата - ако избива обривът, да си избие до утре. Така че лекар ще я види утре сутринта. Дотогава нищо специално не се налага.
Искам да споделя какво правя аз и очаквам и вашите предложения и мнения.
Разбира се, правя й ТЕС. Ние сме стари фенове на техниката и малката си знае, че помага.
Снощи преди да заспи й правих ТЕС с декларация за това, че има кашлица, температура и хрема. Гушнах си я и си й правих кръгове дори без конкретни думи, само минавах по точките. Спа цяла нощ и не е вдигала висока температура.
Днес цял ден поддържа 38-38,4. Аз до 38,5 не давам смъкващи температурата лекарства, така че днес не е пила нищо. Кашля много по-малко. Казва, че гърлото не я боли.
Забелязах обрива, защото започна да се чеше по корема. Отново я ТЕСах. С декларация за сърбежа, за скарлатина и отпадналост. После пак просто си я потупвах без декларации. Не след дълго заспа.

Като цяло разбира се знам, че колкото повече, толкова повече, това ще го правя. Но се чудя ако говоря за скарлатината като такава - има ли смисъл... Да си наблягам на усещанията, нали? Отпадналост, обрив, сърбеж, дискомфорт, хрема, кашлица... Или?
Имали ли сте опит със скарлатина и ТЕС?
Знам, че антибиотиците са задължителни при скарлатина. Противник съм на антибиотиците, но не до степен да рискувам... Вярвам в ТЕС, но не искам да оставям нещата на случайността. Все пак всичко е индивидуално. Тя добре се повлиява очевидно, но все пак...
Такива неща ще споделям с вас тук и ще очаквам и вашите включвания. Благодаря!