Не виждах начин как да се оттърва от тях.

Най-вече заради тях се захванах с ТЕС.
От началото не знаех, как да започна и прилагах ТЕС за проблеми, които ми излизаха на момента като главоболие. След това започнах с каквото ми дойде на ума(а пък каквото ще да става, нали няма да си навредя). След няколко дена не знаех дали съм се подобрил или просто в момента ги няма тези нежелани чувства/емоции и затова си изтеглих около 20 снимки свързани с проблема ми. Поставих ги в една папка и след това ги пуснах(на слайд шоу) да ми се въртят пред погледа. В същото време ми "светна" идеята, да се ТЕСвам докато ги гледам. По този начин, докато ги гледам, оставам настроен на проблема - като НапомнящаФраза. Сещам се кога, защо и как съм се чувствал и в същото време прилагам техниката.
След 2 ТЕСвания си пуснах отново да гледам снимките(на проблема ми) и нищо! Нямаше нежелани емоции, само спомен, без да ми влияе на настроението и емоционалното състояние. На следващата сутрин се събудих много спокоен, изненадан че емоциите не ме атакуват.

Който не може да се настрои на проблема си докато се ТЕСва или не постига ефект, може да пробва този номер със снимките.