Морска болест
Морска болест
Помага ли ТЕС за Морска Болест?
От както се помня ми прилошава при пътуване в кола - когато се возя! Мога да шофирам стотици километри без да ми прилошее и без да се уморя, но за много по-кратки разстояние ми прилошава, ако се возя. Професията ми(това за което съм учил) изисква да работя на кораб. Когато заклати малко по-сериозно ставам неработоспособен. Последствията са неразположение в главата и стомаха ми. Няма да навлизам в подробности(освен ако не се налага). Повръщането НЕ помага, може би отпуска за 5 минути и след това дискомфорта се връща с пълна сила.
Вярвам, че ТЕС може да ме избави от морската болест, но не знам как да подходя. Дали с Предизвикателството или просто да се тес-ам? Каква да ми бъде декларацията и напомнящата фраза? Ако в момента се чувствам добре(НЕ пътувам), какво да направя за да не ме хваща МБ за вбъдеще?
Надявам се Иван да отговори като човек, който по един или друг начин се е сблъсквал с този проблем в професията си.
п.п. Пробвах с търсачката на форума, но нищо не излезе(не намерих) затова пускам тази тема.
От както се помня ми прилошава при пътуване в кола - когато се возя! Мога да шофирам стотици километри без да ми прилошее и без да се уморя, но за много по-кратки разстояние ми прилошава, ако се возя. Професията ми(това за което съм учил) изисква да работя на кораб. Когато заклати малко по-сериозно ставам неработоспособен. Последствията са неразположение в главата и стомаха ми. Няма да навлизам в подробности(освен ако не се налага). Повръщането НЕ помага, може би отпуска за 5 минути и след това дискомфорта се връща с пълна сила.
Вярвам, че ТЕС може да ме избави от морската болест, но не знам как да подходя. Дали с Предизвикателството или просто да се тес-ам? Каква да ми бъде декларацията и напомнящата фраза? Ако в момента се чувствам добре(НЕ пътувам), какво да направя за да не ме хваща МБ за вбъдеще?
Надявам се Иван да отговори като човек, който по един или друг начин се е сблъсквал с този проблем в професията си.
п.п. Пробвах с търсачката на форума, но нищо не излезе(не намерих) затова пускам тази тема.

Успех!

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Точно така, а ако все пак се появи проблема отново в реална ситуация, почваш да ТЕСаш усещанията си на дискомфорт в момента в който се проявят и така ще ги тушираш.
Възможно е също така този проблем да прикрива по-дълбок проблем. Като нежелание да работиш на кораб по една или друга причина. Можеш да копаеш и в тази посока.
Възможно е също така този проблем да прикрива по-дълбок проблем. Като нежелание да работиш на кораб по една или друга причина. Можеш да копаеш и в тази посока.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Благодаря ви за отговорите. 
Знаеш ли за такива случаи(МБ) при които ТЕС е помогнал?

Дори и да съществува такова нежелание, как мога да го имам докато съм малко дете, още когато не осъзнавам какво е това море, кораб, клатене и т.н.? Както казах от както се помня го имам този проблем - при возене в кола.ivangp написа:Възможно е също така този проблем да прикрива по-дълбок проблем. Като нежелание да работиш на кораб по една или друга причина. Можеш да копаеш и в тази посока.
Знаеш ли за такива случаи(МБ) при които ТЕС е помогнал?
.Дори и да съществува такова нежелание, как мога да го имам докато съм малко дете, още когато не осъзнавам какво е това море, кораб, клатене и т.н.? Както казах от както се помня го имам този проблем - при возене в кола
SUPRA, проблемът може да е и отпреди да се родиш

Можеш ли да бъдеш мааалко по-конкретен.ivangp написа:Знам, т.е. чел съм.Знаеш ли за такива случаи(МБ) при които ТЕС е помогнал?

Alisa, понеже се занимавам с ТЕС отскоро, явно ще ми трябва повече време за да осъзная обхвата(силата) на техниката. Виждам, вярвам, че помага за много проблеми.
http://www.eft-for-transformation.com/m ... ntion.html
http://test.eftuniverse.com/index.php?o ... 61&lang=it
http://test.eftuniverse.com/index.php?o ... 61&lang=it
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
Най-важното е, че си почнал!Alisa, понеже се занимавам с ТЕС отскоро, явно ще ми трябва повече време за да осъзная обхвата(силата) на техниката. Виждам, вярвам, че помага за много проблеми.

