Изпитвам нечовешко нежелание за тесване. Просто по някаква причина винаги отлагам да ТЕСвам нещо докрай и да го изчиствам, отлагам и просто ме мързи. повече от 30 минути ако ъесвам и веднага си намирам някакво др занимание, защото не издържам. Не разбирам къде е проблема.
От една страна ме е страх, че няма да успея да изчистя дадения проблем
Но дори да тесвам този страх пак отлагам и не знам къде е проблема.
Някакъв съвет? Случвало ли се е при някой?
Всеки ден забелязвам хиляди негативни емоции и си казвам като се прибера в нас, че ще ги тесна, но не го правя. Винаги си поставям срок, примерно "От другата седмица почвам" и естествено не почвам. Къде е проблема..
Знам, че отлагането/мързела е в резултат на някаква емоция, но не знам как да я махна и от къде да намеря волята да си налегна парцалите и да я тесна.
Нежелание/отлагане/мързел за ТЕСване
Здравей
Първо тесни отлагането, после мързела. Когато се усетиш, че отлагаш, пак му направи тес.
Като си на работа, можеш да се скриеш някъде, ако изпитваш притеснение от колегите
И така ТЕС за каквото се сетиш и както ти дойде на ума.
Спец съм по отлагането и го боря още, въпреки, че се занимавам повече от месец.

Като си на работа, можеш да се скриеш някъде, ако изпитваш притеснение от колегите

И така ТЕС за каквото се сетиш и както ти дойде на ума.
Спец съм по отлагането и го боря още, въпреки, че се занимавам повече от месец.
leonp
А това с отлагането и мързела си ми беше едно от първите, най -големи ПО-та.Него най надред почнах.Мисля че Иван някъде из темите препоръчва в този случай да се теса една седмица само ПО-то, но не помня къде, в коя тема. Може и нещо да бъркам, ако е така-нека някой да поясни.
Успех!
Номера май е да не му се даваш.
На мен в тези случаи ми помага да си ги записвам на нещо ,това едно, другото е вечер преди да заспя да си преглеждам наум целия ден и да тесам-мислено по точките.Излезнаха много ПО-та. И колкото повече изчиствам еждневните емоции ,толкова повече ми се получава другия ТЕС. Не знам дали ще ти свърши работа, но може да пробваш..Всеки ден забелязвам хиляди негативни емоции и си казвам като се прибера в нас, че ще ги тесна
А това с отлагането и мързела си ми беше едно от първите, най -големи ПО-та.Него най надред почнах.Мисля че Иван някъде из темите препоръчва в този случай да се теса една седмица само ПО-то, но не помня къде, в коя тема. Може и нещо да бъркам, ако е така-нека някой да поясни.
Успех!

Re: Нежелание/отлагане/мързел за ТЕСване
Аз явно нещо не съм разбрала! 30 мин не е ли дооооста дълго време? Аз правя основната рецепта (2 кръга+9Гмежду тях) по няколко пъти на ден и си мислех, че това е достатъчно...???leonp написа: повече от 30 минути ако ъесвам и веднага си намирам някакво др занимание, защото не издържам. Не разбирам къде е проблема.
Аз работя с ТЕС от три години и нещо. Преди година и нещо имах дълъг период, в който не можех да правя ТЕС. Бях в някаква апатия. Около месец беше най-тежкия период накрая. Знаех точно какво да тесам, знаех и как, но не го правех. А имах изключително голяма нужда да се освободя от доста багаж. Накрая само чаках нещо да ме изкара и си правех планове. Казах си, че когато изляза от апатията, първото нещо, което ще тесна е това, че не мога да тесам и ще поискам повече никога да не изпадам в невъзможност.
И така един ден се случи нещо, което вече не можех да понеса и започнах да тесам негодуванието си към дадена ситуация. Но още на първата декларация си спомних какво съм си обещала и зарязах негодуванието. Използвах обзелия ме хъс, за да тесам блокажа. Започнах да опипвам какво е това, което не ми дава да тесам. Минах през "мързел", "нямам време", "непостоянна съм" и други подобни. Разковничето се оказа "нямам воля да тесам". В следващите няколко минути го изтесах. От този момент започнах да тесам всеки ден по много и то ефективно и ползотворно. Последната година се променях с изключителни темпове. Открих един невероятен свят вътре в мен. В сравнение с тази година, имам чувството, че предишните две години съм се потупвала чат-пат, въпреки че действително си тесах сериозно.
Една приятелка също не можеше да теса. Веднъж теснахме заедно мързела й. От тогава теса сама всеки ден.
Накарай се да направиш една сесия, в която да откриеш причината и да я теснеш. Потупвай се и си изброявай всички възможни причини, които ти хрумнат. Не пропускай да изброиш и най-невъзможните, стига да ти хрумнат. Ако нямаш усещане точно коя е истинската, направи по една основна рецепта за всички.
И така един ден се случи нещо, което вече не можех да понеса и започнах да тесам негодуванието си към дадена ситуация. Но още на първата декларация си спомних какво съм си обещала и зарязах негодуванието. Използвах обзелия ме хъс, за да тесам блокажа. Започнах да опипвам какво е това, което не ми дава да тесам. Минах през "мързел", "нямам време", "непостоянна съм" и други подобни. Разковничето се оказа "нямам воля да тесам". В следващите няколко минути го изтесах. От този момент започнах да тесам всеки ден по много и то ефективно и ползотворно. Последната година се променях с изключителни темпове. Открих един невероятен свят вътре в мен. В сравнение с тази година, имам чувството, че предишните две години съм се потупвала чат-пат, въпреки че действително си тесах сериозно.
Една приятелка също не можеше да теса. Веднъж теснахме заедно мързела й. От тогава теса сама всеки ден.
Накарай се да направиш една сесия, в която да откриеш причината и да я теснеш. Потупвай се и си изброявай всички възможни причини, които ти хрумнат. Не пропускай да изброиш и най-невъзможните, стига да ти хрумнат. Ако нямаш усещане точно коя е истинската, направи по една основна рецепта за всички.
По се ТЕСва като всяко друго нещо, стига да знаеш кое точно ти е ПО-то. Декларацията е контрапункт на проблема ти, той е заявление на обособяване на теб от кое да е друго нещо- ти си си ти, другото е друго, въпреки че, ти го изпитваш. Ти приемаш себе си , въпреки че има нещо което ти изпитваш, въпреки че имаш ПО...

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!