Здравейте, използвам ТЕС за емоционални и психически мои проблеми.
Но бих искала да поработя и за наднорменото си тегло, а според мен причината е главно приемът на лекарства, които в момента не бива да спирам.
Формулирам настройката така: Въпреки, че метаболизмът ми е забавен заради лекарствата... Въпреки, че съм с излишни килограми, с наднормено тегло, дебела съм, не мога да отслабна...
Но няма емоции тук и не знам дали е правилно.
Отделно работя върху по-висока физическа активност и по-здравословно хранене.
Когато проблемът е заради прием на лекарства...
-
- Участник
Всяка работа по даден проблем е по добра от това да не правиш нищо,след като не можеш да спреш лекарствата и това е добре за начало!
Тук според мен е въпрос на приоритет кой проблем за теб е по важен и съществен,защото емоционалните проблеми според мен са по важни и належащи,решиш ли тях килограмите вече сами могат да си отидат!
Тук според мен е въпрос на приоритет кой проблем за теб е по важен и съществен,защото емоционалните проблеми според мен са по важни и належащи,решиш ли тях килограмите вече сами могат да си отидат!
-
- Участник
Няма как да знаеш заради какво са килограмите! Не разсъждавай! Няма полза от разсъжденията. Знам го от личен опит:P. Случва ли ти се да си похапваш, когато не си гладна? Ако е да - се запитай кога се случва това и какви емоции го предшестват? След това ги изчисти - с предизвикателсво, например.oblacheto hey написа:Благодаря!
Аз работя върху проблемите си с психотерапия и ТЕС. Но според мен, килограмите са заради лекарствата...
Но преди това изчисти отношението си към "проблема".
Какви емоции ти причинява? - не харесваш тялото си, мразиш го, не се харесваш на някого и т.н. Изчисти всяка една с ТЕС, за да се приемеш такава каквато си. Тъй като ако не се приемеш, не може да има промяна. Това е същото като възпитанието на едно малко дете. Ако го осъждаш, няма как да му помогнеш. Ако го приемеш, ще го разбереш и ще знаеш как да му помогнеш да се промени.
Това от мен като начинаещ майстор.

Успех!
Per aspera ad astra!
-
- Участник