Чуствай се подкрепен, дори и да не ти пишем всеки път! И не спирай да търсиш и експериментираш, независимо кой какво ти казва, защото най-правилният подход е вътре в теб!

Щастлива Нова 2012 Година.
Не ми стига въображението как да се справя с проблема си.
Правих предизвикателството за морската ми болест в продължение на 1 месец, от 6 до 10 пъти на ден. Понеже нямах възможност да съм в ситуация в която да се прояви морската ми болест(МБ), спрях след тези 30 дена. След няколко месеца се качих на кораб и предполагам не съм се чувствал освободен от МБ, затова започнах предизвикателството отново. По време на предизвикателството се случи МБ да се прояви(да ми стане лошо - голямо клатене) и тесвах на момента каквото ми идваше. Тесвах се и с преувеличения, предложени ми от Мая(за което благодаря), но не усетих облекчение. С времето(минути) започва да ми става все по-лошо и непосилно да се тесвам. Правя 3-4 или 5-6 кръга и след това се предавам - лягам си и се отпускам, защото само така мога да преживея клатенето.
Докато правех предизвикателството сменях думите в зависимост как ми идваха на момента, но запазвах идеята.
Правих предизвикателство. Тесвах се и на момента когато имах неразположение. Въпреки това не мога да се освободя от МБ.
Вярвам че мога се освободя от тези "вериги" с помоща на тес, но се чудя защо не става, какво не правя правилно.
Не ми стига въображението как да се справя с проблема си.

Правих предизвикателството за морската ми болест в продължение на 1 месец, от 6 до 10 пъти на ден. Понеже нямах възможност да съм в ситуация в която да се прояви морската ми болест(МБ), спрях след тези 30 дена. След няколко месеца се качих на кораб и предполагам не съм се чувствал освободен от МБ, затова започнах предизвикателството отново. По време на предизвикателството се случи МБ да се прояви(да ми стане лошо - голямо клатене) и тесвах на момента каквото ми идваше. Тесвах се и с преувеличения, предложени ми от Мая(за което благодаря), но не усетих облекчение. С времето(минути) започва да ми става все по-лошо и непосилно да се тесвам. Правя 3-4 или 5-6 кръга и след това се предавам - лягам си и се отпускам, защото само така мога да преживея клатенето.
Докато правех предизвикателството сменях думите в зависимост как ми идваха на момента, но запазвах идеята.
Правих предизвикателство. Тесвах се и на момента когато имах неразположение. Въпреки това не мога да се освободя от МБ.
Вярвам че мога се освободя от тези "вериги" с помоща на тес, но се чудя защо не става, какво не правя правилно.

SUPRA моят съвет (тъй като и на мен в кола на задната седалка ми става лошо, особено на градско) е следният: Сядаш да задната седалка на автомобил и тръгваш на "сафари" из София, като започваш да ТЕС-аш усещанията си едно по едно в детайли. Как точно ти се повдига, вие свят и т.н.; как като погледнеш през прозореца ти прилошава (примерно). Може да не стане от веднъж, но няма как да не помогне.
Ако до сега не си ползвала ТЕС успешно за други проблеми, виж дали проблемът не е другаде и използвай съветите на Иван при тези случаи.
Успех!

Успех!
Супра,когато почнах да се забавлявам с Тес,имах невераятни световъртежи,като тръгнех да вървя по пррава линия,без да съм на кораб
Доста добре се справях,но ми останаха едни залитания като пресичам широки улици и то само когато има много хора.И по този въпрос работя,но мисълта ми е че осъзнах ,че очаквам да видя дали ще ми се замота капата и тя устествено се замотваше
Пробвай с очакването да видиш как ще ти се получат нещата.
Пък ако съм улучила ще ми дадеш едно кръгче с корабчето
Мойта декларация е Впр.че очаквам да ми се завърти капата докато пресичам булеварда,аз.....и се изчиствам от очакването и съпътстващите световъртежи,стегане в корема,задушаване,залитане,потъване ,пропадане.

Пък ако съм улучила ще ми дадеш едно кръгче с корабчето

Мойта декларация е Впр.че очаквам да ми се завърти капата докато пресичам булеварда,аз.....и се изчиствам от очакването и съпътстващите световъртежи,стегане в корема,задушаване,залитане,потъване ,пропадане.